به گزارش میمتالز، خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد که شرکتهای دولتی ایران و ونزوئلا در هفتههای آینده نوسازی ۱۰۰ روزه بزرگترین مجتمع پالایشگاهی این کشور آمریکای جنوبی را برای بازگرداندن ظرفیت تقطیر خام آن آغاز خواهند کرد.
به گفته منابع، همکاری شرکت نفت دولتی «پترولئوس» ونزوئلا و شرکت ملی پالایش و پخش نفت ایران برای افزایش تولید سوخت در ونزوئلا، گامی در جهت پایان دادن به اتکای این کشور به فناوری پالایشگاههای آمریکاست.
به گفته این منابع، اکنون انتظار میرود دو طرف در هفتههای آینده قراردادی به ارزش ۴۶۰ میلیون یورو برای بازسازی مجتمع پالایشگاهی «پاراگوانا» با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه در روز در سواحل غرب ونزوئلا امضا کنند.
به گفته این منابع، تعمیرات اساسی برای واحد تقطیر برنامه ریزی شده و قرار است قطعات و تجهیزات چینی و ایرانی در پالایشگاههای این کشور که پیش از این با فناوری آمریکا ساخته شده بودند، ادغام شوند. گفته شده فرآیند ادغام اجزای جدید و قدیمی آسان نخواهد بود. به گفته این منابع، اگر بازسازی موفقیت آمیز باشد، ممکن است در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ بازسازی بزرگتری انجام شود.
منابع آگاه همچنین به رویترز گفتهاند متخصصان ایرانی در سال گذشته چندین بار پالایشگاههای ونزوئلا را بازرسی کردهاند تا برای ورود حداقل ۴۰۰ کارگر ایرانی که در کنار هزار تا هزار و ۵۰۰ کارمند و پیمانکار محلی کار خواهند کرد، آماده شوند. یکی از منابع میگوید مقامات ونزوئلا وظیفه یافتن مسکن و وسیله نقلیه موقت برای کارکنان ایرانی را به عهده گرفتهاند. با این حال، تاریخ مشخصی برای ورود کارکنان ایرانی اعلام نشده است.
ونزوئلا که دارای بزرگترین ذخایر نفت خام جهان است، در سالهای اخیر به دلیل کمبود سرمایه گذاری و تحریمهای آمریکا با مشکلات زیادی مواجه بوده است. قطعات مورد نیاز این کشور برای پالایشگاهها تحت تحریم است و امکان واردات آن وجود ندارد، به همین دلیل بسیاری از پالایشگاههای این کشور تعطیل شده و صفهای طولانی در جایگاههای بنزین از سال ۲۰۲۰ رایج شده است.
تهران در سالهای اخیر روابط خود را با کاراکاس تقویت کرده و نفت خام و میعانات گازی و همچنین قطعات و مواد اولیه شبکه پالایش نفت این کشور را تامین میکند.
منبع: تجارت نیوز