به گزارش می متالز، در دادوستدهای آخرین روز دیماه خالص خرید حقیقیها در ماه گذشته به 541 میلیارد تومان رسید که بخش عمدهای از این خریدها به جمعآوری سهام بانکی اختصاص داشت؛ بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در نمادهای بانکی به بیش از 390میلیارد تومان رسید.
در این میان بانک پاسارگاد با ثبت خالص خرید 212میلیارد تومانی، بیشترین استقبال را از سوی معاملهگران حقیقی تجربه کرد. در ادامه بانک تجارت و بانک ملت هر کدام با خالص خریدی در حدود 50میلیارد تومان روبهرو شدند.
به این ترتیب آخرین روز کاری دیماه نیز در اختیار سهامداران خرد قرار گرفت؛ بهطوریکه امروز 30میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی منتقل شد. در حالی امروز حقیقیها به خرید سهام نمادهای پالایشی تمایل نشان دادند که حقوقیها بیشترین جمعآوری را در سهام گروه بانکی و با محوریت بانک ملت داشتند.
الف) بانکها و موسسههای اعتباری: در معاملات امروز سهامداران عمده به خرید سهام بانکی به ویژه بانک ملت تمایل نشان دادند. بهطوریکه حدود 10میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی در نماد «وبملت» جابهجا شد. در این میان 2میلیون سهم بانک ملت توسط صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت خریداری شد.
روندی مشابه در نماد بانک پاسارگاد با خرید یک میلیون سهم توسط شرکت سرمایهگذاری خوارزمی دنبال شد. در همین راستا شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن نیز به عنوان سهامدار عمده در بانک خاورمیانه به خریدهای خود در این نماد ادامه داد و امروز نیز بیش از یک میلیون سهم دیگر را به پرتفوی خود افزود.
در نماد بانک تجارت نیز 2میلیون سهم از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی تجارت ایران خریداری شد. جمعآوری 100هزار سهم بانک صادرات توسط صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی سپهرصادرات و 100هزار سهم پست بانک از سوی شرکت آروین تجارت ثمین از جمله خریدهای امروز بود.
ب) شرکتهای پالایشی: رصد خرید و فروشهای صورت گرفته در نمادهای پالایشی نیز نشان از آن دارد که بیشترین میزان خرید حقیقیها در نماد پالایش نفت اصفهان بود. بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در این نماد به 14میلیارد تومان رسید. در این راستا سهامدار عمده یعنی شرکت سرمایهگذاری تدبیرگران آتیه ایرانیان به عرضههای خود در این نماد ادامه داد و امروز نیز 13میلیون سهم دیگر را واگذار کرد. در ادامه سهامداران خرد به خرید سهام پالایش نفت بندرعباس تمایل نشان داده و بیش از 11میلیارد تومان نقدینگی را به پرتفوی خود افزودند.
ج) گروه محصولهای شیمیایی: رصد خرید و فروشهای صورت گرفته در نمادهای شیمیایی نیز نشان از آن دارد که سهامدار عمده نماد گسترش نفت و گاز پارسیان ، بر خلاف عرضه سنگین در روز شنبه، اقدام به بازپس گرفتن سهم کرد. در حالی شرکت سرمایهگذاری غدیر حدود 2.5درصد یعنی معادل یک میلیارد سهم «پارسان» را روز شنبه عرضه کرده بود که امروز همین میزان سهم یعنی یک میلیارد سهم را خریداری کرد.
در همین راستا گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان نیز با خرید حدود 200هزار سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد خریداری شد.
د) شرکتهای خودوریی: در میان نمادهای خودرویی نیز پارس خودرو جابجایی بلوکی میان حقوقیها را تجربه کرد. در حالی روز شنبه شرکت ایرانی تولیداتومبیل سایپا 225میلیون سهم «خپارس» را واگذار کرده بود که امروز نیز 143میلیون سهم دیگر را عرضه کرد. در مقابل این میزان سهم توسط دیگر حقوقی شرکت یعنی بیمه پارسیان خریداری شد.
ه) شرکتهای فولادی: در میان نمادهای فولادی نیز فولاد مبارکه اصفهان با عرضه سهم از سوی سهامدار عمده مواجه شد. بر این اساس شرکت سرمایهگذاری صدرتاءمین بیش از 50میلیون سهم «فولاد» را به فروش رساند. این در حالی است که فولاد خوزستان شاهد خرید 300هزار سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری سامان مجد بود.
ی) شرکتهای معدنی: رصد تغییر مالکیتهای صورت گرفته در نمادهای معدنی نیز نشان از آن دارد که صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر اقدام به خرید یک میلیون سهم چادرملو کرد. در نماد توسعه معادن و فلزات نیز 100هزار سهم توسط صندوق توسعه معادن و فلزات آرمان خریداری شد.