به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، دفتر مرکزی این گروه در لیسبون در آخرین گزارش وضعیت معادن و کارخانههای مس نوشت: «در مقایسه با میزان رشد 5/0 درصدی برای سال 2018 تا 2019، این رشد در سالهای 2020 تا 2021 و همزمان با بهرهبرداری از پروژههای جدید و طرحهای توسعهای، 4 درصد پیشبینی میشود. در سه سال آینده، 85 درصد از کل رشد مربوط به کنسانتره خواهد بود و حدود 31 درصد از افزایشِ ظرفیت، توسط طرحهای توسعهای معادن فعلی عملیاتی خواهد شد. همچنین 56 درصد از این رشد توسط معادن درحالتوسعه و 13 درصد نیز از پروژههایی که در حال حاضر مراحل مطالعات امکانسنجی خود را طی میکنند، حاصل خواهد شد.»
طبق اعلام این گروه، انتظار میرود ظرفیت ذوب مس تا سال 2021 حدود 3/5 درصد در سال افزایش یابد که این رشد توسط تحولات کشورهای شیلی، چین، جمهوری دموکراتیک کنگو، هند، اندونزی، ایران، مغولستان و لهستان به دست میآید. در بخش فرآوری، ظرفیت باید بهطور متوسط سالیانه 3 درصد رشد کند که روش الکترولیتی، 3/2 درصد و روش SX-EW نیز 1/7 درصد رشد خواهد داشت.
همچنین این گزارش نشان میدهد، توسعه ظرفیتهای مرتبط با سرمایهگذاریهای خارجی چین، عمدتاً در آفریقا و آمریکای جنوبی ادامه خواهد داشت. با این حال، این گروه هشدار داد روند تولید از معادن مس و ظرفیت تولید واحدهای ذوب و پالایش نشاندهنده توان تولید است و نه الزاماً پیشبینی تولید. بهعنوان مثال، طی پنج سال گذشته، معادن جهان بهطور متوسط با 85 درصدِ ظرفیتِ گزارش شده توسط ICSG فعالیت کردهاند که این اختلافِ تولید نسبت به نرخ پیشبینی عمدتاً به دلیل وقفههای تولید، حوادث، آبوهوای نامناسب و ... بوده است.