تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۰۴
بازدید: ۲۸۷
کد خبر: ۲۹۱۱۶
سرویس خبر : انرژی
رییس سازمان انرژی اتمی:

بودجه هنگفت انرژی اتمی دروغ بزرگ است/انتقاد از قیمت پایین خرید برق نیروگاه بوشهر

می متالز - رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بحث اختصاص بودجه هنگفت به انرژی اتمی یک دروغ بزرگ است،گفت: طی ۳۰ سال اخیر سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار به این بخش اختصاص یافته است.
بودجه هنگفت انرژی اتمی دروغ بزرگ است/انتقاد از قیمت پایین خرید برق نیروگاه بوشهر

به گزارش می متالز، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در جشنواره سرامدان فناوری و صنعت اظهار داشت: طی ۳۰ سال اخیر معادل حدود ۶ میلیارد دلار در صنعت هسته ای هزینه شده که هزینه ایجاد نیروگاه بوشهر نیز در این رقم لحاظ شده است.

وی افزود: به طور متوسط سالانه معادل ۲۰۰ میلیون دلار در این بخش هزینه شده و اینکه گفته می شود سالانه میلیاردها دلار هزینه می شود حرفی بی اساس است.

صالحی با اشاره به فعالیت ۱۵ هزار نفر در سازمان انرژی اتمی گفت: بودجه امسال سازمان هم حدود ۲۰۰ میلیون دلار است که باید اداره نیروگاه بوشهر نیز در آن دیده شود.

وی در ادامه با انتقاد از ارزان خریدن برق تولیدی نیروگاه بوشهر توسط وزارت نیرو، اظهار داشت: سالانه ۷ میلیارد کیلو وات ساعت برق توسط نیروگاه بوشهر تولید می شود که کیلووات ساعتی ۶۰ تومان معادل نیم سنت خریداری می شود که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان می شود. 

وی افزود: این در حالی است که برق کشور با قیمت حدود ۹ سنت صادر می شود و با این حساب، قیمت برق نیروگاه بوشهر ۶۳۰ میلیون دلار معادل ۶ هزار میلیارد تومان می شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در این شرایط برق بوشهر ۴۰۰ میلیون دلار خریداری می شود ولی درخواست ما این است که ۲۰ درصد آن را با قیمت صادرات خریداری کنند.

وی با بیان اینکه هزینه تامین سوخت، قطعات یدکی و پرسنل نیروگاه بوشهر با ارز نیمایی حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان است و به این ترتیب نمیدانیم سال آینده مابه التفاوت ۸۰۰ میلیارد تومانی را از کجا بیاوریم!

صالحی در ادامه با بیان اینکه در ابتدا خارجی ها برای ارایه فناوری غنی سازی ۲۰ درصدی شروطی را گذاشته بودند که حاکمیت ما را زیر سوال می برد، رهبری فرمودند خودتان اقدام کنید و این کار آغاز شد.

وی ادامه داد: در ابتدا برای این کار ۲۵ میلیارد تومان براورد هزینه شد اما این اقدام با ۱۲ میلیارد تومان صورت گرفت،همان ابتدا هم بودجه اختصاص یافت.

صالحی تصریح کرد: خارجی ها گفتند در ۲ و نیم سال این فناوری را با شرایط معین در اختیار ما قرار خواهند داد ولی ما در کمتر از ۲ سال به این فناوری دست یافتیم.

وی با بیان اینکه برای پیشرفت نیازمند عنصر سرمایه انسانی، سرمایه مادی و مدیریت هستیم، گفت: عنصر دین باوری نیز می تواند زمینه ساز آرمانگرایی و ایثارگری باشد که به آن دسترسی داریم.

وی با اشاره به اینکه در عنصر مدیریت، کم آورده ایم، افزود: آنطور که شایسته نظام بود نتوانستیم عمل کنیم و در این بخش باید از امکانات مطلوب بسیج برخوردار شویم که عدم استفاده از آن به معنی اسراف است.

عناوین برگزیده