به گزارش می متالز، بررسی جزییات جابهجاییهای صورت گرفته در این هفته نشان از حمایت سهامداران عمده از ابتدای هفته دارد؛ بهطوریکه سهامداران حقوقی در نخستین روز کاری هفته ، خالص خرید 31میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند. این روند در معاملات روز یکشنبه به بیشترین میزان خود در مقیاس هفتگی رسید؛ بهطوریکه خالص خرید حقوقیها در این روز به بیش از 70میلیارد تومان رسید.
سهامداران عمده در روز دوشنبه نیز خالص خرید 19میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند. اما از روز سهشنبه و با ایجاد شرایط مثبت در بازار، شاهد تغییر مسیر نقدینگی به سمت سبد سهامداران خرد بودیم. بر این اساس خالص خرید 7.5میلیارد تومانی در روز سهشنبه و 4میلیارد تومانی در روز چهارشنبه ثبت شد. به این ترتیب برآیند جابهجاییها در سومین هفته معاملاتی بهمنماه به خالص خرید 110میلیارد تومانی حقوقیها ختم شد.
تغییر مالکیتهای صورت گرفته در معاملات روز چهارشنبه با خالص خرید 4میلیارد تومانی سهامداران خرد پایان یافت. در این روز نماد «هایوب» همچنان در فهرست نمادهای مورد توجه سهامداران خرد بود؛ بهطوریکه خریدهای پرحجم حقیقیها در این نماد سبب انتقال حدود 14میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معاملهگران حقیقی «هایوب» شد. در این روز بازارگردان شرکت یعنی تامین سرمایه لوتوس پارسیان همچنان به عرضه سهام مزبور ادامه داد و امروز نیز بیش از 28میلیون سهم دیگر را واگذار کرد.
الف) بانکها و موسسههای اعتباری: در معاملات روز چهارشنبه سهامداران عمده به حمایتهای خود از نمادهای بانکی ادامه دادند و امروز نیز خریدهای قابلتوجه در این گروه داشتند. بهطوریکه در نهایت بیش از 70میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده منتقل شد.
در این میان بیشترین خرید صورت گرفته نیز در نماد بانک ملت بود که با انتقال بیش از 4میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقیهای این نماد همراه شد. در حالی صندوق سرمایهگذاری یکم کارگزاری بانک کشاورزی به عنوان یکی از حقوقیهای «وبملت» اقدام به عرضه 200هزار سهم کرد که در مقابل 200هزار سهم مزبور توسط صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت جمعآوری شد.
اما در نماد بانک خاورمیانه دو سهامدار عمده به خریدهای خود ادامه دادند. بر این اساس سرمایهگذاری سمند و سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن در مجموع حدود 3میلیون سهم «وخاور» را خریداری کردند. همچنین در این روز بانک پارسیان نیز شاهد خرید بیش از 3میلیون سهم توسط گروه مالی بانک پارسیان بود. این در حالی است که بانک تجارت با عرضه بیش از 11میلیون سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری ملی ایران مواجه شد.
ب) شرکتهای خودرویی: در این روز نمادهای خودوریی در فهرست نمادهای مورد توجه سهامداران خرد قرار گرفتند. بهطوریکه در نهایت خالص خرید حقیقیها در گروه خودرویی به بیش از یک میلیارد و 200میلیون تومان رسید. در این میان سایپاآذین با عرضه 14میلیون سهم از سوی شرکت ایرانی تولید اتومبیل سایپا مواجه شد.
روندی مشابه در نماد آهنگری تراکتورسازی ایران با واگذاری سهم از سوی دو سهامدار عمده تشکیل شد. بهطوریکه 18میلیون سهم «خاهن» از سوی صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت گنجینه امید ایرانیان و 6میلیون سهم دیگر نیز از سوی شرکت توسعه و تامین شریف به فروش رفت.
در همین راستا شرکت سایپا به عنوان حقوقی فعال در فنرسازی زر اقدام به عرضه میلیون سهم کرد. اما روند عرضهها در پارس خودرو به مراتب سنگینتر بود. بهطوریکه 41میلیون سهم «خپارس» توسط شرکت ایرانی تولیداتومبیل-سایپا- به فروش رفت.
ج) شرکتهای دارویی: رصد تغییرمالکیتهای صورت گرفته در نمادهای دارویی نیز نشان از آن دارد که داروسازی فارابی شاهد خرید 100هزار سهم از سوی سرمایهگذاری داروئی تامین بود. در این روز سرمایهگذاری اعتلاءالبرز نیز به عنوان حقوقی فعال در بازار، خرید 10هزار سهم سبحاندارو و 50هزار سهم گروه دارویی سبحان را در کارنامه خود ثبت کرد. این در حالی است که پارسدارو شاهد واگذاری 600هزار سهم از سوی سرمایهگذاری صبا تامین بود.