تاریخ: ۱۶ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۱۰
بازدید: ۲۹۵
کد خبر: ۲۶۰۵۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
در نشست خبری فولاد آلیاژی ایران اعلام شد

زمان بهره‌برداری پروژه « فولاژ » / کارنامه رکوردشکنی‌های مجموعه در 9 ماه ابتدای امسال

می متالز - مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران با تشریح کارنامه 9 ماهه خود و مشکلات تامین الکترود گرافیتی از زمان بهره‌برداری پروژه یزد یک خبر داد.
زمان بهره‌برداری پروژه « فولاژ » / کارنامه رکوردشکنی‌های مجموعه در 9 ماه ابتدای امسال

به گزارش می متالز، علیرضا چایچی؛ مدیرعامل تولید فولاد آلیاژی ایران در نشستی خبری از محقق شدن سود شرکت به رغم تحریم‌ها در ۹ ماه امسال خبر داد و گفت: در ۹ ماه نخست امسال بیش از دوبرابر سال گذشته سود محقق شده است که این سود نیز ناشی از مصرف بهینه و کاهش هزینه‌های تولید بوده، همچنین افزایش نرخ فروش نیز در کسب این سود سهم بزرگی داشته است.

به گفته وی در سال‌های گذشته «کلاف‌ها و وایر‌ها» تا حجم ۲۰۰ هزار تن به کشور وارد می‌شدند اما با ورود فولاد آلیاژی به عرصه تولید این‌گونه محصولات، حجم واردات به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش داشته است.

مدیرعامل تاکید دارد: میزان تولیدات شرکت از ۱۴۰ هزار تن به ۴۵۰ هزار تن رسیده و در سال ۱۳۹۶ نیز بیش از ۷۳ هزار تن محصول صادر شد.

وی همچنین از صرف هزینه‌های کلان برای حفظ محیط‌زیست خبر داد و گفت: از بعد محیط‌ زیستی سرمایه‌گذاری قابل توجهی در بحث طراحی و ساخت داشتیم و حدود ۳۳ میلیون دلار و ۸ میلیون یورو صرف امکانات بهینه‌سازی محیطی‌زیستی شده و در حال حاضر نیز بالغ بر ۶ میلیارد تومان برای نگهداری و استفاده صحیح از این تجهیزات در حوزه محیط‌زیست می‌شود. فولاد آلیاژی ایران نخستین شرکت ایرانی هستیم که در حوزه انرژی گواهی ایزو ۵۰۰۱ را که سیستم مدیریت انرژی است، کسب کرده است. این در حالی است که این شرکت در دو ماه گذشته با همکاری سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد یونیدو پروژه‌هایی را درخصوص ارتقای بهره‌وری شروع کرده است.

در این نشست همچنین میزان تولید مذاب شرکت در ۹ ماه امسال ۳۴۵ هزار تن عنوان شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که به میزان ۳۳۱ هزار تن بود، افزایش نشان می‌دهد. همچنین میزان ۱۲۸۸ میلیارد تومان اعلام شد که این رقم در ۹ ماه سال گذشته معادل ۷۰۸ هزار تن بوده است.

همچنین چایچی از کسب رکورد‌های پیاپی در حوزه فروش و حمل در ماه‌های مرداد و شهریور خبر داد و گفت: میزان رکورد تولید مذاب در شهریور‌ماه امسال معادل ۴۳ هزار و ۹۹ تن و میزان حمل و فروش محصول‌های داخلی ۳۹ هزار و ۳۶۴ تن و میزان ارزش ریالی فروش نیز در شهریور ماه امسال از ۲۰۰ میلیارد تومان گذشت.

وی همچنین سود عملیاتی شرکت در ۹ ماه امسال را صعودی اعلام کرد و گفت: در سه ماه نخست میزان افزایش سود عملیاتی ۶ درصد و در سه ماه دوم این میزان رشد ۱۷ درصد و در سه ماه سوم این میزان افزایش ۱۹ درصد بود.

وی با اشاره به موانع صادراتی و مشکلاتی که در اثر تحریم‌ها در این حوزه به وجود آمده گفت: اغلب واحد‌های فولادی در سال‌جاری با توجه به تحریم‌ها مشکلاتی را در حوزه صادرات تجربه کردند از سویی موانعی نیز بر سر راه صادرات و بازگشت نرخ ارز آن به‌ وجود آمد.

 مدیر عامل فولاد آلیاژی ایران اظهار کرد: در ۹ ماه امسال بالغ بر ۳۸ هزار تن صادرات داشتیم که پیش‌بینی می‌شود در سه ماه پایانی نیز ۱۲ هزار تن دیگر صادرات داشته باشیم و از ابتدای سال تاکنون رقم ناچیزی از ارز نیمایی استفاده کردیم و ارز مورد نیاز خود را از ارز حاصل از صادرات خود تامین کردیم.

تامین الکترود گرافیتی

وی همچنین درباره مشکلات تامین الکترود گرافیتی گفت: با تشدید تحریم‌ها و سخت‌تر شدن نقل و انتقال پول توسط بانک‌ها تامین الکترود گرافیتی سخت‌تر شده و اگر در گذشته ۲ درصد قیمت تمام شده محصول فولاد آلیاژی ایران مربوط به این ماده بود در حال حاضر ۱۵ درصد قیمت تمام شده مربوط به الکترود گرافیتی است.

به گفته وی هم‌اکنون انبار‌های کارخانه به میزان قابل ملاحظه‌ای الکترود گرافیتی داریم و بخشی از نیاز‌مان نیز وارد شده و هم‌اکنون در گمرک است و همچنین مقادیری نیز ثبت سفارش شده و در راه است اما با توجه به میزان مصرف آن و نیاز شدید واحد‌های تولیدی کشور که حداقل ۲۰ میلیون تن از ۲۵ میلیون تن فولاد تولیدی کشور وابسته به الکترود گرافیتی است نیاز به حمایت مطلوب‌تر از سوی وزارت صنعت در این خصوص داریم.

پروژه یزد یک

وی همچنین درخصوص پروژه «یزد یک» گفت: این پروژه در سال‌های اخیر و با تشدید تحریم‌ها در اجرا به مشکلات زیادی برخورد اما با قراردادی که با یک شرکت اروپایی برای تامین تجهیزات داشتیم و با پیشرفت ۴۱ درصدی که هم‌اکنون به آن دست یافتیم، امیدواریم تا اوایل سال ۹۹ شاهد بهره‌برداری از این پروژه باشیم.

 بزرگ‌ترین‌ کارخانه تولید فولاد آلیاژی با ظرفیت ۱۴۰ هزار تن تولید ۱۱۸ گرید محصول فولاد آلیاژی در سال ۱۳۷۷ کار خود را آغاز کرد از سال ۱۳۹۰ تاکنون 8 مرتبه شاهد تغییر مدیر عامل بوده و در حال حاضر میزان تولید شرکت حدود ۴۵۰ هزار تن است.

در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴دستیابی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برآورد شده که دستیابی به این رقم در این مدت زمان بعید به نظر می‌رسد. فولاد آلیاژی ایران البته هم‌اکنون موفق به تولید ۳۵۰ گرید فولادی شده که اغلب تولیدات این واحد صنعتی در صنعت خودرو، پتروشیمی و نفت و گاز استفاده می‌شوند.

در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و۵۰۰ نفر پیمانکار در این واحد صنعتی مشغول به کار هستند و با احتساب نیروی کار غیر مستقیم جامعه ۴۰ هزار نفری تحت تاثیر فولاد آلیاژی ایران قرار دارند و میزان سرانه تولید فولاد به ازای هر نفر در این واحد صنعتی در مقایسه با واحد‌های مشابه در دنیا در حد متوسط قرار دارد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت