تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۱۶
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۲۵۷۶۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نرخ بهره آمریکا به یک درصد رسید

دوراهی سخت فدرال رزرو

دوراهی سخت فدرال رزرو
‌می‌متالز - بانک مرکزی آمریکا، فدرال رزرو، در جلسه هفته گذشته خود نرخ بهره آمریکا را به یک درصد رساند. در پی افزایش نرخ بهره آمریکا، طلا به کانال ۱۸۸۰ دلاری و بیت‌کوین به کانال ۳۶ هزار دلاری سقوط کردند.

به گزارش می‌متالز، در دیگر بازارها، شاخص دلار که ارزش این ارز را نسبت به یک سبد متشکل از چندین ارز دیگر می‌سنجد همچنان بر روی عدد ۱۰۳ باقی ماند. در بازار اوراق قرضه نیز نرخ بهره اوراق ۱۰ساله به کانال ۳ درصد وارد شد و به بیشترین میزان خود از سال ۲۰۱۸ رسید. اوراق دو ساله نیز همچنان در محدوده ۷/ ۲ درصد معامله می‌شوند. افزایش نرخ بهره موجب شده خروج سرمایه از دیگر بازار‌ها با سرعت بیشتری ادامه یابد، اما آیا این شرایط پایدار خواهد ماند؟

فدرال رزرو اکنون بر سر دوراهی سختی قرار دارد که به عقیده اقتصاددانان و تحلیلگران حتی از سال ۱۹۷۰ نیز سخت‌تر است. از طرفی فشار تورم موجب خشم خانوار‌ها از عملکرد دولت بایدن شده و از طرف دیگر نیز سیاست‌های سنگین ضدتورمی می‌تواند به رکود اقتصادی و حتی رکود تورمی منجر شود. درحال حاضر کوچک‌ترین اشتباهی در محاسبات تحلیلگران فدرال رزرو می‌تواند به یک فاجعه اقتصادی ختم شود، هرچند به نظر می‌رسد شرایط سیاسی حاکم بر ایالات‌متحده بر سیاست‌های فدرال رزرو به‌شدت اثر‌گذار باشد. جرمی پاول، رئیس فدرال رزرو در کنفرانس خبری پس از جلسه FOMC احتمال افزایش ۷۵ صدم درصدی نرخ بهره در جلسات آتی فدرال رزرو را رد کرد و همین موضوع نیز موجب خوشحالی معامله‌گران بازار‌های ریسکی شد، چراکه این موضوع برخلاف انتظارات بازار از جلسه ماه ژوئن کمیته بازار باز فدرال بود. وی اذعان کرد که افزایش ۷۵ صدم درصدی چیزی نیست که کمیته انتظار آن را داشته باشد، اما احتمال افزایش ۵ دهم درصدی نرخ بهره در جلسات آتی فدرال رزرو وجود دارد تا بتوانند به هدف تورم دو درصدی نزدیک‌تر شود. این سرعت افزایش نرخ بهره در آمریکا از سال ۲۰۰۰ تاکنون بی‌سابقه بوده است.

اما کنترل تورم در آمریکا به همین سادگی نخواهد بود. بسیاری از تحلیلگران عقیده دارند که اقتصاد آمریکا نسبت به گذشته، حساسیت کمتری به تغییرات نرخ بهره دارد. علت این امر آن است که در طی شیوع ویروس کرونا، کمک‌های دولتی موجب شده ترازنامه خانوار‌ها بزرگ‌تر و قوی‌تر شود. همین موضوع حساسیت آنان به تغییرات نرخ بهره و میل آنان به سرمایه‌گذاری و پس‌انداز را تغییر داده است. در سال ۲۰۱۸، میزان درآمد شش دهک پایین درآمدی آمریکا به کمترین میزان از ۶۰ سال گذشته رسیده بود، اما پس از شیوع ویروس کرونا و تزریق کمک‌های دولتی و همچنین افزایش دستمزد‌ها در طی دو سال گذشته، میزان درآمد این دهک‌ها به بیشترین میزان خود در ۶۰ سال گذشته رسیده است.

درحال حاضر اقدامات فدرال رزرو موجب شده جذابیت دلار آمریکا و اوراق قرضه این کشور به‌شدت افزایش یابد و دیگر بازار‌ها جذابیت خود را از دست دهند. با توجه به شرایط حاکم، فدرال رزرو باید تمامی قدم‌های خود را شمرده و دقیق بردارد، زیرا کوچک‌ترین خطایی می‌تواند موجب افزایش بیشتر تورم یا به یک رکود اقتصادی ختم شود. در صورتی که فدرال رزرو نتواند تورم را کنترل کرده و تورم افزایش یابد، می‌توان به بازگشت بازار‌های ریسکی امیدوار بود. در چنین شرایطی دوباره بازار رمزارز‌ها و بازار سهام جذاب‌تر خواهند شد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت