به گزارش میمتالز، چانگ هوآ سفیر جمهوری خلق چین در ایران با هدف توسعه همکاریهای دو کشور به ویژه در منطقه آزاد انزلی و در حوزههای ترانزیتی، تجاری و تولیدی از این منطقه بازدید کرد و در نشست مشترک با معاونین بندری و حوزه خزر، و اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان در خصوص آخرین بستههای تشویقی و برنامههای سازمان منطقه آزاد انزلی در توسعه مناسبات دو و چند جانبه دو کشور به تبادل نظر پرداخت.
معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی در این نشست با اشاره به ظرفیتها و فرصتهای همکاری در زمینه حمل و نقل ریلی، دریایی و ترکیبی از حمل و نقل ۱۴۳ محموله از طریق حمل و نقل ترکیبی به بندر کاسپین در مسیر چین به ایران خبر داد و اظهار کرد: به منظور تنوع بخشی به مسیرهای مبادله کالا و کاهش زمان و هزینه تمام شده؛ پیشنهاد صدور کالاهایی در حال مبادله مابین دو کشور از جنوب ایران به جنوب چین با همان قیمت از کریدور چین، قزاقستان، ایران به اتاق مشترک ایران و چین ارائه شده است.
امین افقی با اشاره به وجود بزرگترین مرکز نمایشگاهی و همایشها در منطقه آزاد انزلی که میزبان نمایشگاههای مشترک بین المللی، تخصصی و اختصاصی بوده، پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تخصصی لجستیک ایران و چین را مطرح کرد.
به گفته وی، با توجه به تعیین مشوقهای خوب از سوی هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی جهت کاهش هزینههای تمام شده حمل و نقل کالا در این مسیر، با همکاری اتاقهای بازرگانی دو کشور میتوان فرصتها و ظرفیتهای این مسیر تجاری و منطقه آزاد انزلی را به فعالین اقتصادی ایران و به ویژه چین معرفی کرد.
معاون امور بندری و حوزه خزر این سازمان حمایت دولت چین از کریدور چین، قزاقستان، ایران به منظور افزایش تعداد کانتینرهای حمل و نقل ریلی در ایستگاههای قطار آن کشور را خواستار شد و افزود: با توجه به مزیتهای قانونی در منطقه آزاد انزلی، امکان صادرات مجدد کالاهای چینی به کشورهای دیگر نیز وجود دارد.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد انزلی نیز با ارایه مزایا و معافیتهای قانونی برای سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی چینی در این منطقه اظهار کرد: تاکنون ۸۳ شرکت چینی در منطقه آزاد انزلی به ثبت رسیده که ۴۰ درصد شرکتهای مزبور هم اکنون در حوزههای تولیدی-صنعتی، بندری و تجاری مشغول به فعالیت میباشند.
وحید طالبپور با اشاره به صدور تمامی مجوزهای مورد نیاز هر گونه کسب و کار در محدوده منطقه آزاد انزلی از سوی این سازمان گفت: با توجه به عزم دولتهای دو کشور به منظور توسعه همکاریهای اقتصادی و منطقهای و ظرفیتهای موجود و طرح ملی در حال تکمیل اتصال این منطقه به خط ریل سراسری، منطقه آزاد انزلی میتواند نقش متمایزی در گسترش همکاریهای اقتصادی دو جانبه و چند جانبه ایران و چین ایفا کند.
سفیر جمهوری خلق چین در ایران نیز با تاکید بر لزوم توسعه هرچه بیشتر روابط دوکشور و با اشاره به حمایت کشور متبوع خود از حضور جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای اظهار کرد: دولت ایران از اهمیت زیادی برای توسعه همه جانبه روابط اقتصادی دو کشور برخوردار است و ایران از قدیم دارای جایگاه ویژهای در جاده ابریشم بوده و امروزه نیز در طرح یک کمربند-یک جاده نقش مهمی ایفا میکند.
چانگ هوآ با بیان اینکه چین آماده تقویت همکاری با کشورهای در حال توسعه است، افزود: روند رو به رشد صادرات کالا توسط ۱۵ هزار قطار باری به اروپا از چین در سال گذشته بیانگر عزم جدی دولت چین بوده و افزایش تعداد و میزان کالاهای صادراتی به اوراسیا در دستور کار این کشور قرار دارد.
وی با اشاره به جایگاه گردشگری و اقتصادی استان گیلان در کشور ایران بیان کرد: بنادری مانند کاسپین باید تبلیغات بیشتری برای شناخته شدن داشته باشند و با توجه به ظرفیتهای موجود شرکتهای چینی را برای حضور و سرمایهگذاری بیشتنر در گیلان تشویق میکنیم.
سفیر جمهوری خلق چین در ایران، خواستار حضور شرکتهای فعال در منطقه آزاد انزلی و مجتمع بندری کاسپین در نمایشگاههای شانگهای شد و تصریح کرد: لزوم توسعه هرچه بیشتر حمل و نقل ترکیبی و ضرورت اتصال بنادر به راه آهن سراسری بسیار حائز اهمیت است چراکه با راه اندازی راه آهن رشت به انزلی علاوه بر افزایش ترانزیت کالا، زمینههای رونق اقتصادی در گیلان نیز فراهم میشود.
پس از برگزاری نشست کاری، سفیر جمهوری خلق چین در تهران از زیرساختها و امکانات بندری، لجستیکی مجتمع بندری کاسپین و واحد تولیدی با سرمایهگذاری چینی در شهرک صنعتی منطقه آزاد انزلی دیدار کرد.
منبع: خبرگزاری فارس