تاریخ: ۱۳ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۵۳
بازدید: ۷۵
کد خبر: ۲۶۵۴۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بررسی هک‌های مرتبط با ارز‌های دیجیتال در سال ۲۰۲۲

‌می‌متالز - داده‌های جدید نشان می‌دهد حجم پول‌های به سرقت رفته در حملات سایبری مرتبط با ارز‌های دیجیتال نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است و هکر‌ها تمایل پیدا کرده اند پلتفرم‌های بزرگ‌تری را هدف قرار دهند.

به گزارش می‌متالز، این در حالی است که در این مدت تعداد حملات هکری نسبت به سال‌های قبل کمتر شده است. به گزارش کریپتو اسلیت، تعداد هک‌های مرتبط با ارز‌های دیجیتال از ابتدای سال جاری به طور قابل توجهی در حال کاهش بوده است. طبق آخرین تحقیقات موسسه بست بروکرز، صنعت ارز‌های دیجیتال تا اواسط ژوئن (خرداد) امسال حدود ۶۵ حمله سایبری را تجربه کرده است که این آمار نسبت به ۲۵۱ حمله در سال گذشته روندی کاهشی را نشان می‌دهد. هرچند تعداد حملات در این مدت رو به کاهش بوده، میزان خسارات واردشده به این حوزه کمتر نشده است.

داده‌های موجود نشان می‌دهد که میانگین مبالغ سرقت شده به ازای هر حمله نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش ۲۰۶ درصدی داشته است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، فضای ارز‌های دیجیتال در سال ۲۰۲۱ درمجموع شاهد ۲۵۱ حمله بوده و حدود ۲/ ۳ میلیارد دلار در این مدت سرقت شده است. امسال، اما تا اواسط ژوئن (خرداد)، این صنعت تنها در ۶۵ مورد حمله، حدود ۷/ ۱ میلیارد دلار را از دست داده است. در نتیجه باید گفت اگرچه تعداد هک‌های مرتبط با ارز‌های دیجیتال در سال ۲۰۲۲ به شدت کاهش یافته و قیمت‌ها در بازار با افت همراه بوده اند، این موضوع هیچ تاثیری روی کل مبلغ به سرقت رفته نداشته است. آخرین داده‌های پلتفرم تحلیلی چین آلیسیس (Chainalysis) نشان می‌دهد که میانگین مبالغ سرقت شده به ازای هر حمله مرتبط با ارز‌های دیجیتال در سال جاری ۶/ ۲۶ میلیون دلار است. این رقم در مقایسه با میانگین ۹/ ۱۲ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۰۶ درصد افزایش داشته است. مبالغ سرقت شده به ازای هر حمله در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با میانگین ۷/ ۴ میلیون دلاری سال ۲۰۲۰ نیز رشدی ۹/ ۴۶۵ درصدی را نشان می‌دهد. محققان بر این باورند که هکر‌ها در سال ۲۰۲۲ موفق شده اند به اهداف بزرگ‌تری حمله کنند. به نظر می‌رسد بازار دیفای هدف موردعلاقه هکر‌ها باشد؛ زیرا این پلتفرم‌ها به طور کلی می‌توانند بیشترین بازده را میان پروتکل‌های غیرمتمرکز نصیب هکر‌ها کنند.

حدود ۷۲ درصد از کل ارز‌های دیجیتال سرقت شده در سال ۲۰۲۱ به پروتکل‌ها و خدمات دیفای نسبت داده شده و این در حالی است که سهم پلتفرم‌های دیفای از این مبالغ، در سال ۲۰۲۲ به ۹۷ درصد افزایش یافته که نرخی شوکه کننده است. رابرت هافمن، تحلیلگر ارز‌های دیجیتال در موسسه بست بروکرز، گفته دیفای به دلیل در اختیارداشتن حجم زیادی از پول شرکت‌های سرمایه گذاری خطرپذیر، به هدف اصلی هکر‌ها تبدیل شده است. ماهیت رقابتی بازار نیز نشان داده است پروتکل‌هایی که زودتر از همه راه اندازی می‌شوند، بیشترین شانس موفقیت را خواهند داشت. هافمن در ادامه توضیح داده است: رقابت برای ساختن یک سیستم مالی دیجیتال در انقلاب صنعتی چهارم بسیار سریع است و ذی نفعان زیادی در تلاش برای کسب مقام اول این رقابت هستند. کوتاه بودن فرآیند عرضه یک محصول به بازار از نظر زمانی، اغلب نتیجه اش این است که محصول از جنبه‌های مختلف، از جمله امنیت، در معرض آسیب قرار می‌گیرد. با این حال، هافمن معتقد است زمانی که دیفای به یک جریان اصلی تبدیل شود، بسیاری از مسائل امنیتی آن مانند «هر فناوری جدید دیگری که به شکل گسترده مورداستفاده قرار می‌گیرد» رفع خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده