تاریخ: ۰۸ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۱۱
بازدید: ۱۰۲
کد خبر: ۲۷۹۱۳۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سنگ آهن در کف ۸۰ دلاری جای گرفت

سنگ آهن در کف ۸۰ دلاری جای گرفت
‌می‌متالز - در حالی که نبود تقاضای جهانی برای محصولات فولادی زمینه افت بهای سنگ آهن و قراضه در بازار‌های جهانی را فراهم کرده است، بر نرخ زغال استرالیا با بازگشت تقاضای هند در این بازار افزوده شد. سنگ آهن در آخرین هفته از ماه اکتبر به کانال ۸۰دلاری سقوط کرد و تا روز جمعه ۲۸اکتبر تا کف این کانال قیمتی عقب نشست.

به گزارش می‌متالز، نبود تقاضا در بازار سنگ آهن در معاملات فیزیکی و آتی مهم‌ترین دلیل سقوط قیمتی یک‌هفته اخیر بود و در نهایت نیز پلتس ۲۸اکتبر بهای هر تن سنگ آهن عیار ۶۲‌درصد وارداتی به بنادر شمالی چین را برابر ۸۵/ ۸۱دلار به‌ازای هر تن ارزیابی کرد. فعالان بازار می‌گویند، فولادسازان چینی به دنبال خرید محموله‌های ارزان با عیار پایین هستند؛ اما نبود چنین محصولی در بازار ظرف روز جمعه ۲۸اکتبر باعث شد تا حجم معامله سنگ آهن در بازار ظرف این روز کاسته شود. سپتامبر و اکتبر به شکل سنتی دوماه رونق بازار فولاد‌های ساختمانی در چین است و با اتمام این دوماه امید به بهبود تقاضا در بازار محصولات فولادی تقریبا از میان رفته است.

در شرایط کنونی فولادسازان چینی با کاهش محسوس حاشیه سود مواجه بوده و این موضوع عامل اصلی فشار بر بازار سنگ آهن است. بازگشت فعالان و تجار هندی از تعطیلات جشنواره دیوالی به رشد ۷۵/ ۴دلاری بهای زغال سنگ آسیا فوب استرالیا منجر شد و به این ترتیب پلتس بهای این محصول را در روز ۲۸اکتبر برابر ۵/ ۳۱۱دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد. فصل باران‌های موسمی در استرالیا ادامه دارد؛ این موضوع با اختلال در بخش عرضه، پتانسیل ایجاد جریان افزایش نرخ در این بازار را دارد.

برخلاف جریان افزایشی ایجادشده در بازار زغال سنگ فوب استرالیا، از نرخ این محصول تحویل بنادر چین کاسته نشد و پلتس بهای هر تن از این محصول تحویل بنادر چین را روز جمعه ۲۸اکتبر ۳۰۸دلار ارزیابی کرد. حاشیه سود فولادسازی در چین افت محسوسی را در هفته‌های اخیر به ثبت رسانده و از این رو تقاضا برای تامین مواد اولیه از جمله زغال از سوی فولادسازان چینی کاهش داشته و باعث شده است تا از نرخ این محصول کاسته شود. در هفته پایانی اکتبر، پلتس حاسیه سود تولید ورق گرم در چین را منفی ۸/ ۴۷دلار در هر تن و حاشیه سود تولید میلگرد را برابر منفی ۶/ ۱۸دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد.

قراضه وارداتی به ترکیه در آخرین روز از هفته پایانی اکتبر با کاهش نرخ مواجه شد. فولادسازان ترکیه در بحبوحه کاهش تقاضای جهانی برای فولاد، از حجم خرید قراضه کاسته و نرخ‌های به‌مراتب کمتری را برای خرید قراضه پیشنهاد می‌دهند. این موضوع باعث شده است تا به‌رغم مقاومت فروشندگان برای کاهش نرخ، بالاخره از بهای این محصول کاسته شود. پلتس بهای هر تن قراضه وارداتی به ترکیه را در روز ۲۸اکتبر با کاهش ۵/ ۲دلاری برابر ۳۵۷دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد. یکی از تامین کنندگان اروپایی قراضه از عدم‌صرفه فروش محصول با نرخ‌های فعلی خبر داد؛ اما اضافه کرد وجود فروشندگانی که نیاز مبرم به نقدینگی دارند، باعث می‌شود تا در نهایت برخی محموله‌ها با تخفیف بیشتر به فروش برسند، این در حالی است که عموم فروشندگان از ارائه این تخفیف پرهیز می‌کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده