به گزارش می متالز، این جشنواره در سطح کشوری در دو بخش ویژه معدن سنگ آهن و نگاهی به زندگی کارگران معادن و همچنین در بخش آزاد آغاز به کار کرد و در بیستم دی ماه به ایستگاه آخر خود رسید. سیرجان میزبان مراسم اختتامیه جشنواره داستان آهن و تجلیل از برگزیدگان شد و نویسندگان برگزیده از سراسر کشور به همراه هیات داوران در سیرجان گرد هم آمدند.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در آیین اختتامیه اولین جشنواره داستان کوتاه آهن سیرجان با اشاره به غنای داستانی استان کرمان و وجود نویسندگان نامی گفت: جشنواره داستان آهن سیرجان یک رویداد بزرگ در سطح استان است که در عرصه داستان رقم خورده است. داستان عنصر بسیار مهمی در گسترش فرهنگ هر دیار می باشد و در توسعه باورهای افراد نقش مهمی دارد. باید این سوال را از خود پرسید که اگر رویای گسترده نویسندگان نبود، حال در چه دنیایی زندگی می کردیم؟ داستان ها ما را وادار به بیشتر خواندن میکنند و خواندن قصه های مختلف به ما واژه ها و افکار جدیدی میآموزد. دنیای امروز بدون داستان چیزی کم دارد و این همه را مدیون نویسندگان هستیم.
علیزاده افزود: همه ما در گوشه ذهنمان قصه های نابی از گذشتگان داریم که هر گاه به آن ها پناه می بریم از مرور خاطرات شیرین آن لبخند می زنیم.
علیزاده خاطرنشان کرد: جا دارد به تمامی عزیزانی که برای برگزاری جشنواره داستان آهن سیرجان زحمت کشیدند تبریک و خسته نباشید بگویم. نخستین جشنواره کشوری داستان کوتاه آهن ماهها پیش به همت هنرمندان عرصه داستان سیرجان و حمایت مجتمع گل گهر کلید خورد و با تلاش تمامی دوستان به ویژه مسئولین شرکت گل گهر دیشب آن را به سرانجام میرسانیم. این جشنواره یک کار ارزشمند و بزرگ است و نشان دهنده درک درست مسئولین گل گهر برای انجام رخدادهای خوب فرهنگی و هنری در سطح شهرستان و استان می باشد.
وی رشد داستان نویسی در استان را یکی از اتفاقات مهم عنوان کرد و گفت: از رشد و بالندگی داستان و داستان نویسان در کرمان به خود می بالیم. امیدوارم این رود جاری همچنان زلال و رونده ادامه داشته باشد.
علیزاده با اشاره به شخصیت هایی مثل محمد علی آزادیخواه که افتخاری برای سیرجانیان است، گفت: در شهر سیرجان نویسندگان بزرگی وجود داشته و دارد. مرحوم باستانی پاریزی، مرحومه صفارزاده، مرحوم مسعودی و... خود گواه این مدعا هستند. همچنین یکی دیگر از افتخارات استان کرمان بلقیس سلیمانی است که داور جشنواره آهن هم بود، حضور این نویسنده توانا در جمع داوران نهایی نشان دهنده رشد و تعالی داستاننویسان استان کرمان می باشد. مدیرکل اداره ارشاد کرمان اضافه کرد: از سال 92 تاکنون بیش از 120 کتاب در زمینه داستان نویسی از داستان نویسان کرمانی منتشر شده است که خود نویدبخش روزهای خوبی برای داستان استان کرمان می باشد. جشنواره داستان آهن سیرجان نیز برگ زرین دیگری است از فعالیت های خوبی که در زمینه داستان در استان کرمان انجام شده است. امیدوارم شاهد تداوم جشنواره داستان کوتاه آهن در سال های آینده باشیم.
رضا زنگی آبادی یکی از داوران اولین جشنواره کشوری داستان کوتاه آهن در ادامه این مراسم بیانیه هیئت داوران جشنواره را برای حضار قرائت کرد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه این اتفاق خوب در سیرجان که پیشینه فرهنگی عمیقی دارد روی داده است؛ گفت: داستان کوتاه برش نابی از لحظه های زندگی است. هر سال جشنوارههای ادبی زیادی با ژانر داستان کوتاه در کشور برگزار می شود. امتیاز جشنواره داستان آهن در این بود که نگاه ویژهای به زندگی کارگری داشت و این آغاز حرکت نوینی است برای برگزاری جشنواره هایی از این دست.
وی در خصوص شاخص های انتخاب هیئت داوران گفت: برای انتخاب داستان های برگزیده به چند شاخص مهم از جمله استفاده از ظرفیت های زبان فارسی و پختگی زبان داستان با پرهیز از دروغگویی، فضاسازی مناسب و ترسیم جغرافیایی که ضمن بومی بودن بتواند جهان شمول و متعلق به هر جایی باشد، توجه به پردازش فضاهایی که پیشتر در ادبیات داستانی ما خیلی کم و یا اصلا طرح نشده است، پرداخت شخصیت های زنده و باورپذیر، کالبدشکافی زندگی کارگران معادن و بیان ناگفتههایی از آن با نمایش چهره آدم ها و خرده روایت های زندگی شان و... توجه کردیم. زنگی آبادی خاطرنشان کرد: داستان های ارسالی بسیار پر مغز و قوی بودند و خوشحالیم که نویسنده های فراوانی در سراسر کشور برای کارگران معدن داستان نوشتند. در پایان هیئت داوران به تمامی نویسنده گان توصیه می کند: در معدن زندگی هم جریان دارد.