از جمله این مواد معدنی می توان به زغال سنگ، طلا، مس، آهن، تنگستن، آنتیموان، سنگ های تزئینی (گرانیت، مرمر، مرمریت و تراورتن ) بازالت، گارنت، منیزیت، دولومیت، کرومیت، پرلیت، خاک های صنعتی، بنتونیت، کالوئن، سیلیس، فلدسپات، فلورین، سولفات سدیم، باریت، زئولیت، پتاس، توف، گچ، آهک و مارن اشاره نمود. از این رو خراسان جنوبی را می توان بهشت معادن نامید.
این امر ضرورت توجه به جایگاه معدن و تقویت جایگاه بهره برداری و فرآوری معدنی و ایجاد ثروت و ارزش افزده با تکیه بر پتاسیل های معدنی استان را نشان می دهد لذا توسعه معادن و صنایع معدنی و تجارت آنها نقش محوری را در توسعه اقتصادی استان داراست.
سنگ های تزئینی استان نیز شامل گرانیت، مرمر، مرمریت و تراورتن با ۱۲۰ میلیون تن ذخیره قطعی و ظرفیت استخراج اسمی سالیانه ۸۶۰ هزار تن در قالب ۱۰۹ واحد معدنی می باشد که گستره ای از بافت ها، رنگ های متنوع و مشخصات فنی قابل قبول را در بر می گیرد که امکان کاربرد آنها را متناسب با سلیقه مصرف کننده و نوع مصرف اعم از تولید انواع محصولات اعم از پلاک و اسلب، مصنوعات سنگی، اقلام تزئینی و دکوراتیو فراهم می کند و مجموعه این عوامل باعث شده که سنگ خراسان جنوبی در نماکاری ساختمان، کف پوشی ، پله و دیگر تزئینات ساختمان کاربرد زیادی داشته باشد.