تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۴۳
بازدید: ۲۰۹
کد خبر: ۲۷۱۲۰
سرویس خبر : زمین شناسی

واگذاری مجوز صدور پروانه‌های اکتشاف به شرکت‌های توانمند

می متالز - واگذاری مجوز محدوده‌های معدنی به بخش خصوصی توسط معاونت اکتشافی سازمان زمین‌شناسی از مهم‌ترین اقداماتی بود که با نظر مساعد و همراهی شورای عالی معادن و معاونت معدنی وزارت صمت به تصویب رسید.
واگذاری مجوز صدور پروانه‌های اکتشاف به شرکت‌های توانمند

به گزارش می متالز، عباس گل‌محمدی، معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، با اعلام این مطلب گفت: واگذاری پروانه‌های اکتشاف سازمان زمین‌شناسی عملیاتی شده و توسط سازمان در چارچوب مقررات به شرکت‌های توانمند واگذار خواهد شد.

وی افزود: سازمان با انجام مراحل قانونی واگذاری، دخل و تصرفی در مجوزها نخواهد داشت؛ زیرا وظیفه اصلی سازمان این است که با عملیات اکتشاف و تهیه داده‌های پایه، ریسک و هزینه‌های اکتشاف را کاهش و در اختیار بخش خصوصی قرار دهد. وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای سازمان زمین‌شناسی افزود: یکی از مشکلات ما عدم تخصیص بودجه کافی متناسب با فعالیت‌های سازمان است؛ به‌طوری‌که بودجه اختصاص یافته کمتر از ۱۰ درصد فعالیت‌های سازمان است. به همین منظور به دنبال ایجاد منابع جدید پایدار به منظور درآمدزایی برای سازمان هستیم.  معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: این طرح اواسط سال گذشته برای گرفتن مجوز ایجاد درآمد اختصاصی برای سازمان زمین‌شناسی توسط مدیران سازمان به مجلس ارائه شد. طرح در اواخر سال گذشته در مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان پیگیری و به ثمر نشست تا سازمان مجاز به درآمدزایی اختصاصی برای جبران کسری بودجه خود شود.

گل‌محمدی تصریح کرد: بعد از گرفتن مجوز، پتانسیل‌های موجود برای ایجاد درآمد اختصاصی برای ارائه خدمات آزمایشگاهی و فروش نشریات وکتب سازمان بررسی شد، ولی موضوعی که ۹۰تا۹۵ درصد درآمدهای سازمان را پوشش می‌داد، بحث ارائه خدمات اکتشافی بود و ایجاد درآمد از دستاوردهای سازمان مطرح شد. وی افزود: یکی از کارهای مهمی که این معاونت در سال جاری انجام داد، شناخت ظرفیت موجود و اولویت‌بندی آن به بخش‌های مختلف شامل موارد گواهی کشف‌ها، پروانه‌های اکتشاف، محدوده‌های ثبتی، پهنه‌های اکتشافی، همچنین خدمات فنی-مهندسی قابل ارائه به شرکت‌ها بود. معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گفت: از سایر اقدامات این معاونت، بحث نقشه راه معدن و صنایع معدنی بود که در سال جاری تصویب و ابلاغ شد و با جدیت پیگیر این موضوع هستیم و کارگروه مذکور در وزارت صمت نیز با جدیت فعالیت عملیاتی شدن نقشه راه را پیگیر بوده که بسیار امیدوارکننده است.

عناوین برگزیده