تاریخ: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۳:۳۷
بازدید: ۲۴۳
کد خبر: ۲۹۰۴۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
گفت‌وگو با «محسن بازارنوی» معاون مالی و اقتصادی شرکت مس

مدیریت نقدینگی رمز موفقیت شرکت مس

می متالز - به گفته «محسن بازارنوی» شرکت مس نه‌تنها به تمام برنامه‌های تولیدی و مالی پیش‌بینی‌شده امسال دست‌یافته بلکه با برنامه‌ریزی اصولی و مدیریت نقدینگی تا پایان سال به بیش از اهداف برنامه مصوب هیأت‌مدیره دست خواهد یافت. در ادامه این گفت‌وگو را بخوانید.
مدیریت نقدینگی رمز موفقیت شرکت مس

به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، «مدیریت نقدینگی»، «بومی‌سازی»، «کاهش قیمت تمام شده»، «تحقق اهداف تولیدی و مالی» و «دست‌یابی به فرصت‌های جدید صادراتی» مهمترین نکاتی بود که «محسن بازارنوی» معاون مالی و اقتصادی شرکت مس در گفت‌وگو با مس پرس بر آن تاکید می‌کرد. به گفته «محسن بازارنوی» شرکت مس نه‌تنها به تمام برنامه‌های تولیدی و مالی پیش‌بینی‌شده امسال دست‌یافته و سودآوری شرکت کاهشی نداشته است بلکه با برنامه‌ریزی اصولی و مدیریت نقدینگی تا پایان سال به بیش از اهداف برنامه مصوب هیأت‌مدیره دست خواهد یافت. در ادامه، گفت‌وگو با «محسن بازارنوی» معاون مالی و اقتصادی شرکت مس را بخوانید.

با توجه به نامگذاری سال 97 با عنوان سال «حمایت از کالای ایرانی» معاونت مالی و اقتصادی شرکت چه اقداماتی برای بومی‌سازی و افزایش خرید داخلی انجام داده است؟

بر اساس سیاست‌های راهبردی شرکت در سال 1397تمرکز شرکت بر افزایش تولید نسبت به سال قبل، سرعت بخشیدن به طرح‌های توسعه و تنوع سازی فروش و استفاده از فرصت‌های بازار استوار شده است و به همین منظور جهت تحقق برنامه‌ها به‌ویژه در حوزه تولید و توسعه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از کالای ایرانی و تأکیدات وزیر محترم صمت و هیأت مدیره محترم شرکت بر آن، اقدامات خوبی با توجه ویژه‌ بر خرید داخلی در زنجیره تأمین قطعات و لوازم یدکی صورت گرفته و عمده قطعات سایشی کارخانه‌ها شامل لاینر‌های فلزی و لاستیکی آسیاها و کلیه قطعات سایشی پمپ‌ها مثل پوسته، پروانه، ورودی پمپ و ... با تکیه بر توان فنی شرکت‌های داخلی و حمایت شرکت مس بومی‌سازی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با نمونه تجهیزات و قطعات یدکی، موردنیاز شرکت در اختیار سازندگان معتبر داخلی قرارگرفته و با به‌روزرسانی، نوسازی تجهیزات کارخانه با بومی‌سازی نقش مهمی در کاهش قیمت تمام‌شده به وجود آمده است.

رویکرد افزایش تولید شرکت مس تا چه میزان بر کاهش قیمت تمام‌شده محصولات شرکت مؤثر بوده است؟ علاوه بر این چه اقدامات دیگری در این زمینه انجام شده است؟

مهم‌ترین مؤلفه‌های قیمت تمام‌شده محصول تولیدی مواد مصرفی شامل گلوله‌ها، مواد شیمیایی و قطعات یدکی می‌باشند. نقش مهم مواد شیمیایی در فرایند تولید بسیار با اهمیت است و با توجه به اینکه اغلب مواد شیمیایی مصرفی، خارجی و وارداتی هستند ازاین‌رو در جهت بومی‌سازی و کاهش وابستگی، پروژه‌هایی با چندین شرکت دانش‌بنیان در زمینه ساخت مواد شیمیایی در جریان است و درنتیجه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نمونه‌هایی از این مواد تولید شده است که هم‌اکنون در حال تست هستند و درصورتی‌که نتایج مثبت باشد با این‌ شرکت‌ها وارد همکاری خواهیم شد همچنین در زمینه بهینه‌سازی مصرف مواد شیمیایی، چندین پروژه تحقیقاتی با همکاری امور تحقیق و توسعه شرکت مس در حال انجام است که به ثمر نشستن آنها سهم قابل‌ملاحظه‌ای در کاهش قیمت تمام‌شده محصول خواهد داشت. در زمینه افزایش کیفیت گلوله‌های مصرفی نیز پروژه مشترکی با پارک علم و فناوری مجتمع‌ها در جریان است تا ضمن بهینه‌سازی مصرف گلوله و افزایش کیفیت آنها، درنهایت سهم هزینه گلوله‌های مصرفی در قیمت تمام‌شده کاهش یابد. مهم‌ترین راهکار جهت کاهش قیمت تمام‌شده محصول، افزایش ظرفیت خوراک ورودی به کارخانه تغلیظ و درنهایت افزایش تولید کنسانتره مس و مولیبدن با ثابت نگه‌داشتن هزینه‌های فعلی است که درنهایت منجر به کاهش قیمت تمام‌شده هر تن محصولات تولیدی خواهد شد که خوشبختانه در مجتمع‌ها در راستای دستیابی به این هدف کارخانجات تغلیظ با استفاده از تمامی ظرفیت اسمی فعالیت کرده‌اند. در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها، انجام تحقیق و پژوهش‌ها بایستی هدفمند، کاربردی و در راستای اهداف و برنامه‌های شرکت باشد تا با شناسایی موانع و گلوگاه‌ها و ارائه راهکارهای مؤثر و عملی جهت رفع آنها، بتوان گام‌های بلندی را در راه رسیدن به اهداف کلان شرکت برداشت.

با توجه به تشدید تحریم‌ها، رویکرد شرکت مس برای گذار از تحریم‌ها و تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای چیست؟

نکته قابل‌توجه این است که برای تعیین بهترین منبع جذب سرمایه برای طرح‌های توسعه‌ای شرکت، ابتدا باید پروژه‌های شرکت اولویت‌بندی فنی و مالی صورت گرفته، سپس ویژگی‌های منابع مختلف تأمین مالی را موردبررسی قرار داد و آنگاه با تطبیق نیازها با منابع، بهترین راه تأمین منابع را برای هریک از شرایط گوناگون پروژه‌ها مشخص کرد.
منابع تأمین مالی شرکت جهت پروژه‌ها در طی چند سال گذشته از محل فروش و پیش‌فروش، افزایش سرمایه و اخذ تسهیلات بوده که در سال‌های پیشرو همین منابع نیز برنامه‌ریزی شده است با این تفاوت که در حال حاضر استفاده از بازار پول به‌ویژه فاینانس خارجی تقریباً با مشکل جدی روبرو شده و شرکت برنامه‌ریزی لازم جهت استفاده از فرصت‌های تأمین مالی از بازار سرمایه را از طریق ابزارهای مالی طراحی‌شده در آن بازار و بورس کالای ایران را در دستور کار خود قرار داده و اقدامات لازم در این خصوص در جریان مستمر است.

ارزیابی شما به‌عنوان یکی از معاونان باتجربه شرکت مس از شرایط کنونی  شرکت مس چیست؟

بعد از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت امسال و تشدید شدن تحریم‌ها، شرکت‌های صاحب تکنولوژی و خریداران اصلی محصولات که با شرکت مس قرارداد داشته‌اند اقدام به لغو قرارداد خود کردند، به دنبال آن شرکت تمرکز بر بازارهای داخل و استفاده از توان داخلی را سرلوحه کار خود قرارداد و با سه راهبرد افزایش حجم تولید، سرعت بخشیدن به طرح‌های توسعه به‌ویژه توسعه‌هایی که منجر به افزایش تولید خواهند شد و به دست آوردن فرصت‌های جدید صادراتی جهت فروش محصولات را هدف‌گذاری کرد و بحمدالله حرکت‌های خوبی را شاهد بوده‌ایم به‌طوری‌که شرکت مس نه‌تنها به تمام برنامه‌های پیش‌بینی‌شده سال جاری خود رسیده و سودآوری شرکت کاهشی نداشته بلکه با برنامه‌ریزی اصولی و مدیریت نقدینگی تا پایان سال بیش از اهداف برنامه مصوب هیأت مدیره محترم نیز دست خواهد یافت..

منبع: مس پرس
عناوین برگزیده