به گزارش میمتالز، عابدین خرّم با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و تبریک هفته دولت، افزود: معادن در آینده و توسعه استان نقش اول را خواهند داشت، از این رو شورای معادن استان وضعیت معادن را به طور کامل بررسی میکند؛ امسال در بخشهای صنعت و معدن ۱۸۰۰ مجوز صادر شده که در حال اکتشاف معادن و راه اندازی صنایع جدید هستند.
خرّم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری، اظهار داشت: بعد از فروکش کردن کرونا در سال گذشته و سال جاری اقدامات مناسبی انجام شد که میتوان به افزایش ۲۵ درصدی موافقتهای اصولی در زمینه سرمایه گذاری بخش گردشگری اشاره کرد.
وی ادامه داد: ۹۱ پروژه فرهنگ و گردشگری با ۲۳ هزار میلیارد تومان در استان در حال اجرا است که ظرفیت هتلینگ استان تا ۲ برابر افزایش مییابد؛ پرونده ثبت جهانی جنگلهای ارسباران نیز در حال پیگیری است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با رشد سه برابری گردشگر به استان مواجه هستیم، گفت: بیش از ۸۰ درصد مراکز اقامتی گردشگران خارجی و داخلی حضور داشته اند و ۱۰ سفیر و هیاتهای خارجی به تبریز سفر کردند تا از ظرفیتها و پتانسیلهای استان از نزدیک آشنا شوند.
وی همچنین با اشاره به اینکه مقبرة الشعرا نگین فرهنگ و شعرو ادب استان است، افزود: امروز بخشی از این مجموعه به بهره برداری رسید و با توجه به مصوبات سفر استانی رییس جمهور مجموعه مقبرة الشعرا تا آخر امسال به صورت کامل به اتمام میرسد.
خرّم با تاکید بر اینکه توسعه ورزش استان از اولویتهای مدیریت استان است، گفت: اعتبارات خوبی برای اتمام پروژه یادگار امام تعیین شده که بخشی از مجموعه به اتمام رسیده و از هفته جاری بازیهای خانگی تراکتور در این زمین انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: بخش مسکن یکی از موضوعات مهم دولت است، ۹۵۰۰ واحد با خود مالکی و پرداخت تسهیلات افتتاح شد و در تمام شهرستانها ۸۸۵۰ هکتار برای مسکن آماده و تحویل داده شده و تا نیاز و دغدغه اساسی مردم پاسخگو باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی بر نوسازی و بازسازی اساسی شهرها توسط شهرداران و فرمانداران تاکید کرد و گفت: در سرتاسر استان کار سازندگی، عمران و آبادانی در حال انجام است.
وی با اشاره به تفویض اختیارات ویژه در رابطه با ارتباط با کشورهای همسایه به استانداران استانهای مرزی، گفت: با کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه و ارمنستان برای ایجاد شهرکهای مشترک در حوزه صنعت و شرکتهای دانش بنیان رایزنی و مذاکره کرده ایم.
خرّم با تاکید بر اینکه بهترین شرایط دیپلماسی با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم اتفاق افتاده، افزود: در این دولت سرنوشت، نیاز و اقتصاد کشور به مساله برجام گره زده نشده و اکنون گشایشها اتفاق افتاده است.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: در حوزه صادرات و گمرک در فعالترین شرایط و و ضعیت قرار داریم، اما به این شرایط راضی نیستیم و از دولت درخواست کرده و موافقت انجام شد تا گمرکها شبانه روزی کار کنند که این امکان فراهم است و باید کمبودها را رفع کنیم.
وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس بخش مغفول شده استان بود، گفت: با توجه به معافیتهای قانونی و امکاناتی که در منطقه آزاد ارس فراهم است و اکنون این منطقه به طور ۱۰۰ درصد در حوزه تولید، صادرات و بخشهای جدید برای متحول کردن اقتصاد استان فعال شده است.
خرّم با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس و ویژه سهلان در آینده نقش اصلی در توسعه و پیشرفت استان ایفا خواهند کرد، ادامه داد: در این راستا سند تحول در رابطه با اقتصاد منطقه آزاد ارس تدوین شده و کمبودهای حوزه انرژی در حال پیگیری است تا بخشی از آن احصا شود.
وی در خصوص ارتباط مدیریت ارشد استان با مردم، گفت: ارتباط مردمی رابه عنوان وظیفه و تکلیف میدانیم و از اولین روز شروع دولت تا امروز حتی یک هفته میزهای خدمت در سطح استان تعطیل نشده است و یکی از شاخصهای ارزیابی موفقیت مسوولان ارتباطات مردمی است.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: در سفر استانی رییس جمهور به آذربایجان شرقی بیش از ۷۰ هزار نفر در سطح استان با مسوولان کشوری و استانی ارتباط برقرار کردند که از این تعداد به ۳۰ هزار نفر پاسخ داده شده و ادامه دارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی اظهار داشت: با مساعدتهایی که از سوی دولت انجام گرفته ۳۰۰ هزار تن گندم تولید شده که رشد دو برابری نسبت به گذشته دارد.
خرّم ادامه داد: برنامه ریزی شده تا در استان زنجیرهها در حوزهای مختلف تکمیل شود و ارزش افزوده در حوزه خدمات، صنعت و کشاورزی و تولید ناخالص داخلی باید افزایش یابد.
وی اضافه کرد: در ۶ ماهه دوم سال جاری تحرک و بازسازی انقلابی بیش از گذشته در تمام حوزهها رقم خواهد خورد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوز فناوری و دانش بنیان در ۱۰ ماهه گذشته، گفت: ستاد اقتصاد دانش بنیان در استان دارای سند مصوب و اکوسیستم فناوری تعریف و کارخانه نواوری به زودی در استان راه اندازی میشود و سرمایه صندوقهای خطر نیز افزایش یافته است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه رتبه ۸ کشوری را در حوزه دانش بنیان قرار داریم، ادامه داد: براساس برنامه ریزیهای انجام شده طی پنج سال آینده به رتبه ۲ کشوری ارتقا یابیم و همچنین تامین نیازهای پشتیبانی مالی شرکتهای دانش بنیان و زمینه صادرات تولیدات این شرکتها به کشورهای منطقه در استان فراهم است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آذربایجان شرقی