تاریخ: ۲۵ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۷
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۲۶۷۸۲۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان:

مشکل تامین مواد اولیه ذوب آهن در کوتاه مدت حل شده است

مشکل تامین مواد اولیه ذوب آهن در کوتاه مدت حل شده است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: امروز در کوتاه مدت مشکل تامین مواد اولیه ذوب آهن حل شده است، اما اگر از من به عنوان مدیرعامل برای چهار سال آینده سوال کنند، می‌گویم که برنامه‌هایی برای حل این مشکل با کمک مجموعه معدنی شستا داریم.

به گزارش می‌متالز، ایرج رخصتی، امروز (شنبه، ۲۵ تیرماه) در مجمع فوق‌العاده و مجمع عمومی سالیانه شرکت سهامی ذوب‌ آهن اصفهان مربوط به سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ که با حضور بیش از ۷۳ درصد سهامداران رسمیت یافت، با تحلیل فضای فولاد دنیا، اظهار کرد: امروز ساختمان و زیرساخت بیشترین مصرف فولاد دنیا را به خود اختصاص داده و ما به عنوان تولیدکننده فولاد مقاطع ساختمانی و فولاد‌های کیفی و فولاد‌های با استحکام بالا که نیاز ساخت و ساز کل کشور و دنیاست، بیشترین مصرف را در این تولیدات داریم.

وی با اشاره به سرانه مصرف فولاد در دنیا، گفت: ایران در این شاخص رتبه هشتم را دارد و هم‌چنین در بررسی شرکت‌های تولیدکننده فولاد منطقه، ذوب آهن رتبه یازدهم را دارد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با بررسی مصرف فولاد ایران، گفت: در حال حاضر ذوب آهن ۶۴ درصد تیرآهن کشور را تولید می‌کند و ما در سال گذشته در تولید این محصول رشد داشته‌ایم.

وی با اشاره به جایگاه شرکت در شرایط رقابتی، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ ذوب آهن رتبه سوم تولید فولاد خام را با ۲ میلیون ۴۸۹ هزار تن فولاد خام را داشته است. هم‌چنین ذوب آهن در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ در تولید فولاد خام ۵ درصد رشد داشته است.

رخصتی با بیان اینکه ذوب آهن رقبای خوبی در میلگرد کشور دارد، گفت: به این دلیل استراتژی ذوب آهن بر اساس تولید تیرآهن از جمله تیرآهن‌های با استحکام بالاتر و خاص است.

۵۶.۵ درصد صادرات ذوب آهن مربوط به تیرآهن است

وی با بررسی وضعیت صادرات ذوب آهن اصفهان، گفت: ۵۶.۵ درصد صادرات ذوب آهن مربوط به تیرآهن، شمش ۱۲ درصد و میلگرد ۵ درصد است.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان تاکید کرد: صادرات ذوب آهن بیشتر برای پوشش دادن نیاز وارداتی این شرکت است.

وی با اشاره به مقایسه شرکت ذوب آهن از نظر فروش، اظهار کرد: ذوب آهن از لحاظ تناژ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

رخصتی با مقایسه این شرکت با رقبا از منظر سودآوری، گفت: سود ناخالص ذوب آهن ۱۱.۳ درصد و سود خالص عملیاتی آن ۶.۵ درصد است.

وی با اشاره به وضعیت تولید ذوب آهن طی سه سال اخیر، افزود: از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ تولید تمام محصولات در ذوب آهن از جمله کک به عنوان محصول میانی افزایشی بوده است و یک میلیون و ۲۶۳ هزار تن در سال ۱۴۰۰ میزان تولید آن بوده است، همچنین میزان تولید چدن ۲ میلیون و ۷۶۸ هزار تن بود و تولید شمش فولادی و محصولات نوردی شرکت افزایشی بوده است.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین اضافه کرد: جمع صادرات ذوب آهن در سال ۱۴۰۰ نسبت به دو سال قبل افزایشی بوده که رکورد محسوب می‌شود.

تولید فولاد تمیز، نقطه قوت ذوب آهن

وی با اشاره به فرصت‌ها، تهدید‌ها و نقاط ضعف و قوت این شرکت، گفت: وعده دولت برای ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، امکان تامین نسبی بخشی از مواد اولیه و انرژی در کشور، توسعه تکنولوژی صنعت فولاد و کاهش هزینه‌های تولید، هدفگذاری دولت در توسعه شبکه ریلی کشور، حضور در تابلو اصلی بازار بورس، تغییر الگوی مصرف از ورق به مقاطع سنگین از جمله فرصت‌های این شرکت است.

رخصتی اعتبار شرکت در بازار‌های داخلی، وجود استاندارد‌ها و رویه‌های بین الملی تولیدات، وجود زنجیره تولید فولاد از جمله نقاط قوت این شرکت دانست و افزود: ذوب آهن یکی از کارخانه‌هایی است که از ابتدا تا انتهای خط را دارد. همچنین تولید فولاد تمیز در ذوب آهن از دیگر نقاط قوت این شرکت است.

وی توضیح داد: ۷۰ درصد تولید فولاد دنیا با روش کوره بلند است که ذوب آهن با دارا بودن این روش تولید، پتانسیل خوبی برای تولید فولاد‌های خاص و تمیز دارد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به توانمندی در تولید محصولات متنوع و خاص در ذوب آهن، گفت: امروز باید به سوی تولیداتی برویم که ذوب آهن قابلیتش را دارد و تولیدات خاصی را داشته باشیم و ما به دنبال کامل کردن سبد محصولات خود هستیم.

وی به تامین انرژی مورد نیاز ذوب آهن در داخل شرکت اشاره کرد و افزود: امروز اگر مشکل برق در ذوب آهن نداریم به دلیل وجود ۲۴۰ مگاوات زیرساخت برق در ذوب آهن است و در حالی‌که مصرف برق ما ۱۹۰ مگاوات است.

رخصتی با تاکید بر اینکه این شرکت از کمیته‌های تخصصی راهبردی و ریسک به منظور رصد بازار کسب‌وکار استفاده می‌کند، ادامه داد: ذوب‌آهن تنها یک شرکت نیست بلکه صنعتی است که ریشه در تاریخ دارد به همین دلیل ظرفیت آن در حوزه منابع انسانی قابل توجه است.

وی به ضعف‌های موجود اشاره کرد و گفت: نامتوازن بودن خط‌های فولادسازی و کک سازی از جمله این ضعف هاست در حالی‌که ذوب آهن ظرفیت تولید ۳ میلیون ۶۰۰ هزار تن چدن در بالادست خط دارد، اما در پایین دست خط نیز چنین توانی را در تولید نورد‌ها داریم و ...، بنابراین امروز ما به دنبال جذب حداکثری چدن و تبدیل به فولاد هستیم.

مجوز تاسیس گندله سازی و کک در سه هاب برای ذوب آهن

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان همچنین پایداری در تامین مواد اولیه استراتژیک را از دیگر چالش‌های این شرکت دانست و تاکید کرد: امروز در کوتاه مدت مشکل تامین مواد اولیه ذوب آهن حل شده است، اما اگر از من به عنوان مدیرعامل برای چهار سال آینده سوال کنند، می‌گویم که برنامه‌هایی برای حل این مشکل با کمک مجموعه معدنی شستا داریم.

وی با بیان اینکه در سه هاب برای ذوب آهن مجوز تاسیس گندله سازی و کک گرفته شده است، گفت: تا چند ماه آینده در دو منطقه کردستان و شرق اصفهان شاهد جذب میلیون‌ها تن سنگ آهن برای ذوب آهن هستیم.

رخصتی با اشاره به محدودیت تامین نقدینگی ذوب آهن، اظهار کرد: ما امروز برای محصولات خود متقاضیانی داریم که برای ذوب آهن سود دارند، مثلا برای کلاف ما مشتریانی داریم که حاضر به پیش پرداخت هستند.

وی اظهار کرد: امروز هر حرکتی که در ذوب آهن انجام شده پیوست محیط زیستی دارد و محیط زیست یک استمرار در طول مدت کار دارد و همانند تمام بخش‌های ذوب آهن که تعمیرات دوره‌ای دارند، آیتم‌های محیط زیستی نیز استمرار دارد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه با بیان اینکه در بخش فروش یکی از کار‌های ذوب آهن فروش‌های مویرگی است، تاکید کرد: استراتژی ذوب آهن ایجاد سرویس سنتر‌هایی در اقصا نقاط کشور است و به محض آمادگی صد درصد این موارد را افشا می‌کنیم، از سوی دیگر محصولات خاصی را تولید می‌کنیم که مشتریان خاص خود را دارد.

وی با اشاره به اینکه در بخش بهای تمام شده امروز هنر تیم بنده این است که حداقل بهای تمام شده را داشته باشیم، اظهار کرد: میزان مصرف کک این شرکت را آزار می‌دهد و از هر حرکتی برای کاهش مصرف کک، استقبال می‌کنیم.

رخصتی با تاکید بر اینکه ذوب آهن به دنبال تولید فولاد‌های آلیاژی خاص با ارزش افزوده بالا است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز ذوب آهن در روش‌های مالی و تامین نقدینگی دیگر در سر فصل بدهکاران بانک مرکزی نیست و با وجود مشکلات نقدینگی، اعتبار خوبی دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته ذوب آهن ۲ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۴۵۱ تن تولید چدن داشت.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به توافق با استانداری کردستان برای بهره برداری از معادن این استان و انجام اکتشافات جدید، ابراز امیدواری کرد که به زودی پهنه‌های اکتشافی در اختیار این شرکت قرار گیرد.

تکمیل زنجیره تولید ریل ملی با انعقاد قرارداد تولید سوزن ریل

وی با اشاره به تکمیل زنجیره تولید ریل ملی با انعقاد قرارداد تولید سوزن ریل با کمک شرکت‌های دانش بنیان، اظهار کرد: کشور به ۷ هزار سوزن ریل کم سرعت نیاز دارد که هر سوزن ریل حداقل ۶۰۰ میلیون تومان سودآوری دارد است و امروز سوزن ریل در ذوب آهن تولید می‌شود و امیدواریم مجموعه زیرساخت‌ها و راه آهن جمهوری اسلامی بدهی‌های خود را پرداخت کنند، چراکه ذوب آهن سرمایه گذاری بسیاری در این حوزه کرده است.

رخصتی با اشاره به اینکه ذوب آهن بالاترین تکنولوژی اتوماسیون را دارد و امروز تجهیزات مدرنی در ذوب آهن برای جلوگیری از حمله‌های سایبری دارد خوشبختانه این شرکت در اتفاق اخیر کشور ذوب آهن بدون مشکل از این شرایط عبور کرد، ادامه داد: البته باید هوشیار و بیدار حرکت کنیم و در کارگروه ویژه‌ای این کار پیگیری می‌شود و امیدواریم نقایص را رفع کنیم.

در پایان این مجمع، با تصویب هیئت مدیره و اعضا آن و با توجه به افزایش نرخ تورم نسبت به سال گذشته عدد ۱۱۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۱ به باشگاه فرهنگی ورزشی ذوب آهن تخصیص یافت.

همچنین تا سقف ۴۰ میلیارد تومان اعتبارات به مسئولیت‌های اجتماعی ذوب آهن تخصیص یافت. در ادامه برای هزینه‌های بن و بیمه تامین اجتماعی بازنشستگان ذوب آهن عدد ۸۰ میلیارد تومان تصویب شد. در ادامه روزنامه دنیای اقتصاد برای درج آگهی‌های این شرکت برای مدت یک سال تصویب شد.

در نهایت با توجه به طرح‌های توسعه‌ای ذوب‌آهن و با تصویب هیئت مدیره قیمت هر سهم برای سهامداران عدد ۶۰ ریال تعیین شد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده