تاریخ: ۱۰ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۲۷۲۵۸۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی متالکس عنوان کرد؛

بومی‌سازی همه مراحل تولید فولاد در کشور/ نمایشگاه بستری برای مراودات است

بومی‌سازی همه مراحل تولید فولاد در کشور/ نمایشگاه بستری برای مراودات است
‌می‌متالز - رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: در عصر تحریم به فناوری تولید دست پیدا کردیم، از صفر تا ۱۰۰ تولید فولاد در داخل کشور بومی‌سازی شده و نیازمند فناوری نیستیم.

به گزارش می‌متالز، بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران صبح پنجشنبه - ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۱ در افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تخصصی متالورژی، فولاد، ریخته‌گری، ماشین آلات و صنایع وابسته (متالکس) اظهار کرد: سالیانه دو میلیارد تن فولاد در جهان تولید شده که ۵۰ درصد آن در چین تولید و نصف دیگر آن در کشور‌های دیگر از جمله هند، کره جنوبی، آمریکا و ژاپن تولید می‌شود، ایران نیز طی سال‌های اخیر جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: ظرفیت تولید فولاد در کشور ۴۰ میلیون تن است، اما برخی عوامل فنی نظیر تکمیل نبودن زنجیره تولید، قطعی برق و ... باعث شده که تولید فولاد کشور به اندازه ظرفیت نباشد. اگر بشود ۴۰ میلیون تن تولید را محقق کرد، ایران جایگاه ششم در تولیدکنندگان فولاد دنیا را به دست می‌آورد.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد اضافه کرد: صنعت فولاد از نظر اشتغال و ارزآوری با هیچ صنعتی قابل قیاس نیست و ایران نیز به دلیل داشتن سنگ آهن و انرژی در منطقه جایگاه ویژه‌ای دارد که دیگر کشور‌های منطقه نمی‌توانند با ایران رقابت کنند.

وی گفت: با این حال در فروش، صادرات و خرید ماشین‌آلات مشکلاتی وجود دارد، اما در عصر تحریم به فناوری تولید دست پیدا کردیم و از صفر تا ۱۰۰ تولید فولاد در داخل کشور بومی‌سازی شده و نیازمند فناوری خارجی نیستیم.

سبحانی تاکید کرد: در سند چشم‌انداز در افق ۱۴۰۴ قرار بوده به ۵۵ میلیون تن تولید برسیم که قطعا به دلیل برخی محدودیت‌ها به آن نخواهیم رسید. اما تا ابد در کشور محدودیت منابع گاز و برق وجود نخواهد داشت و باید در این حوزه سرمایه‌گذاری شود. همچنین در بخش معدن نیز باید اکتشاف و استخراج صورت گیرد تا به ۵۵ میلیون تن برسیم.

وی فولاد را لوکوموتیوی دانست که همه صنایع را به حرکت در می‌آورد و توضیح داد: درکنار صنعت فولادصنایع بالادست و پایین دستی شکل می‌گیرد. در گذشته شرکت‌ها وابسته به قطعات خارجی بودند، اما امروزه تمام شرکت‌های فولادی قطعات خود را تولید می‌کنند. به عنوان مثال اخیرا قالب‌های مسی به صورت دانش‌بنیان تولید شده که بخش مهمی از زنجیره را شامل می‌شود.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد افزود: در زنجیره فولاد تمام مواد مصرفی از ماشین‌آلات و قطعات یدکی گرفته تا تجهیزات تولید در داخل کشور امکان تولید دارند. برای ۳۰میلیون تن تولید، حدود ۶۰۰ هزار تن نسوز مصرف می‌شود و اندک نسوز‌هایی است که وارد می‌شود.

سبحانی درباره برگزاری نمایشگاه متالکس خاطرنشان کرد: در متالورژی، ریخته‌گری و فولاد شرکت‌های زیادی درگیر هستند و در نمایشگاه می‌توان تجربیات و دستاورد‌ها به نمایش گذاشت و مراودات را شکل داد. بسیاری از کارخانجات فولادی خبر از برخی قطعات تولیدی در داخل کشور ندارند که در نمایشگاه می‌توان این مراودات را شکل داد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده