تاریخ: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۲۶
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۲۸۴۱۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ناترازی ۱ میلیارد دلاری تجارت ایران با هند/ چرا ایران واردات برنج و چای هندی را ممنوع کرد؟

ناترازی ۱ میلیارد دلاری تجارت ایران با هند/ چرا ایران واردات برنج و چای هندی را ممنوع کرد؟
‌می‌متالز - در حالی که تراز تجاری ایران و هند به طور نامتعادلی به نفع هند شده است مقامات این کشور باید تسهیلاتی را برای افزایش واردات از ایران و کاهش شکاف تجاری بین دو کشور در نظر بگیرند.

به گزارش می‌متالز، آمار‌های رسمی وزارت بازرگانی و صنعت هند نشان می‌دهد مبادلات تجاری این کشور با ایران طی ۱۰ ماهه سال جاری میلادی به ۲ میلیارد و ۱۳۴ میلیون دلار رسیده که این رقم با رشد ۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. در ماه‌های ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۲۱ کل مبادلات تجاری دو کشور ۱ میلیارد و ۳۵۳ میلیون دلار اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش صادرات هند به ایران در ۱۰ ماهه امسال رشد ۵۷ درصدی داشته و به ۱ میلیارد و ۵۸۴ میلیون دلار رسیده است. واردات هند از ایران نیز ۵۹ درصد افزایش یافته و به ۵۵۰ میلیون دلار بالغ شده است. هند در ۱۰ ماهه سال قبل ۱ میلیارد و ۸ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۳۴۵ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

بر اساس این آمار، تجارت دو کشور در ۱۰ ماهه امسال بسیار نامتعادل و به نفع هند بوده است. تراز تجاری دو کشور در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی به میزان ۱ میلیارد و ۳۳ میلیون دلار به نفع هند بوده است که این رقم در مقایسه با تجارت حدود ۲ میلیارد دلاری دو کشور در این دوره رقم بسیار بالایی محسوب می‌شود.

اخیرا ایران واردات برنج و چای از هند را ممنوع کرده است که برخی منابع رسانه‌ای هند با اذعان به ناعادلانه بودن تجارت دو کشور، این عدم تعادل در تجارت را عاملی برای تصمیم ایران در ممنوع کردن واردات برنج و چای از هند می‌دانند.

دو مقام هندی در گفتگو با پایگاه خبری لیومینت با اشاره به توقف ثبت سفارش برنج و چای هندی از سوی ایران این تصمیم را اقدامی تلافی جویانه در واکنش به توقف واردات میوه‌های ایرانی توسط هند دانستند. هند از دسامبر سال ۲۰۲۱ واردات کیوی و هلو از ایران را متوقف کرده است.

توقف واردات نفت ایران از سوی هند سطح مبادلات تجاری دو کشور را تاحد زیادی کاهش داده و باعث بر هم خوردن تعادل در تجارت دو کشور شده است. با توجه به تحریم‌های مالی، ایران برای کاهش مصارف ارزی ترجیح می‌دهد در مناسبات تجاری خود با کشور‌های دیگر روابط متوازنی داشته باشد. بر این اساس دولت هند باید در جهت عادلانه شدن مناسبات تجاری دو کشور تسهیلاتی را برای افزایش واردات کالا‌های ایرانی، اعم از نفت خام و کالا‌های غیرنفتی در نظر بگیرد.

ایران در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی ۹۵۳ میلیون دلار برنج و ۷۳ میلیون دلار چای از هند وارد کرده است. این در حالی است که هند تنها ۱۱۷ میلیون دلار انواع میوه از ایران در این مدت وارد کرده است. فرآورده‌های نفتی مهمترین کالای صادراتی ایران به هند در ۱۰ ماهه ۲۰۲۲ بوده است. ایران ۱۴۴ میلیون دلار فرآورده نفتی به هند در این مدت صادر کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده