به گزارش می متالز، بیژن نامدار زنگنه در پاسخ به این سوال که چرا از بورس نفت استقبال نشده است، گفت: ما حداکثر کاری که میتوانستیم، انجام دادیم و اگر کسی کار بهتر و بیشتری برای استقبال به ذهنش میرسد به ما اعلام کند.
وی ادامه داد: ما بورس را ریالی عرضه کرده و اندازههای حجم محمولهها را هم کوچک کردیم. باز هم اگر پیشنهادات دیگری باشد، استقبال میکنیم.
ششم آبان امسال برای اولین بار یک میلیون بشکه نفت خام سبک در بورس انرژی عرضه شد که در نهایت سه خریدار، ۲۸۰ هزار بشکه نفت را به قیمت هر بشکه ۷۴ دلار و ۸۵ سنت خریدند.
۲۰ آبان ماه امسال دومین عرضه در بورس انجام شد و ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک ایران عرضه و به قیمت هر بشکه ۶۴.۹۷ دلار به فروش رسید.
برای سومین عرضه که اول بهمن ماه انجام شد سقف یک میلیون بشکه در نظر گرفته شد که بدون مشتری ماند.
محمودرضا خواجه نصیری معاون سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس درباره دلیل فروش نرفتن نفت در سومین عرضه گفت: سالهای طولانی فروش نفت را راسا دولت به عهده داشته و حلقه شکل گرفته عمدتا دولتی بوده، تجربه عرضه نفت در بورس در کشور ما وجود ندارد و بازیگران بزرگی در حوزه بخش خصوصی تجارت و صادرات نفت نداریم، در چنین شرایطی با توجه به اینکه بورس نفت تازه استارت خورده بدیهی است ممکن یک ابزار معاملاتی ابتدای امر دچار مسائلی باشد و تا بازیگران کم کم شکل بگیرند زمان میبرد.
اسدالله قره خانی سخنگوی کمیسیون انرژی هم در این باره به اظهار داشت: در حال حاضر قدرت مانورمان برای فروش نفت پایین است، بخش خصوصی ریسک بالا را تحمل نمیکند چون در شرایط طبیعی نیستیم، به لحاظ بیمه و نقل و انتقال ارز مشکل داریم، درست است گفتهایم امکان پرداخت ریالی فراهم است اما فروشنده باید ارز را تحویل و تبدیل به ریال کند و به کشور منتقل کندکه این پروسه ریسک دارد.