به گزارش می متالز، وجیهه الله جعفری، در شورای معادن خراسان جنوبی اظهار کرد: در مجموعه استان خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان پتانسیلهایی در حوزه معدن وجود دارد که دستنخورده باقیمانده است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور با اشاره به اینکه فعالیتها باید منجر به تشویق و کاهش ریسک برای بخش خصوصی شود، بیان کرد: وقتی بتوانیم محدودههای معدنی را شناسایی کرده و قابلیتهای فرآوری و تولید آن را معرفی کنیم، میتوانیم سرمایهگذار را پایکار بیاوریم.
جعفری ادامه داد: چون سرمایهگذار در خراسان جنوبی کمتر ورود پیداکرده ضرورت حضور شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران نیز بیشتر احساس میشود.
وی با تأکید بر اینکه برابر اصل 44 دولت برای سرمایهگذاری با اولویت مناطق محروم ابتدا فراخوان به بخش خصوصی میدهد، گفت: در بخش اکتشاف این فراخوان را نداریم ولی برای تولید محصول از ماده معدنی کشفشده باید فراخوان دهیم.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اظهار کرد: بعد از آن اگر بخش خصوصی اعلام آمادگی کند طبق فرآیند قانونی اجازه بهرهبرداری از معدن را میدهیم.
جعفری شرط استفاده پیمانکاران بخش خصوصی از معدن را ایجاد سرمایهگذاری در بخش فرآوری عنوان کرد و ادامه داد: طی چند فرایند فراخوان، سرمایهگذار جذب میشود و متقاضیانی که صلاحیت فنی و مالی را داشته باشند انتخاب خواهد شد.
وی یادآور شد: اگر در این مرحله هم سرمایهگذاری نبود خود دولت مکلف میشود که سرمایهگذاری بخش فرآوری را هم انجام دهد.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور بابیان اینکه منطقه خراسان جنوبی پتانسیلهای کافی در بخش معدن دارد، افزود: به هر میزان که استان فرصت و محدوده اکتشافی در اختیار قرار دهد، بهاندازه توان اعتبار اختصاص میدهیم.
جعفری اشاره به اینکه موضوع سنگهای قیمتی در خراسان جنوبی را ساماندهی میکنیم، گفت: در شرایط اجتماعی خاص استان باید همه بهصورت فعال کمک کرده و حضور مؤثری در حوزههای اقتصادی چون معدن داشته باشیم.
وی همچنین برای جذب سرمایه گذار برای کارخانه طلای هیرد و آغاز عملیات اجرایی آن تا پایان سال جاری قول مساعد داد.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور یادآور شد: در مورد طرحهای پژوهشی آمادگی داریم با دانشگاه بیرجند تفاهمنامه همکاری امضاء کنیم.