تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۳:۲۰
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۵۹۱۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هشدار رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مسوولانی که از انجام وظیفه سر باز می‌زنند

هشدار رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مسوولانی که از انجام وظیفه سر باز می‌زنند
‌می‌متالز - ذبیح‌الله خدائیان با حضور در برنامه «صف اول» در ارتباط با اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی و کمک سازمان بازرسی به اجرای این طرح گفت: بحث یارانه‌های پنهان که در اقتصاد وجود دارد، اقتصاد ما را بیمار کرده است و همه اقتصاددانان بر این باور هستند که باید به آن پایان داده شود.

به گزارش می‌متالز، رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: اگر در موعد مقرر، مسوولان به پیشنهادات ما عمل نکنند هم مجازات حبس و هم انفصال از خدمت دارند و ضمانت اجرا برای پیشنهادات سازمان بازرسی کل کشور در قانون پیش‌بینی شده است.

ذبیح‌الله خدائیان با حضور در برنامه «صف اول» در ارتباط با اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی و کمک سازمان بازرسی به اجرای این طرح گفت: بحث یارانه‌های پنهان که در اقتصاد وجود دارد، اقتصاد ما را بیمار کرده است و همه اقتصاددانان بر این باور هستند که باید به آن پایان داده شود. همین یارانه‌های پنهان باعث شده بسیاری از افراد سودجو از ارز ۴۲۰۰ استفاده کنند و منفعت‌های زیادی کسب کنند و خیلی از پرونده‌های دادگاه‌های مبارزه با جرایم اقتصادی نیز به این موضوع اختصاص پیدا کرده بود. همین موضوع باعث قاچاق کالا‌های یارانه‌ای به خارج از کشور شده بود.

وی افزود: خوشبختانه دولت تصمیم گرفت یارانه‌ها را هدفمند و عادلانه کند و به جیب کسی رود که مستحق آن است به همین دلیل سازمان بازرسی قبل از اجرای طرح، جلسات متعددی را با متولیان امور در راستای تنظیم بازار، نظارت بر تولید و بحث انبار‌ها برای ذخیره‌سازی کالا داشتیم و دستگاه‌های متولی نیز پای کار آمدند و توانستند به اندازه کافی کالا ذخیره کنند. بعد از اجرای طرح، رئیس قوه قضائیه تاکید کردند که این قوه باید از سیاست‌های دولت در این خصوص با تمام قوا حمایت کند و ما گروه‌هایی را مامور کردیم تا بازرسی‌هایی را داشته باشند و در همین مدت ۸۴۶ بازدید داشتیم و ۱۶۷ اکیپ مشترک تشکیل شد و هم‌چنان کنار دولت هستیم و بر عملکرد دستگاه‌هایی که وظیفه تهیه کالا و تنظیم بازار را دارند نظارت می‌کنیم.

همه دستگاه‌ها برای پیشگیری از جرایم پای کار بیایند

خدائیان در ارتباط با عملکرد سازمان بازرسی تصریح کرد: سازمان بازرسی تنها دستگاه نظارتی در کشور است که هم جایگاه قانون اساسی و هم وظیفه نظارت بر کلیه دستگاه‌ها را دارد، اما سوال این است چرا با وجود سازمان بازرسی و سایر دستگاه‌های نظارتی جرمی مانند اختلاس و ارتشا وجود دارد؟ قطعا دستگاه‌های نظارتی با همه توان در جهت مبارزه با فساد تلاش می‌کنند هم در حین انجام وظایف دستگاه‌ها هم بعد از انجام. ما اگر بخواهیم از پیشگیری از این جرایم تلاش کنیم باید همه دستگاه‌ها پای کار بیایند. اگر دستگاه‌های اجرایی به موقع عمل کنند و گلوگاه‌های فساد را ببند قطعا فسادی نخواهیم داشت.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: دستگاهی مانند سازمان بازرسی با گستردگی دستگاه‌های اجرایی آیا می‌تواند به تک تک قرارداد‌ها و کار‌هایی که انجام می‌شود نظارت کند؟ ما به دنبال این هستیم که نظارتمان را الکترونیکی کنیم و اگر دستگاه‌ها به شکلی عمل کنند که کارهایشان الکترونیکی باشد و ماهم دسترسی داشته باشیم قطعا می‌توانیم بهتر نظارت کنیم، اما اکنون اکثر نظارت‌ها سنتی است. الان در سازمان بازرسی تمام تلاشمان این است که روی گلوگاه‌های فساد متمرکز شویم و ببینیم راه‌هایی که زمینه فساد را فراهم می‌کند کدام است. دولت حضرت آیت‌الله رئیسی هم الحمدلله ضد فساد و در کنار ما است.

تشکیل ۷۹۰ پرونده کیفری و بیش از ۲۶۰۰ پرونده انتظامی برای کارکنان در سال ۱۴۰۰

وی خاطرنشان کرد: ما در سال ۱۴۰۰، ۴۴۴۰ مورد گزارش هشداری دادیم و آسیب‌ها را شناسایی کردیم و به وزرا و روسای سازمان‌ها هشدار دادیم و زمان تعیین کردیم و دنبال این هستیم تا پیشنهادات را اجرایی کنند. در کنارش ۷۹۰ پرونده کیفری و بیش از ۲۶۰۰ مورد پرونده تخلفاتی و انتظامی برای کارکنان و مسوولان ادارات تشکیل شده است. اگر در موعد مقرر، مسوولان به پیشنهادات ما عمل نکنند هم مجازات حبس و هم انفصال از خدمت دارند و ضمانت اجرا برای پیشنهادات ما در قانون پیش‌بینی شده است.

سازمان استاندارد ۲۰۰ قطعه را مشمول استاندارد‌های اجباری کرد

خدائیان در مورد تصادف زنجیره‌ای بهبان و نتیجه بازرسی در این تصادف بیان کرد: ما در سال گذشته از دو بعد وارد عرصه خودروسازی شدیم یکی بحث دپوی خودرو‌های ناقص در انبار‌های دو خودروساز بود و حدود ۱۷۰ هزار خودرو ناقص داشتیم و خوشبختانه با ورود سازمان از آن میزان، از هر خودروساز ۲۸ هزار خودرو کاهش پیدا کرده است. بعد دیگر بحث استانداردسازی است، وقتی ظرف یک یا دو هفته چند صد نفر کشته می‌شوند یعنی هشداری وجود دارد ما به این موضوع ورود کردیم. در ابتدا ۷۴ قطعه مشمول استانداردسازی بود و بعدا سازمان استاندارد ۲۰۰ قطعه را مشمول استاندارد‌های اجباری کرد.

تشکیل پرونده برای بعضی از مسوولان وزارت اقتصاد در رابطه با بورس

رئیس سازمان بازرسی در ارتباط با سازمان بورس نیز گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار مطمئن‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاری در تمام جهان است، ولی متاسفانه در سال‌های اخیر دیدیم مشکلاتی برای مردم ایجاد شد و از دی ماه ۹۸ تا دی ماه ۹۹ بیش از ۴۰۰ درصد رشد داشتیم و لازم بود مسوولان به این موضع ورود و آن را متعادل می‌کردند از آن زمان به بعد ما شاهد افت شدید ۴۵ درصدی از شاخص بورس و از بین رفتن سرمایه مردیم بودیم. از همان زمان به بحث بورس ورود کردیم و هرچند هشدار‌هایی هم داده بودیم مجبور شدیم برای بعضی از مسوولان وزارت اقتصاد پرونده تشکیل دهیم و برخی محکوم شدند دو سه پرونده کیفری هم برای مسوولان بورس تشکیل شد و برای اشخاص حقیقی فعال بورس نیز پرونده‌هایی تشکیل شد و ۲۲۰ نفر محکومیت‌هایی به دست آوردند. هنوز هم در حال رصد هستیم و امیدوارم شاهد چنین وضعیتی نباشیم.

وی در رابطه با بحث قاچاق گفت: قاچاق کالا و ارز معضلی است که در کشور وجود دارد و به تولید داخل لطمه می‌زند و مقام معظم رهبری نیز بار‌ها بر مبارزه با قاچاق کالا تاکید کردند. بعضی از دستگاه‌ها در صف اول مبارزه با قاچاق هستند و برای هماهنگی بین دستگاه‌ها نیز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شده است، اما علی رغم کار‌های خوب هنوز نتایج رضایت‌بخش نیست. برای مبارزه با قاچاق باید سامانه‌هایی که در قانون پیش‌بینی شده را اجرا کنیم تا فرایند شفاف و مدام رصد شود و ما در حال پیگیری سازمان‌هایی هستیم که هنوز این سامانه‌ها را فعال نکرده‌اند.

وصول ۶۰ هزار گزارش به سامانه شکایات سازمان بازرسی

خدائیان در رابطه با وظیفه مردم در برخورد با فساد اداری با بیان این‌که هرجا مردم ورود کردند ما موفق بودیم، گفت: ما در سازمان بازرسی برای ایجاد ظرفیت مردمی سامانه شکایات را داریم و کسانی که می‌خواهند در جهت مبارزه با فساد با ما همکاری داشته باشند می‌توانند ثبت‌نام کنند. ۲۳۰۰ نفر حدودا در این سامانه ثبت‌نام کردند و با ما همکاری می‌کنند. در سال گذشته ۶۰ هزار گزارش از این طریق واصل و با همین گزارشات، بیش از ۱۰۰۰ پرونده تشکیل شده است. ۵۱ هزار شکایت نیز در این خصوص داشتیم که برای آن ۲۳۰ پرونده تشکیل شده است. مردم بدانند کسانی که با ما همکاری می‌کنند اطلاعاتشان محفوظ و محرمانه است.

رئیس سازمان بازرسی در خصوص پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اکنون وظیفه تک تک دستگاه‌هایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی برایشان مسئولیت تعریف شده را رصد می‌کنیم و با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم جلسه‌ای برای اجرا شدن مصوبات داشتیم.

بیش از ۲۹۴ هزار معوقه مالیاتی داریم

وی در ارتباط با وضعیت معوقات مالیاتی گفت: متاسفانه اقتصاد ما وابسته به نفت است و نوسان آن در اختیار ما نیست. بهترین راه اداره کشور وابستگی به درآمد‌های مالیاتی است، براساس گزارشات مسوولان بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم، اما در مورد مواردی که شناسایی شدند بیش از ۲۹۴ هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی داریم. ۲۲۴ هزار پرونده نیز در هیئت رسیدگی به مالیات‌ها داریم که مبلغ آن ۹۶ هزار میلیارد تومان است در بحث کارشناسی نیز ۳۵ هزار میلیارد تومان پرونده در دست کارشناس داریم. یک مشکل این است که هنوز زیرساخت‌های فناوری را تکمیل نکردیم و بعضی دستگاه‌ها اطلاعات مالی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار نمی‌دهند.

خدائیان در پایان، در رابطه با قانون جوانی جمعیت نیز گفت: قانونی که تصویب شده قانون جامع و کاملی است و یکی از ناظر‌های این قانون سازمان بازرسی است و تاکید شده اگر دستگاهی در انجام وظایف خود کوتاهی کند مستنکف از وظیفه محسوب می‌شود و مجازات حبس دارد و ما نیز وظایف دستگاه‌ها را احصا کردیم و اگر وظایف را انجام ندهند حتما پیگیری می‌کنیم.

منبع: اقتصاد نیوز

عناوین برگزیده