تاریخ: ۰۷ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۳۱
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۲۸۲۱۵۳
سرویس خبر : انرژی

سقوط ۲ دلاری بهای نفت

سقوط ۲ دلاری بهای نفت
‌می‌متالز - قیمت نفت روز دوشنبه همزمان با اعتراض مردم چین به قوانین سخت‌گیرانه قرنطینه کووید ۱۹، بیش از دو دلار در هر بشکه سقوط کرد و شاخص نفت آمریکا به پایین‌ترین رکورد ۱۱ ماهه رسید.

به گزارش می‌متالز، بهای معاملات نفت برنت با دو دلار و ۱۶ سنت معادل ۲.۶ درصد کاهش، به ۸۱ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت اوایل معاملات تا مرز ۸۱ دلار و ۱۶ سنت هم عقب نشینی کرده بود که پایین‌ترین حد از ۱۱ ژانویه بود.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا دو دلار و هشت سنت معادل ۲.۷ درصد کاهش یافت و به ۷۴ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا تا ۷۳ دلار و ۸۲ سنت هم نزول کرده بود که پایین‌ترین حد از ۲۷ دسامبر سال ۲۰۲۱ بود.

هر دو شاخص هفت گذشته به پایین‌ترین رکورد ۱۰ ماهه نزول کرده بودند و برای سومین هفته متوالی کاهش پیدا کرده بودند. نفت برنت هفته گذشته ۴.۶ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۴.۷ درصد کاهش داشت.

هیرویوکی کیکوکاوا، مدیرکل تحقیقات شرکت نیسان سکیوریتیز در این باره گفت: علاوه بر نگرانی‌های رو به رشد نسبت به تقاضای ضعیف‌تر برای سوخت در چین به دلیل افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹، ناآرامی سیاسی ناشی از اعتراضات کم‌سابقه به محدودیت‌های سخت گیرانه کرونایی در شانگهای، باعث فروش در بازار شد.

وی افزود: پیش بینی می‌شود وست تگزاس اینترمدیت به محدوده ۷۰ تا ۷۵ دلار سقوط کند و بازار ممکن است با توجه به نتایج نشست اوپک پلاس و سقف قیمت برای نفت روسیه نوسانی بماند.

چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، به سیاست کووید صفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین پایبند مانده است در حالی که اکثر نقاط جهان بیشتر محدودیت‌ها را برداشته اند.

در ادامه اعتراضات بر سر محدودیت‌های کرونایی برای سومین روز که در پی یک آتش سوزی مرگبار در غرب چین شکل گرفت و به شهر‌های مختلف گسترش پیدا کرده است، صد‌ها معترض یکشنبه شب با پلیس در شانگ‌های درگیر شدند.

موج نافرمانی مدنی در سرزمین اصلی چین از یک دهه پیش که شی جین پینگ به قدرت رسید، بی‌سابقه بوده است و منعکس کننده خشم فزاینده نسبت به سیاست کرونا صفر دولت، با گذشت سه سال از زمان آغاز شیوع پاندمی کووید ۱۹ است.

تتسو ایموری، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی ایموری در این باره گفت: بدبینی فزاینده در بازار نفت مشاهده می‌شود و نگرانی‌ها نسبت به تقاضا در چین و عدم وجود سیگنال‌های واضح از سوی تولیدکنندگان نفت درباره کاهش بیشتر تولید، تشدید شده است. مگر این که اوپک پلاس با کاهش بیشتر سهمیه تولید موافقت کند یا آمریکا پر کردن ذخایر نفت استراتژیک خود را آغاز کند؛ در غیر این صورت نفت کاهش قیمت بیشتری پیدا خواهد کرد.

نشست بعدی وزیران اوپک پلاس که شامل تولیدکنندگان عضو اوپک و متحدانش نظیر روسیه است، چهارم دسامبر (۱۳ آذر) در وین برگزار می‌شود. این گروه در اکتبر موافقت کرد هدف تولید نفت خود را به میزان دو میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۳ کاهش دهد.

محمد سعدون، نماینده عراق در اوپک اظهار کرد: در نشست دسامبر اوپک پلاس، شرایط و توازن بازار درنظر گرفته می‌شود.

سرمایه گذاران همچنین به نظاره برنامه غرب برای تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه نشسته اند. گروه هفت و دیپلمات‌های اتحادیه اروپا با هدف محدود کردن درآمد نفتی مسکو بدون مختل کردن عرضه در بازار جهانی، در حال بحث درباره تعیین سقف قیمت در سطح بین ۶۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه برای صادرات روسیه هستند. اما دیدار نمایندگان دولت‌های اتحادیه اروپا که قرار بود روز جمعه برای بحث درباره این موضوع برگزار شود، لغو شد. دولت‌های اتحادیه اروپا درباره سطح قیمتی که باید به عنوان سقف قیمت برای نفت روسیه تعیین شود، اختلاف نظر دارند.

بر اساس گزارش رویترز، مکانیزم سقف قیمت، پنجم دسامبر همزمان با اجرای ممنوعیت واردات دریابرد نفت روسیه به اتحادیه اروپا، فعال خواهد شد.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده