به گزارش می متالز، مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگآهن حرکت در این مسیر را کاملاً درست تلقی کرد و گفت: بومیسازی در هر کشوری با مشخصات و مقیاس خاص همان کشور میتواند خبر خوبی باشد و تولیدکنندگان و واردکنندگان ایرانی نیز باید به دنبال اجرایی کردن این امر باشند.
اکبریان افزود: زنجیره فولاد بخشهای متعددی دارد، تجهیزات اکتشاف و استخراج و فرآوری و فولادسازی و ساخت فولاد آلیاژی به فراخور خود مصارفی دارند و قطعاتی را نیز وارد می کنند. در سالهای گذشته ایران با کشورهای اروپایی تعاملات تولیدی در کشور داشت و بهتبع آن شامل خدمات پس از فروشی میشد که واردات مستمر قطعات را به همراه داشت؛ اما شرایط رو به تغییر است ما سالهاست درگیر تحریمها هستیم اما این بار شرایط سختتر شده است به همین خاطر صنایع آهن و فولاد باید بیشازپیش خود را درگیر داخلی سازی کنند که دراینبین باید چند نکته رعایت شود.
رئیس انجمن سنگآهن این نکات را تشریح کرد و گفت: بومیسازی باید سریعترین، باکیفیتترین و کمقیمت ترین حالت ممکن را در نظر داشته باشد تا مورد قبول باشد و اهمال در هیچکدام یک از این موارد به قیمت تمامشده خدشهای وارد نکند. بعلاوه اینکه همیشه نظارت بر هدایت در این مسیر مدنظر باشد تا کیفیت، زمان یا قیمت صرفه اقتصادی بومیسازی را زیر سؤال نبرد. نکته مهم دیگر این است که نگاهی مثبتتر به شرکتهای کوچک و متوسط داشته باشیم و به آنها بها دهیم، البته آنها خودشان با پژوهشکدههای دانشبنیان در ارتباط هستند، به عبارتی چهار ضلع در این امر وجود دارد، شرکتهای بزرگ و تأثیرگذارتر، شرکتهای کوچک و متوسط، پژوهشکدهها و تشکلها.
وی در آخر گفت: بهعنوان نکته آخر بومی سازی باید در کنار توسعه محلی قرار گیرد. البته در بومیسازی ما ابتدای راه هستیم و اقدامات خوبی هم برای پیشرفت آن انجامشده و نسبت به آینده آن نیز خوشبین هستیم.