تاریخ: ۲۴ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۲۹
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۲۶۴۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جزییات جدید از بورس بین‌الملل

می متالز - تاسیس بورس بین‌الملل در حالی گام‌های نهایی برای اجرا شدن را طی می‌کند که در این خصوص مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل به ارائه توضیحاتی در این زمینه پرداخت. وی معتقد است با روند طی شده، به‌نظر می‌رسد تا پایان سال جاری شاهد تصویب آیین‌نامه تاسیس بورس بین‌الملل در مناطق آزاد توسط هیات‌ دولت باشیم.
جزییات جدید از بورس بین‌الملل

به گزارش می متالز، بهادر بیژنی؛ مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل، در این راستا توضیح داد: بحث تاسیس و فعالیت بورس در مناطق آزاد تجاری-صنعتی ایران در اجرای ماده ۲۹ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری ایران در حال آماده‌سازی است.وی درخصوص مراحل طی شده نیز گفت: در پانصدو چهاردهمین جلسه هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ ۲۶ اردیبهشت سال جاری طرح تاسیس بورس بین‌الملل در مناطق آزاد بررسی و مورد تایید این شورا قرار گرفت.

بیژنی افزود: بعد از تایید هیات‌مدیره سازمان بورس، این طرح برای بررسی بیشتر به شورای عالی بورس ارجاع داده شد. در این شورا نیز طی دو مرحله بررسی آن به پایان رسید. شورای عالی بورس در تاریخ ۲۲ خرداد سال ۹۷، این طرح را بررسی و نظرات اعضا را اخذ کرد و در تاریخ ۱۱ تیر این آیین‌نامه به تصویب شورای عالی بورس رسید.

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل با اعلام اینکه این آیین‌نامه هم‌اکنون در هیات‌ دولت است، گفت:کمیسیون اقتصادی دولت این روزها در حال بررسی زوایای مختلف تشکیل بورس بین‌الملل است و کارهای مطالعاتی در این زمینه، توسط این کمیسیون انجام می‌گیرد. وی افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مراحل به اجرا رسیدن این طرح تاکنون طی شده، به‌نظر می‌رسد تا پایان سال شاهد تصویب نهایی این آیین‌نامه در هیات‌وزیران باشیم.

بیژنی ادامه داد: تصویب نهایی این آیین‌نامه، شرایطی را فراهم می‌کند تا متقاضیان درخواست تاسیس بورس، درخواست‌های خود را به‌صورت کتبی به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه دهند. سازمان نیز بر اساس مهلت تعیین شده در آیین‌نامه بررسی‌های اولیه را انجام می‌دهد و در دو حالت یا پیشنهاد صدور مجوز تاسیس را به شورای عالی بورس ارسال می‌کند، یا عدم پذیرش درخواست را اعلام می‌کند.

این مقام مسوول افزود: این درخواست به چند حالت می‌تواند به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شود. درخواست می‌تواند توسط عده‌ای از سهامداران کشورهای دیگر ارائه شود، یا تلفیقی از سرمایه‌گذاران خارجی و ایرانی در کنار یکدیگر باشد.

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل درخصوص شرایط تشکیل بورس بین‌الملل نیز گفت: در آیین‌نامه پیشنهادی آمده است که سرمایه تشکیل بورس باید صرفا ارزی باشد. درباره سقف مالکیت سهامداران خارجی و ایرانی و حداکثر سهامداری هر گروه نیز، شورای عالی پس از تاسیس بورس تصمیم‌گیری می‌کند. وی درخصوص مزایای تاسیس بورس بین‌الملل در مناطق آزاد تجاری-صنعتی هم بیان کرد: اجرای چنین طرحی با مزایای بسیاری برای اقتصاد و بازار سرمایه همراه است. تشکیل چنین بورسی می‌تواند گام مهمی در راستای بین‌المللی شدن بازار سرمایه ایران باشد.

همچنین این موضوع می‌تواند یکسان‌سازی مقررات و استانداردها و پذیرش همزمان اوراق بهادار و کالا را به همراه داشته باشد. بیژنی ادامه داد: از سوی دیگر تاسیس بورس بین‌الملل به افزایش سطح استانداردها و رویدادهای اجرایی کمک می‌کند و باعث می‌شود بازار سرمایه ایران فعال‌تر، منصفانه‌تر و شفاف‌تر از قبل شود. همچنین می‌تواند سطوح رقابتی را ارتقا دهد و میان بورس‌ها رقابت سازنده ایجاد کند.

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل در بخش دیگر این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درخصوص تبادلات بانکی این بورس‌ها گفت: جزئیات این موضوع در آیین‌نامه پیشنهادی ارائه نشده و اتخاذ تصمیم نهایی به نظر سازمان بورس و شورای عالی موکول شده است. وی همچنین افزود: در آیین‌نامه به این موضوع اشاره شده که وجود یک نهاد متولی (کاستودین) برای تاسیس بورس بین‌الملل الزامی است. با توجه به اینکه معمولا نهاد متولی بزرگ در دنیا، بانک‌ها هستند باید منتظر حضور این گروه‌ها باشیم.

عناوین برگزیده