تاریخ: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۲۷۰۴۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دلار‌های خانگی به بازار می‌آیند؟

دلار در کف ۴۵ روزه

دلار در کف ۴۵ روزه
‌می‌متالز - در هفته‌ای که گذشت نرخ دلار آزاد در معاملات بازار تهران تحولات چشمگیری را تجربه کرد. پس از به پایان رسیدن دور جدید نشست‌های هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در وین، پایتخت اتریش، قیمت دلار غیر‌رسمی دچار جهش افزایشی شد.

به گزارش می‌متالز، با افزایش سطح انتظارات مثبت نسبت به آینده نشست‌های هسته‌ای برجام روند افزایشی مذکور متوقف شده و جای خود را به روند کاهشی ملایمی داد. به عقیده بسیاری از تحلیلگران بازار ارز تهران در صورت تداوم یافتن روند کاهشی ناشی از انتظارات مثبت مذاکراتی در روز‌های پیش‌رو امکان تخلیه دلار‌های خانگی و در نتیجه آن ایجاد شوک کاهشی در نرخ این ارز وجود دارد. در روز‌های گذشته نیز سیگنال‌های مثبت مذاکراتی سبب کاهش قیمت دلار غیررسمی تا سطوح انتهایی کانال ۳۰ هزار تومانی شد. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد در معاملات روز‌های انتهای هفته گذشته با حدود ۱۳۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه ۱۹ مرداد به رقم ۳۰ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. این رقم در ۴۵ روز اخیر کمترین سطح بود. هر قطعه سکه طلا ضرب امامی نیز در معاملات پایانی هفته گذشته با حدود ۱۴۰ هزار تومان افزایش نسبت به نرخ روز چهارشنبه به رقم ۱۴ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان رسید.

هفته سوم مرداد ماه، بازه زمانی پرنوسانی برای اسکناس آمریکایی بود. در روز‌های پایانی هفته دوم ماه جاری قیمت دلار که از اواسط تیر ماه در کریدور قیمتی کانال ۳۱ هزار تومانی نوسان می‌کرد با انتشار سیگنال‌هایی از احتمال آغاز دور جدید نشست‌های هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در وین آماده نوسانات مذاکراتی شد. با بررسی روند تحرکات قیمتی ارز مذکور، هفته گذشته را می‌توان به ۳ بازه «کاهشی-افزایشی-کاهشی» تقسیم کرد. در روز‌های ابتدایی این هفته قیمت دلار در راستای اخبار مثبت مذاکراتی دچار کاهش قیمت تا پله‌های میانی کانال ۳۱ هزار تومانی شد. در روز دوشنبه ۱۷ مرداد ماه با پایان دور جدید نشست‌های هسته‌ای وین و بازگشت طرفین مذاکره به پایتخت‌ها جهت اتخاذ تصمیم نهایی، معامله‌گران افزایشی بازار تهران با دامن زدن به سیگنال‌های منفی و تشدید انتظارات تورمی در بازار درصدد افزایش قیمت شاخص ارزی گام برداشتند. به صورتی که در ساعات پایانی روز دوشنبه قیمت این ارز به سطوح قیمتی ابتدایی کانال ۳۲ هزار تومانی نیز رسید. با شروع معاملات بازار ارز در روز سه‌شنبه، روند افزایشی متوقف شد و قیمت دلار در سراشیبی کاهشی قرار گرفت. روند کاهشی نیمه دوم هفته گذشته تا برخورد با کف قیمتی ۳۰ هزار و ۸۵۰ تومان در روز پنج‌شنبه ۲۰ مرداد ادامه یافت و پس از برخورد با این رقم دچار اصلاح نرخ شد و مجدد به سطوح قیمتی مرز ۲ کانال قیمتی ۳۰ و ۳۱ هزار تومانی بازگشت. تحلیلگران بازار ارز تهران بر این باورند که در صورت انتشار سیگنال‌های مذاکراتی جدی‌تر در هفته پیش‌رو با افزایش حجم فروش ارز‌های خانگی در بازار تهران قیمت دلار در معاملات غیر‌رسمی دچار شوک کاهشی قابل توجهی خواهد شد. این در حالی است که به عقیده برخی دیگر از کارشناسان بازار تهران معامله‌گران افزایشی در حال همراهی با روند کاهشی جدید، در راستای جمع‌آوری ارزی در سطوح قیمتی پایین‌تر هستند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده