به گزارش می متالز، امیر خرمیشاد ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: ایمیدرو از سال ۸۱ (سال تاسیس ایمیدرو) تا پایان آذر امسال ۱۱۳ طرح به ارزش ۱۵ میلیارد دلار به بهرهبرداری رساند.
وی افزود: نتیجه اجرای این طرحها، اشتغال مستقیم ۴۵ هزار نفری و اشتغال غیرمستقیم بیش از ۱۰۰ هزار نفری در توسعه معدن و صنایع معدنی از سوی ایمیدرو بود.
وی یادآور شد: در ۷ سال آغازین تاسیس ایمیدرو، این سازمان موفق به بهرهبرداری از ۶ میلیارد دلار طرح شد اما در ادامه مسیر با چالشهای جدی همراه بود و روند بهرهبرداری و تعریف طرحهای توسعه کاهش یافت. به گفته این مقام مسئول، پس از اتخاذ استراتژی جذب سرمایهگذار از سال ۹۲، در مجموع بیش از ۵ میلیارد دلار طرح از سوی این سازمان بهرهبرداری شده است.
خرمیشاد ادامه داد: طرحهای در حال اجرای این سازمان تا سال ۱۴۰۰ با سرمایهگذاری بیش از ۱۶ میلیارد دلار به انجام میرسد که شامل اجرای ۳۹ طرح (۲۰ طرح مشارکتی و ۱۹ طرح دولتی) و کمک به توسعه ۳۸ طرح است که از سوی شرکتهای بزرگ بخش خصوصی در حال اجراست.
این مقام مسئول، به جذب سرمایهگذار بخش خصوصی با هدف تامین مالی و اجرا و تکمیل طرحهای توسعه از آغاز دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: نتیجه این اقدام جذب بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آورده بخش خصوصی برای بخش معدن و صنایع معدنی است.
این مقام مسئول اضافه کرد: برای کاهش خامفروشی و توسعه صنایع با ارزش افزوده بالا، از آغاز دولت یازدهم توسعه زنجیره فولاد و مس کشور رشد چشمگیری داشت، به طوری که تاکنون ظرفیت کنسانتره ۸۲ درصد، گندله ۱۵۰ درصد و شمش فولاد ۶۰ درصد نسبت به ابتدای کار دولت رشد داشته و صادرات آهن اسفنجی در سال ۹۶ بیش از ۲۶۰ درصد رشد داشته است.
به گفته وی، طرح فعالسازی و توسعه معادن کوچک، ۲۴ بهمن سال گذشته از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو، خانه معدن ایران و ۲ شرکت میدکو و گلگهر در قالب ۲ تفاهمنامه مجزا امضا شد.
خرمیشاد افزود: پس از آن ۱۲ تفاهمنامه با شرکتهای بخش خصوصی برای فعالسازی و توسعه معادن کوچک و ۵ تفاهمنامه پژوهشی با دانشگاهها و موسسههای پژوهشی مبادله شد.
وی اظهار کرد: تاکنون ۷۹ معدن و ظرفیت برای معرفی به سرمایهگذار یا مشارکت شناسایی شده و در بازدید از ۵ استان، شناسایی معادن کوچک و نیازمندیهای توسعه آنها در دستور کار قرار گرفته است.
معاون ایمیدرو ابراز امیدواری کرد که امسال محدودههای یاد شده برای استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان اجرایی شود که نتیجه آن فعال شدن ۲۶ معدن خواهد بود.
معاون برنامهریزی ایمیدرو درباره طرحهای افتتاحی در سال ۹۷ گفت: از آغاز امسال ۸ طرح با سرمایهگذاری بیش از یک میلیارد و ۲۴۶ میلیون دلار به بهرهبرداری رسیده که نتیجه آن ایجاد اشتغال مستقیم پایدار برای ۳هزار نفر و بیش از ۳ برابر آن، اشتغال غیرمستقیم در مناطق کمتر توسعه یافته است.
وی بیان کرد: بخشی از این طرحها شامل واحد گازی نیروگاه «غدیر» با سرمایهگذاری ۹۰ میلیون دلار، کارخانه جدید کنسانتره سرب نخلک با سرمایهگذاری ۵۰۰ هزار دلار، طرح توسعه فولاد «سبا» در فولاد مبارکه با سرمایهگذاری ۲۴۱ میلیون دلار و واحد احیای مستقیم کارخانه پارس فولاد سبزوار برای تولید آهن اسفنجی با سرمایهگذاری ۱۲۰ میلیون دلار است.
خرمیشاد افزود: گندلهسازی ۲.۵ میلیون تنی مجتمع فولاد خراسان (با سرمایهگذاری ۱۲۵ میلیون دلار)، باند دوم جاده خواف - سلامی در محدوده مجتمع معدنی سنگان (با سرمایهگذاری ۳.۶ میلیون دلار)، فولادسازی بردسیر با ظرفیت سالانه یک میلیون تن (با سرمایهگذاری ۲۷۸ میلیون دلار)، گندله سنگ آهن سیرجان (با سرمایهگذاری ۱۹۴ میلیون دلار) و گندله سنگ آهن سالانه ۲.۵ میلیون تنی فولاد بوتیا ایرانیان (با سرمایهگذاری ۱۹۴ میلیون دلار)، سایر طرحهایی است که تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند.
خرمیشاد گفت: بررسیها نشان میدهد تولید فولاد خام از ۳۶۸ هزار تن در آغاز انقلاب به ۲۲ میلیون تن، آلومینیوم از ۱۸ هزار تن به ۳۳۷ هزار تن، سنگ آهن از ۷۱۳ هزار تن به ۷۴.۱ میلیون تن، زغال سنگ از ۵۰۴ هزار تن به ۱.۵ میلیون تن، مس از ۳۰۰ تن (سال ۶۲) به ۱۶۰ هزار تن و آلومینا از ۱۰۲ هزار تن (سال ۸۱) به ۲۴۰ هزار تن در سال ۹۶ افزایش داشته است.