تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۲:۲۵
بازدید: ۳۶۹
کد خبر: ۲۷۱۸۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

صنعتی‌سازی نانوکاتالیستی برای بازیابی گوگرد از گازهای آلاینده

می متالز - محقق دانشگاه تربیت مدرس با همکاری مجتمع مس سرچشمه در فاز صنعتی به سنتز نانوکاتالیستی دست یافت که قادر به تبدیل دی‌اکسید گوگرد به محصول ارزشمند گوگرد است.
صنعتی‌سازی نانوکاتالیستی برای بازیابی گوگرد از گازهای آلاینده

به گزارش می متالز به نقل از «ایسنا»، دکتر «سیدابراهیم موسوی»، دانش‌آموخته مقطع دکتری مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس درباره این پروژه گفت: با اجرای پروژه تحقیقاتی در دانشگاه تربیت مدرس به سنتز نانوکاتالیستی دست یافتیم که می‌تواند با تسریع و تسهیل واکنش متان با دی‌اکسید گوگرد، گاز آلاینده دی‌اکسید گوگرد را به عنصر گوگرد تبدیل کند.

موسوی خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری نانو و نشاندن نانوذرات کاتالیستی روی پایه مناسب باعث شد تا نانوکاتالیست حاصل، ضمن برخورداری از انتخاب‌گری و طول عمر مناسب، واکنش تبدیل دی‌اکسید گوگرد به گوگرد را به‌طور کامل انجام‌ دهد و متعاقب آن آلودگی به‌‌طور کامل برطرف شود. همچنین، احیاکننده‌ای که برای حذف آلاینده دی‌اکسید گوگرد به کار گرفته شده، متان است که با توجه به ذخایر عظیم گازی کشور به‌ راحتی و با قیمت ارزان در هر جای کشور در دسترس است و همین امر، صنعتی کردن طرح را در هر جای کشور امکان‌پذیر می‌کند.

نحوه عملکرد نانو کاتالیست

به گفته وی از این طرح، سه اختراع با عناوین «ساخت کاتالیست مخلوط نانو اکسیدهای سریم-لانتانوم-نیکل جهت حذف SO2 از طریق احیای آن به گوگرد» به شماره ثبت 87960، «ساخت کاتالیست مخلوط نانو اکسیدهای سریم-لانتانوم-مس جهت احیای SO2 به گوگرد» به شماره ثبت 92599 و «فرایند کاتالیستی حذف دی‌اکسید گوگرد از طریق احیای آن به گوگرد در واکنش با متان» به شماره ثبت 92676 به ثبت رسیده است.

موسوی همچنین با بیان اینکه این طرح از سال 1389 در قالب دو پایان‌نامه کارشناسی ارشد و یک رساله دکتری پیگیری شده است، یادآور شد: پس از طی فرآیندهای ارزیابی هم‌اکنون دستاوردهای این تحقیقات به قابلیت کاربردی در مقیاس صنعتی رسیده است.

این طرح در قالب رساله دکتری سید ابراهیم موسوی از دانش‌آموختگان و با راهنمایی دکتر «حسن پهلوان‌زاده» و دکتر «حبیب آل‌ابراهیم» از اعضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس اجرایی شده است.

این رساله با همکاری مجتمع مس سرچشمه انجام‌شده و تحت عنوان پایان‌نامه‌ موردنیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه‌ توسعه‌ فناوری نانو نیز رسیده است.

منبع: عصر مس
عناوین برگزیده