تاریخ: ۲۳ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۸:۳۴
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۲۷۷۱۱۹
سرویس خبر : انرژی

۵۰ شرکت متخلف دولتی که به حساب واحد خزانه متصل نشدند؛ از آسکوتک تا مجتمع گاز پارس جنوبی

۵۰ شرکت متخلف دولتی که به حساب واحد خزانه متصل نشدند؛ از آسکوتک تا مجتمع گاز پارس جنوبی
‌می‌متالز - با توجه به پیشرفت حساب واحد خزانه، تاکنون ۳۰۶ شرکت از ۳۵۶ شرکت دولتی به این حساب متصل شده‌اند، اما در این بین ۵۰ شرکت دولتی همچنان به حساب واحد خزانه متصل نشده‌اند که این موضوع تخلف آشکار است.

به گزارش می‌متالز، براساس الزامات قانونی در بند «الف» تبصره ۷ قانون بودجه و بند «و» تبصره ۱۹ قانون بودجه، همه شرکت‌های دولتی موظف هستند حساب‌های درآمدی و هزینه‌ای خود را به حسابی که خزانه‌داری کل کشور برای آن‌ها تعیین کرده است، منتقل کنند.

براین اساس از مجموع ۳۵۶ شرکت دولتی که در پیوست شماره ۳ قانون بودجه تعیین شده، ۳۰۶ شرکت به حساب واحد خزانه متصل شده‌اند، در این بین، اما ۵۰ شرکت دولتی همچنان از قانون تمکین نکرده‌اند.

پیگیری موارد عدم رعایت قوانین و مقررات از جمله عدم انتقال حساب‌ها به خزانه به‌عهده سازمان حسابرسی است و با توجه به اعلام خزانه‌داری کل کشور این نهاد نیز در حال پیگیری موضوع است، البته این مساله به دیوان محاسبات و دادستان‌کل کشور نیز اعلام شده است و این دستگاه‌ها نیز در حال پیگیری هستند.

فهرست شرکت‌های دولتی که ماده ۳۹ قانون محاسبات را رعایت نکرده‌اند و وجوه درآمدی خود را به حساب شرکت نزد خزانه واریز نمی‌نمایند، به‌شرح زیر است:


گفتنی است، سازمان برنامه و بودجه نیز می‌تواند نقش مؤثری در این فرآیند داشته باشد. وقتی دستگاهی به سازمان برنامه و بودجه مراجعه می‌کند تا بودجه خود را دریافت کند، سازمان برنامه می‌تواند این الزام را برای آن‌ها ایجاد کند تا حساب خود را نزد خزانه‌داری کل کشور باز کند. اگر سازمان برنامه و بودجه، بودجه را اختصاص دهد و فعالیت آن دستگاه در مسیر دیگری انجام شود، نمی‌توان آن را کنترل کرد.

محسن برزوزاده مدیرکل خزانه کشور پیش از این گفته بود: ۳۵۶ شرکت دولتی وجود دارد که به‌جز ۵۰ شرکت دولتی که در پیوست شماره ۳ قانون بودجه ذکر شده‌اند و آن‌ها نیز باید حساب‌های خود را در خزانه‌داری کل مستقر می‌کردند، سایر دستگاه‌های دولتی به خزانه متصل شده‌اند. در خصوص این ۵۰ شرکت به سازمان حسابرسی نامه زده‌ایم چرا که این سازمان متولی حسابرسی این شرکت‌ها است.

وی تصریح کرده بود: پیگیری موارد عدم رعایت قوانین و مقررات از جمله عدم انتقال حساب‌ها به خزانه به‌عهده سازمان حسابرسی است و در انتظار اعلام نتیجه آن‌ها هستیم، البته این موضوع را به دیوان محاسبات و دادستان‌کل کشور نیز اعلام کردیم و این دستگاه‌ها نیز در حال پیگیری هستند. در گزارش تفریغ ۴ ماهه بودجه که دیوان محاسبات کشور تهیه کرده است نیز این موضوع به‌عنوان موارد تخلف ذکر شده است. امیدوار هستیم ۵۰ شرکت باقی‌مانده نیز به سایر شرکت‌ها که از قانون تمکین کردند، بپیوندند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین