به گزارش میمتالز، بااینحال شرکت فولاد هرمزگان نشان داده که بدون توجه به این محدودیتها، روبهجلو حرکت کرده و توقفناپذیر است و حتی در برنامههای کلان خود طرحهای توسعهای متعددی را در نظر گرفته است. در این خصوص، خبرنگار روابط عمومی پس از بازدید محسن صالحینیا، رئیس هیاتمدیره شرکت فولاد مبارکه از شرکت فولاد هرمزگان با وی به گفتگو نشسته است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند.
بسیار خوشحالم که در فولاد هرمزگان هستم و علاوه بر بازدید از طرحهای توسعهای و واحدهای تولیدی این شرکت، با مدیران و هیاتمدیره آن در همین خصوص گفتگوهایی داشتهام. فولاد هرمزگان یکی از شرکتهایی است که سابقه بسیار خوبی در صنعت فولاد دارد و بیش از ۱۱ سال از بهرهبرداری از نخستین واحد تولیدی آن میگذرد. حفظ و استمرار تولید کیفی بر اساس استانداردها، پارامترهای روز و شرایط خاص این صنعت، در سرفصل کاری فولاد هرمزگان قرار گرفته است. همچنین این شرکت توجه بسیار ویژهای به منابع انسانی و کارکنان خود دارد که در شرایط بسیار خاص جغرافیایی و آب و هوایی بندرعباس فعالیت میکنند. در واقع این کارکنان هستند که تولید را راهبری میکنند و پیش میبرند.
در برنامههای توسعهای فولاد هرمزگان نیز برنامه توسعه ظرفیت تا ۳ میلیون تن تعریف شده و یک برنامه دیگر با مشارکت و سهامداری این شرکت تحت عنوان «ستاره سیمین» هرمز در دست اقدام است. همه این مسائل گویای آن است که در استراتژی تولیدی که فولاد مبارکه برای آینده خود ترسیم کرده، فولاد هرمزگان نقش بسیار اساسی ایفا میکند. محل قرارگیری فولاد هرمزگان در کنار آبهای آزاد مزیتهای ویژهای برای این شرکت ایجاد میکند و این شرکت ازلحاظ تأمین مواد اولیه و تکمیل زنجیره تولید محصول، میتواند برنامههای خود را بهخوبی پیش ببرد. همچنین فناوریهای روزی که در این شرکت برای آن سرمایهگذاری میشود، قطعا آینده بسیار خوبی را برای فولاد هرمزگان رقم خواهد زد.
با برنامهریزیهای انجامشده با توجه به ظرفیت و موقعیت مکانی فولاد هرمزگان، اگر طرحهای توسعهای در شرکت و هیئتمدیره به تصویب برسد، در فولاد مبارکه از آن حمایت خواهیم کرد. بهطور مثال، هماکنون در طرح ستاره سیمین هرمز ظرفیت ۳ میلیون تنی برای تولید فولاد در نظر گرفته شده است. همچنین در فولاد هرمزگان طرحهایی قطعی و مصوب هستند که بهمرور این طرحها بر اساس ویژگیهایی که دارند و ممکن است فعالیتهای جانبی از نظر زیرساخت برای آنها تعریف شود، عملیاتی خواهند شد.
شرکت فولاد هرمزگان سال گذشته به دلیل قطعی برق متضرر شده است. در سال جاری نیز همین اتفاق افتاد و این شرکت دو سه ماه با قطعی برق مواجه شد. اکنون نیز نگرانی از قطعی گاز در زمستان وجود دارد. آیا برای جلب حمایت دولت از صنایع مادر و فولاد هرمزگان برنامهای دارید؟
قطعا برنامه داریم و این مهم در دو سه سطح اتفاق میافتد. در سطح کلان یعنی با وزارت صنعت، معدن و تجارت هماهنگیهایی ایجاد شده و با وزارت نفت و نیرو نیز در زمینه تأمین برق، این هماهنگی به وجود آمده است. مشکل کمبود انرژی در سالهای گذشته در کشور وجود داشت، اما از نظر شاخصها و پارامترهای کلان حوزه صنعت، در سال جاری با توجه به هماهنگیهای خوبی که شکل گرفت، برنامهریزی شده که محدودیتها با برنامهریزی قبلی باشند و این یکی از مسیرهای پیشبینی شده است. در سطح خرد حتی خود شرکت فولاد مبارکه نیز با قطعی و کمبود انرژی مواجه شد که در این خصوص به دنبال احداث یک نیروگاه ۹۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی و بعد از آن یک نیروگاه خورشیدی است. هلدینگ فولاد مبارکه برای تأمین هر یک از زیرساختهای آب، برق و گاز برنامههای مفصلی دارد و این مهم را در استراتژیهای کلان خود گنجانده است. امیدواریم فولاد هرمزگان نیز بهتبع نیازمندیهای خود در این استراتژی شرایط لازم را برای بهبود تأمین انرژی کسب کند.
اعداد و ارقام عملکرد فولاد هرمزگان بیش از هر چیزی گویای آن است که این شرکت در دو سال اخیر چگونه عمل کرده است. میزان تولید، فروش، نسبتهای مالی، صادرات، سودآوری، ایجاد ارزشافزوده و… پارامترهایی است که فولاد هرمزگان در آنها جزو شرکتهای شاخص صنعت فولاد کشور به شمار میآید. میزان سودآوری این شرکت در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن بهطور قابلتوجهی افزایش یافته که بخش اعظم آن به ساختار مدیریتی بازمیگردد که با تعامل با بخشهای مختلف حاصل میشود. در فولاد هرمزگان استراتژی حرکت روبهجلو است؛ البته تلاطمها در بخشهای اقتصادی کشور اجتنابناپذیر است و در سالهای مختلف وجود داشته است، هرچند ممکن است تلاطمها تولیدکنندگان را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما قدر مسلم این است که فولاد هرمزگان همواره رو به توسعه بوده و روبهجلو حرکت میکند.
منبع: خبرگزاری تسنیم