به گزارش می متالز، جهانبخش مرجانی رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ معدن قیرطبیعی در استان که عمده آنها در گیلانغرب هستند پروانه بهرهبرداری دارند، گفت : از این تعداد ۱۰ معدن زیر ظرفیت کار میکنند و فقط پنج یا شش معدن به صورت کامل فعال هستند.
وی گفت : در قصرشیرین نیز دو معدن داریم که هردو زیرظرفیت کار میکنند.
رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب با اشاره به مهمترین مشکلاتی که باعث رکود معادن قیرطبیعی شده، اظهار کرد: یکی از مهمترین این مشکلات بارندگی است که همیشه آسیب جدی به راههای دسترسی و خود معادن وارد میکند.
مرجانی از بارندگیهای زیادی که در سال جاری داشتیم یاد کرد و گفت: این بارندگیها باعث شده معدنداران اکنون بیشتر وقت و هزینه خود را صرف باطلهبرداری، برداشت گل و لای و جدا کردن دیوارههای لغزنده معادن کنند که این امر هزینه آنها را بسیار بالا برده است.
وی اضافه کرد: به علاوه راه دسترسی معادن نیز در زمان بارندگی آسیب جدی میبیند که در این بخش نیز هزینه زیادی به معدنداران تحمیل میشود.
رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب از مشکلاتی که تحریمها برای صادرات قیرطبیعی ایجاد کرده هم یاد و خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی در زمینه حمل و نقل دریایی و کشتیرانی و همچنین تهیه کانتینرهای صادراتی با موانعی مواجهیم.
مرجانی یادآور شد: در زمینه حقوق دولتی نیز اگرچه رقم کنونی این حقوق خیلی بالا نیست، اما بدهیهای قبلی حقوق دولتی و جرایمی که به آن تعلق گرفته معدنداران را با گرفتاری مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: با وجود همه این مشکلات، معادن فعال قیرطبیعی تلاش میکنند با چنگ و دندان به فعالیت خود ادامه دهند و این دو، سه ماه پایانی سال را پشت سر بگذارند، زیرا معمولا هر سال در اوایل سال وضعیت فروش بهتر میشود و میتوانند بخشی از هزینههایی که به انها تحمیل شده را جبران کنند.
مرجانی معتقد است، اگر این مشکلات نباشد قیرطبیعی بازار خوبی دارد و میتوان در داخل و خارج کشور به خوبی این محصول را فروخت.
رئیس انجمن صنفی معادن قیرطبیعی گیلانغرب بیشترین بازار کنونی قیرطبیعی را در داخل کشور دانست و تاکید کرد: بخشی از این محصول نیز به خارج از کشور صادر میشود.
وی از وجود بیش از یک میلیارد تن ذخیره قطعی قیرطبیعی در کرمانشاه خبر داد و عنوان کرد: هم اکنون سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن قیرطبیعی از معادن استان برداشت میشود .