تاریخ: ۱۶ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۲۱
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۲۷۹۸۹۴
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
رئیس هیات مدیره انجمن سنگ ایران مطرح کرد:

قابلیت صادرات ۵ میلیارد دلار سنگ در کشور وجود دارد/ زنجیره مس باید در کشور توسعه یابد

قابلیت صادرات ۵ میلیارد دلار سنگ در کشور وجود دارد/ زنجیره مس باید در کشور توسعه یابد
‌می‌متالز - رئیس هیات مدیره انجمن سنگ ایران گفت: در صورت حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، قابلیت صادرات سالیانه پنج میلیارد دلار سنگ در کشور وجود دارد.

به گزارش می‌متالز، «بهرام شکوری» افزود: امروز ترکیه توانسته سهم ۲۰ درصدی در بازار سنگ‌های تزئینی در کشور به خود اختصاص دهد و کشورمان نیز از پتانسیل خوبی در این زمینه برخوردار است.

وی بیان‌داشت: روز گذشته اعضای انجمن سنگ ایران جلسه‌ای با رضا محتشمی‌پور، معاون معدنی وزارت صمت برگزار و اعلام کردند در صورت حمایت وزارتخانه، قادر هستند تا سالیانه پنج میلیارد دلار در حوزه سنگ‌های تزئینی صادرات و ارزآوری به کشور داشته باشند.

رئیس هیات مدیره انجمن سنگ ایران ادامه داد: هم اکنون صادرات سنگ‌های تزئینی در کشور سالیانه ۳۰۰ میلیون دلار است.

زنجیره مس باید در کشور توسعه یابد

شکوری که همزمان رییس انجمن مس ایران نیز هست، بر لزوم تکمیل زنجیره مس و پایین دست این فلز در کشور تاکید کرد.

وی افزود: تاکنون در صنایع پایین‌دستی مس در کشور فعالیت زیادی انجام نشده و یکی از رسالت‌های این انجمن نیز ایجاد اشتیاق در سرمایه‌گذاران برای رفتن به این سمت و سو است.

رییس انجمن مس ایران خاطرنشان‌کرد: عمده سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در پایین‌دست زنجیره مس، در کابل، لوله و مفتول‌های مسی بوده، اما در سایر حوزه‌ها به‌ویژه حوزه های‌تک اقدام خاصی انجام نشده است.

وی در عین حال تاکید کرد: توسعه زنجیره مس مستلزم برداشته شدن تحریم‌ها، بهبود مناسبات سیاسی با دیگر کشورها، ورود صاحبان سرمایه و استفاده از نوآوری‌ها است که در این صورت می‌توانیم به قطب صادرات منطقه تبدیل شویم.

شکوری بیان‌داشت: در چند سال گذشته به دلیل وضع تحریم‌ها توفیقی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه مس نداشته‌ایم، اما در عین حال به نظر نمی‌رسد در این حوزه نیازی به صاحبان سرمایه خارجی باشد.

وی تصریح‌کرد: اگر سیاستگذاری‌ها اصلاح شده و دولت از بوروکراسی اداری بکاهد و سازمان‌های مرتبط همراهی بیشتری با صاحبان سرمایه داخلی داشته باشند، پول‌های زیادی در کشور وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به سمت پایین دست مس و توسعه آن هدایت کرد.

منبع: دنیای معدن

عناوین برگزیده