به گزارش میمتالز، اما ورود گل گهر دقیقا با چه هدفی صورت گرفت که امروز معاون اول رییس جمهوری از نقش این مجموعه در اجرای پروژه انتقال تقدیر میکند.
باید در بررسی این موضوع کمی از نگاه منفعتی در یک بنگاه اقتصادی فاصله بگیریم. درست است که شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با سرمایه گذاری در اجرای این طرح توانست دغدغه تامین آب را برطرف کند، اما این موضوع را باید از نگاه فرا بنگاهی و در بخش منافع ملی بررسی کرد.
معدن سنگ آهن گل گهر نقش موثری در تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی فولاد دارد. با توسعه اکتشافات در این مجموعه اجرای طرحهای توسعهای و تکمیل زنجیره ارزش در دستور کار این مجموعه قرار گرفت.
گل گهر سعی کرد با تدوین نقشه را ه درست و کارشناسی شده و همچنین اجرای سیاست استفاده از توان داخلی در تامین تجیهزات و صرفه جویی ارزی، پروژههای توسعهای خود را سرعت بخشد.
گل گهر با چنین سیاستی موفق شد در سال به صرفه جویی ارزی (۵۱.۶ میلیون دلار) دست پیدا کند که میتواند این نقدینگی را در اجرای ابر پروژههایی همچون انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران مشاهده کرد.
اما درست اهمیت موضوع در جایی دیده میشود که تامین آب با اجرای این پروژه منجر به اجرای چندین پروژه دیگر میشود که علاوه بر افزایش تولید در زنجیره ارزش، اشتغالزایی و آبادانی برای منطقه را به همراه دارد.
سرمنشا این سرمایه گذاریها آسوده خاطری از در اختیار داشتن مواد اولیه و زیرساختهای لازم خواهد بود. همچنین گل گهر نیز با هدایت این پروژهها یا حضور به عنوان سهامدار چنین شرکتهایی سهم خود در زنجیره ارزش را افزایش داده و جایگاه خود در میان شرکتهای بورسی را هم ارتقا دهد.
درنتیجه پشت این سرمایه گذاری فکر و نقشه راه درستی بوده که امروز و در سالهای پیش رو گل گهر میتواند از آن بهره برداری کند.
این همان بازی دو سر برد یا میتوان به زبانه عامهتر چند سر برد است که ابتدا به نفع اقتصاد ملی، سپس منجر به رشد و توسعه گل گهر خواهد شد، در ادامه با اشتغالزایی در طرحهای اجرایی و پیش رو منجر به توسعه اجتماعی در منطقه و جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ میشود و در نهایت حمایت سهامداران از این سهم را افزایش خواهد داد و این نقطهای است که گل گهر با تصمیم درست در آن قرار میگیرد و شاید سهم ۳۰ درصدی خود از زنجیره ارزش را بیشتر کرده و حضور خود در بازارهای داخلی و صادراتی را بیش از پیش پررنگتر نماید.
منبع: تیتر ۲۰