تاریخ: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۱۶
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۲۵۶۱۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سرانجام ۷ میلیارد دلار ارز بلوکه شده در کره؛ آیا قیمت دلار می‌ریزد؟

سرانجام ۷ میلیارد دلار ارز بلوکه شده در کره؛ آیا قیمت دلار می‌ریزد؟
‌می‌متالز - سیدکمال سیدعلی کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه با توجه به اخبار موجود مقدمات آزادسازی ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی در حال نهایی شدن است، اظهار داشت:، اما باید در این مورد توجه کرد که صورتحساب این ارز‌ها قبلاً تهیه شده و بانک مرکزی ریال این دلار‌ها را به دولت تحویل داده، بنابراین این ارز‌های بلوکه شده متعلق به بانک مرکزی است، زیرا که چک این موضوع قبلا کشیده شده است.

به گزارش می‌متالز، درحالی که اخبار متفاوتی از آزادسازی ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی منتشر می‌شود، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه ارز‌های آزاد شده ایران در دیگر کشور‌ها تا چه میزان می‌تواند به جبران کسری بودجه سال جاری کمک کند و در کدام بخش‌ها هزینه خواهد شد، گفت: ارز‌های آزاد شده در سه بخش در اختیار بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و دولت قرار می‌گیرد تا براساس سیاست و برنامه مشخص هزینه شود.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص موضوع آزادسازی بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران، مدعی شد: بسیار مایه تاسف است که شاهد برخی داستان‌ها هستیم که کذب و کاملاً نادرست است، نه تنها در خصوص تحریم‌ها، یا گزارش رفع تحریم‌ها، بلکه مرتبط با یا نحوه ترکیب آن با ادعا‌های نادرست درباره توافق (آزادی) زندانی.

مدیر امور بین‌الملل بانک مرکزی در مورد سخنان پرایس مبنی بر رد آزادسازی منابع مسدودی ایران سوال گفت: مقامات وزارت خارجه کشورمان در اظهارنظر‌های خود، از توافق اولیه برای آزادسازی منابع مسدودی ایران خبر دادند و هیچ‌گاه صحبت از این‌که منابع مذکور آزاد و وصول شده است، از جانب مقامات ایرانی صورت نگرفته است.

وی افزود: کما اینکه درخصوص توافق ایران و انگلیس، وقتی که ۳۹۰ میلیون پوند بطور قطعی وصول شد، این موضوع رسما اعلام و تایید شد. اتفاقا سفر هفته گذشته هیات منطقه‌ای به ایران که از سوی وزارت امور خارجه نیز اعلام شد، نیز دقیقا در همین راستا و به منظور بررسی و جمع بندی درخصوص جزییات نحوه و فرآیند آزادسازی منابع مسدودی ایران در چارچوب همین توافق، صورت گرفت، بنابراین به نظر می‌رسد هیچ‌گونه تعارضی بین این اظهارنظر‌ها وجود ندارد.

سیدکمال سیدعلی کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه با توجه به اخبار موجود مقدمات آزادسازی ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی در حال نهایی شدن است، اظهار داشت:، اما باید در این مورد توجه کرد که صورت حساب این ارز‌ها قبلاً تهیه شده و بانک مرکزی ریال این دلار‌ها را به دولت تحویل داده، بنابراین این ارز‌های بلوکه شده متعلق به بانک مرکزی است، زیرا که چک این موضوع قبلا کشیده شده است.

وی افزود: بحث اصلی این است که اگر ما بتوانیم روزی ۲ میلیون بشکه نفت را بفروشیم، سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی از محل فروش نفت به دست خواهیم آورد، در ادامه نیز اگر صادرات غیر نفتی را در شرایط عادی بتوانیم انجام دهیم، آن هم سالی حدود ۵۰ میلیارد دلار می‌شود، طبیعتا این امر می‌تواند درآمد ارزی را افزایش دهد، که این می‌تواند اقتصاد کشور را سامان دهد، تمامی این مسائل درحالی رقم خواهد خورد که برجام احیا شود.

سیدعلی گفت: با این منابع ارزی می‌توان نقدینگی موجود در جامعه را جمع آوری کرد که با این کار، نرخ ارز کنترل می‌شود، از سویی بانک مرکزی نیز با این منابع می‌تواند بازار ارز را مدیریت کند، این درحالی است که طی چهار ماه اخیر افزایش نزدیک به ۴ هزار تومانی قیمت دلار موجب افزایش قیمت در سایر بازار‌های سرمایه‌ای شده است.

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی اضافه کرد: درحال حاضر با توجه به اینکه هزینه نقل‌وانتقالات مالی در کشور به دلیل تحریم‌ها با افزایش روبرو بوده، هزینه تولید کالا‌ها و خدمات را بسیار بیشتر از گذشته کرده، که در چنین شرایطی باید کالا‌های صادراتی را ارزانتر و کالا‌های وارداتی را گرانتر مبادله می‌کنیم، که این موضوع ضربه جبران‌ناپذیری را بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده است.

وی ادامه داد:، اما اگر وضعیت درآمد‌های ارزی کشور به حالت عادی بازگردد، می‌توان وضعیت اقتصادی کشور را تغییر دارد، از سوی دیگر اگر زمینه برای رفع تحریم‌ها نیز فراهم شود، زمینه برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی فراهم خواهد شد، مسئله‌ای که کشورمان نیاز مبرم به آن دارد، زیرا با توجه به سرمایه‌گذاری مولد انجام شده است که رشد اقتصادی پایدار ایجاد خواهد شد.

سید علی در ادامه با اشاره به اینکه تورم امروز یکی از معضلات بزرگ کشور نیز به حساب می‌آید، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از سال ۹۷ تا کنون، با توجه به خروج ترامپ از برجام و بازگشت تحریم‌ها، افزایش تورم تشدید شد، در صورتی که اگر توافق هسته‌ای احیا شود، با توجه به کاهش تورم در سال‌های ۹۴ و ۹۵، اینبار نیز می‌توان با توجه به تجربه گذشته تورم را کنترل کرد و با حربه رفع تحریم‌ها انتظارات تورمی را مهار کرد.

وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه فرسایشی شدن مذاکرات، مردم نسبت به برجام بی تفاوت شدند، زیرا طی این مدت اخبار ضدونقیض از مذاکرات مخابره شده و به نوعی مردم به مانند قبل اخبار این حوزه را دنبال نمی‌کنند، حال باید دید که در نهایت سرنوشت برجام چه خواهد شد، زیرا در شرایط حاضر لغو تحریم‌ها از اهمیت بسزایی برای بهبود اوضاع برخوردار است.

منبع: فرارو

عناوین برگزیده