تاریخ: ۰۱ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۴
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۲۷۷۸۹۴
سرویس خبر : انرژی

بی انگیزگی سرمایه‌گذاری در صنعت آب‌شیرین کن

‌می‌متالز - عضو هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های آب‌شیرین کن ایران، با اشاره به گزارش‌های داخلی و بین‌المللی از بحران آب در جهان و ایران طی دوره‌های اخیر و سال‌های پیش رو و همچنین تنش‌های آبی در ایران، میزان تولید آب‌شیرین برای مصرف شرب در کشور را ۶۴۰‌هزار مترمکعب در روز اعلام کرد، در حالی که به گفته وی، این میزان در عربستان به شبانه روز ۱۴میلیون مترمکعب رسیده است.

به گزارش می‌متالز، امیر جعفری با اشاره به اینکه احداث یک‌کارخانه آب‌شیرین کن دریایی با ظرفیت ۱۰۰‌هزار مترمکعب در شبانه‌روز در ایران، حدود ۱۰۰میلیون دلار برآورد می‌شود، افزود: امکان تامین مالی کل پروژه برای سرمایه‌گذار این بخش عملا وجود ندارد و این در حالی است که برای احداث یک‌واحد آب‌شیرین کن در کشور نیاز به دریافت تعداد قابل‌توجهی مجوز از ارگان‌های متعدد است. جعفری با این توضیح که براساس اهداف پیش‌بینی‌شده، تا سال ۱۴۳۴ میزان تولید آب‌شیرین در کشور باید به ۳میلیون مترمکعب در روز برسد، تاخیر در پرداخت مطالبات و تامین مالی طرح‌های جدید را از جمله مشکلات پیش‌روی این صنعت عنوان کرد و کاهش فرآیند و زمان برگزاری مناقصات، بازنگری در میزان اعتبارات خرید تضمیمی آب و تسهیل در فرآیند دریافت مجوز‌های سرمایه‌گذاری را راهکار‌های توسعه این بخش دانست.

به گفته وی، در حال حاضر قیمت فروش هر مترمکعب آب‌شیرین از سوی واحد‌های تولیدی این بخش به دولت، به‌طور میانگین ۹۸۰۰تومان است. جعفری افزود: این در حالی است که پنج‌شرکت اول تولید آب‌شیرین در ایران به دلیل کمبود شدید منابع آب و نبود سرمایه‌گذار، از شرکت در مناقصات احداث واحد‌های آب‌شیرین کن در مناطق کم آب کشور، خودداری می‌کنند. وی دوره احداث تا بهره برداری یک‌واحد آب‌شیرین کن در کشور را ۱۸ماه عنوان کرد و افزود: واحد‌های بزرگ در این صنعت به دلیل نگرانی از احتمال حذف خرید تضمینی آب‌شرب‌شیرین، از شرکت در مناقصات انصراف می‌دهند و حال آنکه به دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات از سوی دولت، تمایل به شرکت در مناقصات روند نزولی داشته است. در ادامه این نشست مقرر شد طی رایزنی این کمیسیون با هیات‌رئیسه اتاق تهران، مقدمات رسیدگی به پرداخت مطالبات شرکت‌های عضو این تشکل از دولت طی ارسال درخواست از سوی اتاق تهران به دولت صورت گیرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده