تاریخ: ۱۲ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۴۷
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۲۸۶۹۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اصفهان رتبه اول صادرات طلا در کشور را دارد

اصفهان رتبه اول صادرات طلا در کشور را دارد
‌می‌متالز - رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا اصفهان گفت: جایگاه صادراتی اصفهان با حدود ۸۵ درصد از کل صادرات رتبه اول کشور است.

به گزارش می‌متالز، محسن طلایی‌مینایی رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان، در نشست خبری با خبرنگاران هدف از تشکیل این انجمن را رفع مشکلات این صنف دانست و اظهار کرد: با مشکلاتی که در این صنعت به وجود آمد، صادرات طلا که از سال ۷۸ شروع شد و در سال ۹۱ به رقمی در حدود ۷۳۰ میلیون دلار در کشور و ۶۷۰ میلیون دلار در اصفهان رسیده بود، به نزدیک صفر تنزل پیدا کرد.

وی افزود: به همین دلیل تصمیم گرفتیم تشکلی به وجود آورده که به دنبال رفع این معضلات باشد و در همین راستا انجمن ملی طلا را در سال ۹۲ در تهران تشکیل دادیم؛ وقتی وارد اتحادیه شدیم متوجه شدیم اهداف انجمن توسط اتحادیه پیگیری نمی‌شود و به فکر تاسیس این انجمن افتادیم و سال ۹۵ توانستیم انجمن را با شعار رفع معضلات این صنف و تولید و صادرات بیشتر، تاسیس کنیم.

طلایی‌مینایی با اشاره به اهداف تشکیل این انجمن عنوان کرد: ما اهداف کلانی در سطح ملی داشتیم؛ تولید، صادرات، آوردن جوانان به انجمن و خارج کردن طلا را از حالت سنتی از اهداف اولیه انجمن بود و توانستیم کمیته طراحی را با ۱۷۰ عضو فعال که شامل دانشجویان و اساتید دانشگاه می‌شدند، تشکیل دهیم.

رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان در تشریح کمیته‌های این انجمن افزود: یکی دیگر از کمیته‌های ما، کمیته سنگ‌های قیمتی بود که برای اولین بار در کشور تشکیل شد.

وی ادامه داد: کمیته دیگر، کمیته مالیاتی است که برای رفع معضلات قانون ارزش افزوده به وجود آمد و توانستیم قانونا به ادارات دولتی و مجلس راه پیدا کنیم و با رایزنی‌های مختلف موجب شد این قانون که باعث سقوط صادرات شده بود برداشته شود؛ همچنین کمیته آموزش و کمیته ماشین‌سازان هم تشکیل شد و حمایت‌هایی هم از تولیدکنندگان ماشین‌آلات صورت گرفت به حدی که توانستند به کشور‌های منطقه و ایتالیا صادرات داشته باشند.

طلایی‌مینایی حمایت نمایشگاهی از اعضا را از دیگر اقدامات این انجمن عنوان کرد و گفت: برگزاری تور‌های داخلی و خارجی برای سفر‌های نمایشگاهی و دیدن محصولات دیگر شهر‌ها و کشور‌ها از اهم حمایت‌های ما بوده که در آن بسیاری از طراحان و تولیدکنندگان را در تور‌های داخلی و صادرکنندگان را به تور‌های ایتالیا، هنگ کنگ و ترکیه بردیم؛ همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی برای طراحان و تولیدکنندگان به منظور آشنایی با تکنیک‌های روز دنیا نیز از برنامه‌های انجمن بوده است.

رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان با اشاره به مشکلات و آثار سوء آن در این صنف بیان کرد: جایگاه صادراتی اصفهان با حدود ۸۵ درصد از کل صادرات رتبه اول کشور است، با این حال از ۱۸۰۰ کارگاه کددار رسمی در سال ۹۲، به ۸۰۰ کارگاه رسیده‌ایم؛ جایگاه اصفهان در تولید النگو در دنیا، بعد از ایتالیا و ترکیه بوده، ولی امروز ریزش داشته است.

وی افزود: سال ۷۸ با آغاز صادرات، ترکیه نیز مشتری ما بود، ولی در حال حاضر خیلی کشور‌های دیگر به صورت قاچاق به ایران کالاهایشان را می‌فرستند.

طلایی‌مینایی انتقال میز کشوری طلا از تهران به اصفهان در سال ۹۶ را از جمله اقدامات مهم این انجمن دانست و اذعان کرد: این کار با مخالفت خیلی از بزرگان تهران مواجه شد، ولی چون رتبه اصفهان در صادرات مقام اول کشور بود این کار انجام شد و در ادامه توانستیم معضلات مهم صنعت طلا را مطرح کنیم.

رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان بیان کرد: سال ۹۶ به عنوان اولین میز کشوری طلا معضل ارزش افزوده را مطرح کردیم و با هماهنگی ادرات دولتی و وزارت صمت توانستیم به مجلس و دولت رفته و بگوییم که این کار باعث سقوط تولید و صادرات شده است؛ در پی همین اقدام، در سال ۱۴۰۰ این ارزش افزوده از اصل طلا حذف شد و به ارزش افزوده از اجرت تبدیل شد.

وی با اشاره به مشکل قانون ارزش افزوده تصریح کرد؛ در سال ۷۸ آیین‌نامه بانک مرکزی به این صورت بود که شمش طلا می‌آوردیم و کار ساخته صادر می‌کردیم، ولی سال ۸۶ دستورالعملی برخلاف قانون جاری آمد که شمش معوض شامل گمرکی و مالیات می‌شود و ما هم ناچاراً اجرا کردیم و تمام صادرکنندگان و واردکنندگان، دیگر شمش معوض وارد نکردند و سال ۹۱ با تصویب بخشنامه سازمان توسعه تجارت مبنی بر عطف به ماسبق شدن قانون فوق، صادرات به صفر رسید.

طلایی‌مینایی افزود: یکی از کار‌های انجمن این بود که این مشکل حل شود و قرار بر این شد که این قانون جزو مقررات مخل اعلام شود، ولی هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه قانون ۲۹ ماده‌ای مبارزه با قاچاق کالا و ارز موجب ریزش مجدد صادرات طلا می‌شود، یادآور شد: امروز متاسفانه دستورالعمل اجرایی آن صادر شده و به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های مناسب، در آینده شاهد بروز مشکلات زیادی خواهیم بود.

وی یکی دیگر از اهداف انجمن را تاسیس شهرک طلا عنوان کرد و گفت: از حدود ۱۵ سال پیش در این زمینه اقدام شده و سال ۹۱ مصوب شد که این شهرک حتما در اصفهان ساخته شود، ولی امروز با گذشت حدود ۱۰ سال هنوز این شهرک احداث نشده و شخص استاندار و رییس شرکت شهرک‌ها تمام تلاششان را برای احداث این شهرک به کار گرفته‌اند و زمینی به مساحت ۳۰ هکتار در نظر گرفته شده، ولی به نظر ما کافی نیست؛ احداث این شهرک هم باعث اشتغال‌آفرینی و هم باعث ارزآوری می‌شود و ارزش افزوده زیادی در طلا به وجود می‌آورد.

طلایی‌مینایی با تاکید بر لزوم تاسیس بانک طلا اظهار داشت: در این بانک ریال یا دلار مبادله نشده و صرفا طلا رد و بدل می‌شود؛ این کار در دولت گذشته مورد توافق وزیر اقتصاد قرار گرفت، ولی هنوز اقدامی نشده است.

رییس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان اصفهان با ابراز گلایه نسبت به ابطال کد‌های استاندارد صادرکنندگان گفت: با وجود اینکه برای گرفتن این کد‌ها تلاش‌های زیادی توسط صادرکنندگان شده بود، به علت اینکه صادرات به صفر رسید، کد‌های استاندارد صادرکنندگان باطل شد و دوباره باید از ابتدا این کار را پیگیری کنند.

وی از وجود حدود ۳۷ تولیدکننده ماشین‌آلات تولید طلا در سطح استان اصفهان خبر داد و افزود: انجمن حمایت‌های زیادی برای تولیدکنندگان ماشین‌آلات درنظر گرفته است و در حال حاضر این ماشین‌آلات به کشور‌های مختلف صادر می‌شود.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده