تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۰۳
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۲۵۸۱۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دورنمای پنج ساله بهای جهانی فلز زرد ترسیم شد

طلا در انتظار سیاست‌های فدرال رزرو

طلا در انتظار سیاست‌های فدرال رزرو
‌می‌متالز - دورنمای بازار طلای جهان با سیاست‌های فدرال رزرو پیوند یافته و به نظر میرسد چشم انداز ۵ ساله را هم باید با این منطق مورد ارزیابی قرار داد.

به گزارش می‌متالز، در این روز‌ها که نوسان‎های قیمت طلا به یکی از اخبار مهم رسانه‌های دنیا تبدیل شده است، پرسش مهم این است که قیمت طلا در پنج سال آینده به چه قیمتی می‌رسد؟ آیا باید منتظر افزایش دوباره قیمت‌ها باشیم یا روند کاهشی در بازارحاکم میشود؟

کیتکو در این زمینه اعلام کرد: این که قیمت طلا ظرف پنج سال آینده چه تغییری می‌کند، بستگی به نوع اجرای سیاست افزایش نرخ بهره بانکی در امریکا دارد. بررسی تجربه‌های قبلی در دنیا هم می‌تواند در این زمینه کمک کند.

تجربه نخست بازار طلای جهانی

براساس این گزارش، پیش از این در سال‌های ۱۹۸۰، ۱۹۸۷ و ۱۹۹۴ فدرال رزرو امریکا اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرد و در این سه دوره سرعت افزایش نرخ بهره بانکی بالا بود به این معنا که در نخستین دوره نرخ بهره ۰.۵ درصد، در دوره دوم ۰.۷۵ درصد و در دوره بعد با نرخ بالاتر افزایش یافت. در این دوره‌ها قیمت طلا در بازار جهانی کاهش یافت و در صورتی که سناریویی مشابه در امریکا اجرا شود، می‌توان انتظار داشت قیمت هر اونس طلا تا سال ۲۰۲۷ به مرز هزار و۳۰۰ دلار برسد.

تجربه دوم بازار طلای جهانی

این مرجع تخصصی در بخش دیگری از گزارش خود ادامه داد:، اما در سال‌های ۱۹۷۷، ۱۹۹۹، ۲۰۰۴ و ۲۰۱۶ بانک مرکزی امریکا نرخ بهره بانکی را با سرعت پایینی افزایش داد. به این معنا که در هر جلسه تصمیم گیری، بهره با نرخی مشابه دوره قبل یا با نرخ پایین‌تر از دوره قبل رشد کرد و در تمام این موارد ارزش طلا هم با سرعت زیادی رشد کرد، زیرا تاثیر این سیاست روی اقتصاد و بازار طلا اندک بوده است؛ بنابراین با توجه به تجربیات قبلی در صورتی که فدرال رزرو تصمیم بگیرد نرخ بهره بانکی را با سرعت پایین افزایش دهد، باید منتظر رسیدن قیمت طلا در بازارجهانی به مرز ۴ هزار دلار باشیم. در این شرایط سازوکار اقتصاد دنیا تغییر خواهد کرد.

کیتکو بر این باور است سیاست‌های اقتصادی وضع شده در امریکا که قطعا با هدف کنترل تورم و حفظ شرایط اقتصادی است، می‌تواند بازار طلا را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و خود عاملی برای تغییر تصمیم گیری‌های اقتصادی در جهان باشد.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده