تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۴۳
بازدید: ۲۲۹
کد خبر: ۲۸۵۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بازار منفعل در مرز تعادل

نقشه نیمروز بورس یکشنبه (21 بهمن)

می متالز - وضعیت معاملات امروز به خوبی خبر از نیمه تعطیل بودن بورس دارد. حجم و ارزش معاملات در سهام و صنایع مختلف بسیار محدود و کنترل شده‌است. به همین دلیل شاهد افت و خیزهای زیاد در معاملات نمادهای بزرگتر نیستیم. اما تحرکات در نمادهای کوچکتر از این قاعده پیروی نمی‌کند. اقبال اهالی بورسی در روز کم رمق بازار به نمادهای چابک‌تر رویداد اجتناب ناپذیری‌ست. وجود چنین روزهایی برای تغییر پرتفوی سهام با کمترین هزینه برای سهامداران کوچکتر غنیمت است.
نقشه نیمروز بورس یکشنبه (21 بهمن)

به گزارش می متالز، معاملات امروز بازار سهام با رشد 200 واحدی شاخص کل در نیم ساعت نخست همراه بود که ضعف سمت تقاضا و عدم تقویت خریدها از سوی فعالان بورسی، رفته رفته بر حجم عرضه‌ها افزود به نحوی که بخش اصلی این رشد کمرنگ نیز از بین برود. حجم و ارزش معاملات نیز در سطح پایینی است که به دلیل قرار گرفتن در یک روز نیمه‌ تعطیل امری اجتناب ناپذیر به حساب می‌آید. کند شدن بحث گردش اخبار به دلیل قرار گرفتن در روز بین تعطیلی با توجه به جریان‌های اخیر بورسی بر محور اخبار و شنیده‌ها طی روزهای اخیر نیز یکی از عواملی‌ست که معاملات روزانه را کند می‌کند. در سهام کوچکتر و در برخی صنایع نظیر سیمان به طور خاص، قیمت‌ها به سقف مجاز روزانه رسیده‌اند اما خبری از تشکیل صف‌های خرید قدرتمند نیست. بحث افزایش نرخ سیمان در کنار موضوع نخ‌نما شده ارزش جایگزینی با تقویت تقاضا و نبود عرضه‌کنندگان بزرگ، قیمت‌ سهام سیمانی را در بازار امروز با رشد مواجه ساخته است اما رشد کمتر از یک درصدی شاخص صنعت به خوبی نشان می‌دهد که سهام بزرگ‌تر در این گروه نیز مانند کلیت بورس روند متعادلی را پشت سر می‌گذارند.

ضعف تقاضا عامل قرمزپوشی بازار

افزایش فشار عرضه‌ها در نبود تقاضای قدرتمند در نمادهای بزرگتر بورسی، روند معاملات را از نیمه بازار به طور کلی معکوس کرده‌است. روند کلی خرید و فروش‌ها با تاثیرپذیری از منفی شدن معاملات نمادهای بزرگتر و فاصله گرفتن قیمت آخرین معامله از قیمت پایانی با عرضه‌های بیشتری مواجه شده و شاهد منفی شدن آخرین قیمت‌ها در گروه‌های بانکی، خودرویی، فلزات اساسی، شیمیایی و فرآورده‌های نفتی هستیم. توشه قیمت‌های پایانی مثبت سهام برخی از این شرکت‌ها منجر به عدم تاثیرپذیری شاخص کل از ریزش نسبی قیمت‌هاست اما با افزایش فشار عرضه و ارزش معاملات در مدار منفی در آخرین دقایق معاملات روزانه، قیمت‌های پایانی نیز تحت‌الشعاع قرار گرفته‌اند. افزایش ارزش معاملات در ساعات پایانی ربطی به معاملات خرد ندارد و بیشتر تحت تاثیر ارزش جابجایی بلوکی در نمادهای «فخوز2» و «خاهن2» به ارزش مجموعا 130 میلیارد تومان است که یک سود از ارزش معاملات ثبت شده بورس روز یکشنبه را در بر می‌گیرد.

بالا گرفتن ریسک نقدشوندگی در بازار پایه

در روزهای انتهایی هفته اخبار و شایعاتی در رابطه با محدود شدن روزهای معاملاتی نمادهای مندرج در تابلوی «ب» و «ج» بازار پایه قوت گرفته است. از اوایل پاییز سال جاری فرابورس در پی ایجاد تغییراتی برای کاستن از موج‌های سفته‌بازانه در این بازارها بود و از همان زمان نیز کاستن از قدرت نقدشوندگی سهام این گروه به عنوان یکی از راهکارها برای مانع شدن از ورود پول داغ به این گروه‌ها مطرح می‌شد.

بنا به برخی اخبار، شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس تصمیم به اعمال برخی تغییرات در مکانیزم معاملاتی این گروه از نمادها تایید کرده، با این حال محدودیت زمانی معاملات همچنان مورد تایید قرار نگرفته است.

با این وجود اخبار و شایعات سبب شده است تا اکثر نمادهای این تابلوها تحت فشار ملموس فروش قرار بگیرند. با این حال روند صعودی در رابطه با برخی نمادهای تابلوی «ب» نیز قابل‌ملاحظه است. نمادهای «ساذری»، «شسم»، «ثعتما» و «لازما» پیشتاز رشد قیمت در این گروه از نمادها هستند.

عناوین برگزیده