تاریخ: ۱۰ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۵۷
بازدید: ۱۴۸
کد خبر: ۲۸۶۱۵۱
سرویس خبر : انرژی

مشاور بانک جهانی: سقف قیمت نفت روسیه نتیجه معکوس می‌دهد

مشاور بانک جهانی: سقف قیمت نفت روسیه نتیجه معکوس می‌دهد
‌می‌متالز - اقتصاددان برجسته نفت و مشاور انرژی بانک جهانی طی اظهاراتی تأکید کرد که تلاش کشور‌های غربی برای جلوگیری از افزایش قیمت جهانی نفت با اعمال سقف قیمت برای نفت خام روسیه به شکست انجامیده است.

به گزارش می‌متالز، ممدوح سلامه، اقتصاددان برجسته نفت و مشاور انرژی بانک جهانی، در گفتگو با پایگاه خبری اویل پرایس Oilprice گفت که کشور‌های غربی در تلاش خود برای جلوگیری از افزایش قیمت جهانی نفت با محدودیت صادرات نفت خام روسیه شکست خورده‌اند.

به گفته سلامه، هیچ یک از کشور‌های عمده تولیدکننده نفت حاضر به فروش نفت خام خود با قیمتی بسیار کمتر از میانگین بازار نیستند که این موضوع عملاً غرب را از منابع نفت محروم خواهد کرد.

وی گفت: سقف قیمت اعمال شده توسط غرب برای صادرات نفت روسیه شکست خورده است و به زودی به سطل زباله فرستاده خواهد شد... نه کشور‌های اوپک پلاس و نه روسیه موافقت نمی‌کنند که نفت خود را با قیمت سقف ۶۰ دلار در هر بشکه بفروشند، زمانی که قیمت در بازار بالای ۸۵ دلار است.

مشاور انرژی بانک جهانی در ادامه گفت: فروشندگان می‌توانند به راحتی برای نفت خود خریدار پیدا کنند، اما کشور‌های غربی نمی‌توانند (جایگزین پیدا کنند)، و بدون نفت، اقتصاد آن‌ها به بن بست می‌رسد. آن‌ها بازنده نهایی خواهند بود.

به گفته این اقتصاددان، مکانیسم سقف قیمت به جای دستیابی به هدف تعیین شده خود یعنی کاهش قیمت جهانی نفت، برعکس موجب رشد آن شده است.

سلامه همچنین گفت: دلیل این موضوع آن است که وقتی اعمال سقف در ۵ دسامبر شروع شد، نفت خام برنت ۷۳ دلار در هر بشکه بود، اما از آن زمان تا کنون این قیمت به ۸۵.۴۳ دلار رسیده که ۱۷ درصد افزایش یافته است.

سلامه در ادامه تأکید کرد که بعید است اقتصاد روسیه تحت تأثیر این محدودیت سقف قیمت نفت قرار بگیرد.

این اقتصاددان گفت: روسیه شکست نخواهد خورد. خریداران اصلی آن مانند چین، هند، کشور‌های آسیایی... در حال حاضر سقف قیمت را نادیده گرفته‌اند و به خرید نفت خام روسیه با حجم فزاینده ادامه می‌دهند.

وی افزود: حتی اگر روسیه ۶ میلیون بشکه در روز نفت خام را به قیمت امروز برنت یعنی ۸۵.۴۳ دلار بفروشد، از درآمد حاصل از فروش ۷ میلیون بشکه در روز به قیمت ۷۳ دلار بیشتر می‌شود. بنابراین، بودجه روسیه یک پنی هم از دست نخواهد داد. برعکس... مازاد بودجه روسیه فقط افزایش می‌یابد.

سقف قیمت صادرات نفت روسیه از طریق دریا توسط اتحادیه اروپا، کشور‌های عضو گروه ۷ و استرالیا در تاریخ ۵ دسامبر معرفی شد. این محدودیت شرکت‌های غربی را از ارائه بیمه و سایر خدمات به کشتی‌های حامل نفت روسیه منع می‌کند، مگر اینکه محموله با قیمت تعیین شده یا کمتر از آن خریداری شود.

در واکنش به این اقدام، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، فرمانی صادر کرد که تحویل نفت و فرآورده‌های نفتی این کشور را به کشور‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم سقف قیمت را در قرارداد‌ها ذکر می‌کنند، ممنوع می‌کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده