تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۰:۴۹
بازدید: ۲۰۸
کد خبر: ۲۸۵۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رتبه‌های انقلابی

وقتی توانمندی‌های داخلی باعث توسعه صنعت ایران شد

می متالز - استفاده از افکار و نوآوری‌های جوانان، یکی از دلایل اصلی پیشرفت‌های انقلاب اسلامی به‌ویژه در زمان جنگ تحمیلی بود.
وقتی توانمندی‌های داخلی باعث توسعه صنعت ایران شد

به گزارش می متالز، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از جوانان در سمت‌های مدیریتی بهره‌ برده شد. استفاده از افکار و نوآوری‌های جوانان، یکی از دلایل اصلی پیشرفت‌های انقلاب اسلامی به‌ویژه در زمان جنگ تحمیلی بود، اما در سال‌های اخیر، توجه به بکارگیری جوانان در امور مدیریتی کم‌رنگ شد. دولت قول داد برای استفاده از نیروهای جوان و تازه نفس، برنامه‌‌ریزی کند و در این جهت برخی از جوانان تحصیلکرده و خوش فکر در رئوس مدیریتی به کار گرفته شدند.

فرشاد مقیمی متولد سال ۵۵ در تهران است؛ وی پس از طی کردن تحصیلات دوره متوسطه وارد دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسی صنایع شد و در سال ۷۹، کار خود را در وزارت راه آغار کرد. پس از آن، فعالیت در سازمان برنامه و بودجه، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی را در کارنامه خود ثبت کرد. اکنون، این مدیر جوان در وزارت صنعت، معدن و تجارت، کار خود را به عنوان معاون امور صنایع وزیر آغاز کرده است و به عنوان یکی از جوان‌ترین مدیران در این وزارت دارای کارنامه موفقی در عملکرد چند ساله خود است.

تعهد، صداقت و دانش، مولفه‌های یک مدیر موفق انقلابی است

فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن وتجارت؛ در مورد سوابق کاری و نوع فعالیت‌های خود، اظهار کرد: هر روز از ساعت ۶ صبح در دفترم حضور دارم و به طور متوسط تا ساعت ۲۲ شب کار می‌کنم. روز‌های پنج‌شنبه، جمعه و تعطیلات هم برای من روز کاری به حساب می‌آید.

وی افزود: تعهد موضوعی است که باعث می‌شود همیشه سر کار با انرژی ظاهر شوم و ترجیح می‌دهم هیچ‌گاه به حقوق فکر نکنم، همان‌طور که تاکنون از سازمان‌های دولتی که برای آنها کار کرده‌ام، طلب مالی دارم، اما این موضوع هیچ‌گاه باعث نشده که از میزان فعالیت‌های خود کم کنم. تعهد، صداقت، تخصص و دانش، ویژگی‌هایی است که هر مدیری باید آنها را در جهت انجام فعالیت‌های خود به کار برد تا بتواند یک مدیر موفق انقلابی باشد.

مقیمی تأکید کرد: رابطه، در تعیین مدیریت و جایگاه من نقشی نداشت و من در یک خانواده متوسط زندگی کردم و جایگاه کنونی خود را مرهون عنایت خداوند و تعهد خود هستم هرچند که سخت کار کردن در حوزه دولتی موجب شد تا خانواده من مشکلات زیادی را تحمل کنند، اما همیشه تلاش کرده‌ام منافع مردم را به منافع خود ترجیح دهم.

وحدت کلمه، موجب اتحاد اقشار مختلف کشور شده است

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در ریشه‌های انقلاب نکاتی وجود دارد که توجه به آنها موجب تغییرات بزرگی در یک جامعه می‌شود. همان‌طور که در ابتدای انقلاب مردم در یک موضوع به یک هدف مشترک رسیدند و بدون در نظر گرفتن ساختار‌های اجتماعی مختلف در کنار هم قرار گرفته و همین موضوع منشأ تحولات بزرگی در کشور شد.

وی تصریح کرد: بدون شک وحدت کلمه که حضرت امام (ره) به آن اشاره داشتند همان هدف مشترکی است که امروز موجب اتحاد اقشار مختلف کشور شده است. همگرایی و اتحاد رمز موفقیت انقلاب بوده است و وحدت کلمه را در قاطبه مردم بدون در نظر گرفتن جایگاه افراد توانستیم ثابت کنیم. این موضوع در جنگ بسیار مشخص بود و توانستیم با هزینه‌های کمی در جنگ تحمیلی به پیروزی برسیم.

مقیمی گفت: اگر امروز بتوانیم با رویکرد‌ها و نگاه‌های ابتدای انقلاب حرکت کنیم و در اختلاف ساختار‌ها گیر نکنیم، به جای گسست، شاهد وحدت بیشتر جامعه خواهیم بود. این موضوعی است که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به درستی و به صورت کامل به آنها اشاره شده و مورد تأکید قرار گرفته است و اعتقاد دارم در صورتی که فرامین اقتصاد مقاومتی به صورت کامل اجرا شود. تحولات بزرگی در نظام اقتصادی و صنعتی کشور رخ خواهد داد.

تکرار تولید، رمز توسعه‌یافتگی

فرشاد مقیمی اظهار کرد: اعتماد به توانمندی‌های داخلی و مشترک کردن اهداف مختلف در جامعه موجب اعتماد بین مسئولان و بخش خصوصی خواهد شد.

وی افزود: یکی از مسائل همیشگی ما در مشکلات صنعت، بحث فرهنگی بوده است و متأسفانه این موضوع در قاطبه مردم جا افتاده که تنها راه توسعه یافتگی اتصال به کشور‌های خارجی است.

مقیمی افزود: در حالی که توسعه یافتگی در اثر تکرار تولید حاصل می‌شود و می‌توانیم با تکرار، مهارت‌ها را افزایش دهیم.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: وصل شدن به بازار‌های جهانی در کنار تقویت تولید داخلی می‌تواند موجب افزایش رقابت‌پذیری در بین تولیدکنندگان ایرانی شود.

وی تصریح کرد: یک بنگاه اقتصادی همچون اجزای بدن انسان باید به صورت متناسب رشد کند و در صورتی که بخشی از این بنگاه بزرگ‌تر از بخش‌های دیگر باشد، به طور حتم این رشد مطلوب نیست.

مقیمی تصریح کرد: در بسیاری از موارد دیده شده که تولید در یک بنگاه اقتصادی رشد کرده، اما به تناسب آن مدیریت کل یا مدیریت بازرگانی رشدی نداشته است و در نتیجه این موضوع،  صادرات تحت تأثیر قرار گرفته و زیرساخت‌های لازم برای آن فراهم نشده است در حالیکه می‌دانیم صادرات یک کار حرفه‌ای است.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره نقش دولت بر بخش خصوصی در تقویت صادرات کشور، گفت: دولت موظف است که زیرساخت‌های لازم را برای توسعه صادرات فراهم کند؛ این زیرساخت‌ها شامل برندسازی در جهت نفوذ در بازار‌های خارجی از طریق نام و نشان تجاری است، همچنین برندسازی موجب ایجاد اعتماد شده و بعد از مدتی مصرف‌کننده را به باور در مورد کالای مصرفی خود می‌رساند.

وی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین اموری که در زمان کنونی می‌توان در جهت رشد واحد‌های تولیدی انجام داد، به هم رسانی کسب و کار‌های مختلف در جامعه است و این موضوع یکی از الگو‌های توسعه صنعت در جهان به شمار می‌رود.

نظام تعرفه‌ای در مسیر توسعه صادرات بسیار تأثیرگذار است

مقیمی اضافه کرد: به هم رسانی کسب و کار‌ها به معنای شناسایی توانمندی‌های داخلی و گره زدن منافع تولیدکنندگان مختلف به هم است. در نتیجه این امر زنجیره‌ای تشکیل خواهد شد که در آن منافع همه تولیدکنندگان دخیل است.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآوری کرد: برنامه اصلی معاونت وزارت صمت این است که ساز و کار و سیاست جدیدی در نظام صنعتی کشور به وجود آورد و در این مسیر مدیریت و نظارت کامل داشته باشد.

وی گفت: بدون شک نظام تعرفه‌ای در مسیر توسعه صادرات بسیار تأثیرگذار است و نمی‌توان از نقش تعیین تعرفه‌ها در جهت توسعه صادرات غافل شد.

گزارش از سمیه عرب

عناوین برگزیده