تاریخ: ۲۵ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۵۳
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۲۶۵۳۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

تلاش برای مدیریت نرخ فولاد در منطقه منا

می متالز - شرکت فولاد مبارکه اصفهان به عنوان یکی از سرآمدان تولید محصولات فولادی در کشور و منطقه مِنا به دنبال آن است که فصل جدیدی را با رویکرد توسعه فناوری‌ها در فعالیت‌های خود آغاز کند.
تلاش برای مدیریت نرخ فولاد در منطقه منا

به گزارش می متالز، این خبر را شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه این شرکت در حاشیه نخستین نمایشگاه ملی فولاد ایران، اعلام کرد. عباسی در ابتدای سخنرانی خود در این نشست گفت: فولاد مبارکه عزم خود را جزم کرده تا در یک چشم‌انداز جدید، نقش تازه‌ای در زمینه توسعه فناوری‌ها برای خود در نظر بگیرد و ایفا کند. این شرکت بیش از ربع قرن است که به تولید ورق‌های فولادی اشتغال دارد. این شرکت در این مدت توانسته به جایگاهی برسد که تولید۵۰درصد از فولادی که در کشور تولید می‌شود را در اختیار بگیرد. فولاد مبارکه در نقاط مختلفی از کشور از شمال شرق گرفته تا جنوب غرب و در همه استان‌های فولادی کشور فعالیت می‌کند.
او ادامه داد: فولاد مبارکه از ابتدای کار، عزم این داشت که در کنار تولید محصول فولادی، دانش فنی تولید را نیز جذب کند. به همین دلیل در سال‌های گذشته، کارهای بزرگی در این زمینه انجام شد. برای نمونه، این شرکت اقدام به تاسیس برخی نهادها مانند شهرک علوم تحقیقاتی اصفهان، پژوهشکده فولاد، مرکز رشد فولاد و.... کرده است. هدف ما این بود که بتوانیم با اتکا به توانایی‌های خود فولاد را به شکلی تولید کنیم که بهای فولاد مدیریت شود، به این معنا که در کشور و منطقه مِنا (خاورمیانه و شمال افریقا) ارزان‌ترین فولاد را با کیفیت مناسب تولید کنیم. خوشبختانه فولاد مبارکه توانسته به این جایگاه دست یابد و علاوه بر آن سطوحی از رشد را به سرعت طی کرده و به جایگاهی رسیده که اکنون چشم‌انداز دیگری برای خود متصور است. عباسی در ادامه، چشم‌انداز پیش روی فولاد مبارکه را ترسیم می‌کند و توضیح می‌دهد: فولاد مبارکه علاوه بر اینکه حجم زیادی از فولاد کشور را تولید می‌کند، قصد دارد از صفر تا ۱۰۰ فناوری فولاد را در زنجیره ارزش خود ایجاد کند. ما برای این چشم‌انداز جدید باید طراحی جدیدی کنیم؛ این در حالی است که فولاد مبارکه همواره تلاش کرده است با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ارتباط برقرار کند، پروژه‌های پژوهشی را تعریف کند و کارهای بسیار گسترده‌ای در این زمینه انجام دهد. این شرکت ۹۸۰ پروژه موفق با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و شهرک علوم و تحقیقات اصفهان، سایر پارک‌های علم و فناوری و شرکت دانش‌بنیان انجام داده و اگر بخواهیم چشم‌انداز جدید را محقق کنیم، به یقین باید بیشتر در این زمینه کار کنیم و آنچه تاکنون انجام شده، کافی نیست.
وی افزود: از حدود ۳ سال گذشته، با ارتباط برقرار کردن با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعی کردیم آسیب‌شناسی کنیم و ببینیم رقیبان ما در سطح جهان در این زمینه چه کرده‌اند؟ در همین زمینه، در نوآوری در حوزه آهن و فولاد، مطالعات و مشاوره‌هایی شده و ما را به سمتی هدایت کرده که یک اکوسیستم نوآوری در زمینه فولاد مبارکه و در کل فولاد کشور ایجاد کنیم. برای پیشبرد این کار به کمک متولی حاکمیتی آن، یعنی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیاز داریم که خوشبختانه آنها هم با روی باز پذیرای ما بودند و از این ایده استقبال خوبی کردند. مدیر تحقیق و توسعه فولاد مبارکه در ادامه خاطرنشان کرد: مطالعات مربوط به کار در ۲ یا ۳ سال گذشته انجام شده و در چند سال گذشته، اقداماتی شده که به توسعه نوآوری در فولاد مبارکه بینجامد. برای اینکه در این مسیر هرچه سریع‌تر پیش‌روی کنیم نیاز به همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های نوپا داریم یعنی شرکت‌هایی که پیش‌تر با انگیزه خود حرکت‌های بسیار خوبی انجام دادند و توانستند خود را به سطحی از تی‌آراِل برسانند. این شرکت‌ها می‌توانند در توسعه فناوری، همکاری موفق‌تری با فولاد مبارکه داشته باشند. وی ادامه داد: نمونه‌ای از اقداماتی که در این زمینه انجام شده، برگزاری «فَن‌بازارهایی» است که به واسطه آنها آن دسته از شرکت‌هایی که با اولویت‌ فناوری‌ فولاد مبارکه همگام هستند را شناسایی کنیم، با آنها وارد همکاری شویم و در ریسک آنها مشارکت کنیم یعنی آنها را به حدی برسانیم که بتوانند یک محصول یا خدمات تجاری‌سازی شده را به صنعت فولاد ارائه دهند. عباسی در پایان گفت: ما در نقطه شروع هستیم و به یقین در ادامه راه با ایرادهای بسیاری روبه‌رو خواهیم بود اما امیدواریم با کمک معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، پارک پردیس، فن‌بازار و کارگزار آنها، پله‌های رشد را با سرعت بیشتری طی کنیم و به بلوغی برسیم که بتوانیم به صورت اثربخش از این ابزارها برای نیل به چشم‌انداز فولاد مبارکه استفاده کنیم.

عناوین برگزیده