تاریخ: ۳۰ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۵۲
بازدید: ۳۶۴
کد خبر: ۲۷۷۶۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
«می متالز» بررسی می‌کند:

کرمان قطب فولادی می‌شود؟/ «گهر زمین» با توسعه زیرساختی نقش آفرینی می‌کند

کرمان قطب فولادی می‌شود؟/ «گهر زمین» با توسعه زیرساختی نقش آفرینی می‌کند
‌می‌متالز - کرمان با در اختیار داشتن معدن سنگ آهن گل گهر در شهرستان سیرجان توانسته نقش مهمی در زنجیره ارزش فولاد ایفا کند.

به گزارش می‌متالز، در کنار معدن گل گهر دیگر معادن و زیر مجموعه‌های این مجموعه همچون «گهرزمین» با ظرفیت بسیار خوبی در حال فعالیت هستند که می‌توان به افزایش این نقش در آینده و تبدیل شدن کرمان به قطب اصلی سنگ آهن و فولاد کشور امیدوار بود. اتفاقی که علاوه بر توسعه اقتصادی، دستاورد‌های اجتماعی بسیاری برای این استان به همراه دارد.

در همین رابطه چندین پروژه مهم در «گهر زمین» شروع شده است که با بهره برداری از آن‌ها نقش این مجموعه در زنجیره ارزش تغییر خواهد کرد.

در واقع «گهر زمین» از اکتشاف تا محصول نهایی را در پروژه‌های خود در نظر گرفته است و در حال تکمیل زنجیره در مجموعه خود است. عدم توسعه در اکتشافات در سال‌های گذشته امروز به یکی از گلوگاه‌های اصلی زنجیره ارزش فولاد تبدیل شده است. هرچند واردات سنگ آهن می‌تواند چاره‌ای برای این مشکل باشد، اما فراموش نکنیم هزینه تمام شده تولید افزایش و توان رقابتی مجموعه‌ها در بازار‌های صادراتی کاهش می‌یابد.

اما «گهر زمین» در راستای اجرای پروژه‌های توسعه‌ای خود از اکتشاف غافل نمانده است و توسعه معادن در پهنه‌های مختلف را در دستور کار دارد. در واقع تنها به کرمان بسنده نکرده است و برای توسعه اکتشافات به سراغ پهنه‌های دیگر کشور هم می‌رود تا در ادامه مسیر نگرانی برای تامین مواد اولیه پروژه‌های خود را بر طرف کند.

البته این مجموعه تنها به توسعه اکتشافات اکتفا نکرده و در تامین زیرساخت‌های اساسی خود همچون برق هم وارد کار شده است. «گهر زمین» می‌داند تامین برق می‌تواند برای سرمایه گذاری انجام شده در راستای ایجاد زنجیره ارزش موانعی را ایجاد کند، به همین دلیل احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاوات بردسیر از دیگر پروژه‌هایی است که با سرمایه گذاری این مجموعه انجام می‌شود. امروز فعالان بخش معدن می‌دانند برای ورود به حلقه‌های پایین دست باید در جهت تامین انرژی برنامه مشخصی داشته باشند در غیر این صورت سرمایه گذاری صورت گرفته از توجیه اقتصادی خارج می‌شود.

آن طور که برنامه‌های «گهرزمین» نشان می‌دهد، این مجموعه با بررسی تمامی زوایای توسعه، به سمت ایجاد زنجیره ارزش رفته است، اتفاقی که سهم این مجموعه را در تولید صنعت فولاد کشور افزایش داده و در کنار آن منجر به اشتغالزایی چشمگیری در منطقه می‌شود.

در واقع توسعه اقتصادی در «گهرزمین» توسعه اجتماعی را به همراه دارد و این موضوع می‌تواند در نهایت توسعه پایدار در این مجموعه را محقق کند. درست زمانی که یک بنگاه اقتصادی به توسعه پایدار دست پیدا کرده یا به آن نزدیک می‌شود می‌توان توسعه در تمامی بخش‌ها از جمله تولید، فروش، محیط زیست و ... را در آن شاهد بود. نقشه راه تدوینی «گهر زمین» حاکی از آن است که نقش این مجموعه در سال‌های پیش رو چندین برابر می‌شود. اتفاقی که می‌تواند کرمان را اصلی‌ترین قطب سنگ آهن و فولاد کشور کند.

عناوین برگزیده