تاریخ: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۷
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۲۶۱۷۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شوک قطعنامه شورای حکام به بازارها/ بورس، دلار و طلا به چه سمتی می‌روند؟

شوک قطعنامه شورای حکام به بازارها/ بورس، دلار و طلا به چه سمتی می‌روند؟
‌می‌متالز - قطعنامه شورای حکام علیه ایران، شب گذشته به تصویب کرد. کارشناسان عقیده دارند که بورس و دیگر بازار‌های مالی در کوتاه‌مدت از این قطعنامه اثر می‌پذیرند، اما به سرعت به آرامش نسبی می‌رسند.

به گزارش می‌متالز، شب گذشته میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین در مورد قطعنامه شورای حکام توییتی نوشت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه ارائه شده علیه ایران توسط آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا را تصویب کرد. ۳۰ کشور رای موافق، ۲ کشور (چین و روسیه) رای مخالف و ۳ کشور (هند، لیبی و پاکستان) رای ممتنع دادند؛ بنابراین کشور‌هایی که نماینده نیمی از بشریت هستند از این قطعنامه حمایت نکردند.

متن پیش‌نویس انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه ایران روز سه‌شنبه به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده است.


افت بورس با قطعنامه شورای حکام

مریم محبی، کارشناس بازار‌های مالی  می‌گوید: یکی از مسیر‌های دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، گسترش روابط تجاری بین‌الملل است. کشور‌های با روابط تجاری بین الملل گسترده، معمولا درآمد و رشد اقتصادی مطلوبتری نیز دارند. کشور ایران طی چند دهه اخیر در امر گسترش روابط تجاری در سطح بین الملل پیشرفت قابل توجهی نداشته است. به واسطه همین موضوع چالش‌های متعددی سر راه توسعه اقتصادی قرار می‌گیرد. هرچند افتصاد ایران بطور کلی با چنین شرایطی مانوس شده، اما اثرات کاهش روابط، ادامه‌دار است.

او در ادامه به قطعنامه شورای حکام اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: اخیرا این متن ضد ایرانی، به تصویب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسید. این اجماع، صرف‌نظر از دارا بودن یا نبودن ضمانت اجرایی می‌تواند باعث ایجاد شوک در بازار‌های مختلف مالی شود.

محبی در مورد تاثیر قطعنامه شورای حکام بر بازار‌ها می‌گوید: در بازار‌های دلار، طلا و متعاقبا مسکن، به دلیل کاهش قدرت پول ملی، می‌توانیم انتظار افزایش را داشته باشیم. در بورس به دلیل واهمه سهامداران احتمال خروج مقطعی پول از بازار سرمایه برای ورود به سایر بازار‌های موازی و دارایی‌های امن‌تر وجود دارد و می‌توانیم انتظار کاهش هیجانی را داشته باشیم.

این کارشناس بازار‌های مالی بیان می‌کند: این اوضاع بسیار مقطعی و کوتاه‌مدت است. پیش‌بینی می‌شود که بازار‌ها در کوتاه‌مدت به آرامش دست پیدا کنند. اما اثرپذیری بازار‌های مالی از اثرات موفقیت در گسترش روابط تجاری بین‌الملل امری اجتناب‌ناپذیر است.

 

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده