به گزارش میمتالز، پیش بینیها در مورد بازار سنگ آهن نیز به عملکرد چین در ماههای آتی بستگی دارد. اگر این کشور موفق به تحریک اقتصاد با استفاده از بستههای حمایتی شود، تقاضا برای فولاد و به تبع آن، سنگ آهن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. پنجشنبه گذشته، بهای سنگ آهن در بورسکالایی چین به بیش از ۱۰۶دلار به ازای هر تن رسید که نسبت به هفته گذشته ۴دلار افزایش داشته است. به عقیده برخی تجار چینی، موجودی انبار کارخانههای داخلی در این کشور بسیار کاهش یافته و میزان سود این تولید کنندگان نیز کم شده است، به همین دلیل تولید فولاد باید افزایش پیدا کند. البته افزایش بی سابقه دمای هوا نیز نوردکاران این کشور را دچار مشکلاتی کرده است. دولت چین بهمنظور صرفه جویی و کاهش فشار شبکه، محدودیتی برای مصرف برق کارخانههای فولاد در این کشور در ماههای گذشته اعمال کرد که بر کاهش تولید فولاد در این ناحیه اثر گذاشت.
یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت سنگآهن، کاهش نرخهای پایه اعطای وام توسط بانکمرکزی چین برای حمایت از بازار املاک این کشور بود. ساختمانسازی در این کشور به دلیل رکود جهانی و تداوم قرنطینه بهمنظور مهار شیوع سویههای جدید کووید-۱۹ دچار رکود شده است. البته به نظر تحلیلگران، اگر اعمال محدودیتها برای کنترل شیوع کرونا ادامه یابد، محرکهای بیشتری برای بهبود اوضاع اقتصاد چین مورد نیاز است. در واقع، بحران بازار املاک چین به دنبال آزمایش این مساله است که آیا بانک مرکزی این کشور میتواند به استراتژی افزایش رشد به وسیله محرکهای اقتصادی پایبند باشد یا خیر. از طرفی نشانههایی از بهبود بازار املاک نمایان و چشم انداز مثبتی ایجاد شده است.
چالشی که در خصوص مصرف و تقاضای فولاد و سنگ آهن در چین وجود دارد، این است که بسته به بازه زمانی انتخابشده، میتوان نسبت به چشم انداز اقتصادی آن، هم خوشبین و هم بدبین بود. البته برای افزایش خوشبینی نسبت به بازار فولاد چین، باید موفقیت بستههای محرک اقتصادی چین و اجرای بهموقع آنها و همچنین کاهش سرعت رکود اقتصادی دنیا که انقباض پولی را محدود کند، رخ دهد. تحلیلگران انتظار دارند واردات سنگآهن به چین در ماه اوت نسبت به ژوئیه افزایش یابد و از ۲۴/ ۹۱میلیون تن به حدود ۱۰۰میلیون تن یا بیشتر برسد. اما دادههای گمرک نشان میدهد که در هفتماه اول سال ۲۰۲۲ واردات سنگآهن چین ۸/ ۶۲۶میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴/ ۳درصد کاهش داشته است. این کاهش با میزان تولید این مدت فولاد چین نیز مطابقت دارد.
منبع: دنیای اقتصاد