تاریخ: ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۴
بازدید: ۱۰۶
کد خبر: ۲۹۱۲۴۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
رئیس اتاق کرمان اعلام کرد؛

صنایع الکترونیک و فولاد زمینه‌های همکاری کرمان و جاوه غربی اندونزی

صنایع الکترونیک و فولاد زمینه‌های همکاری کرمان و جاوه غربی اندونزی
‌می‌متالز - رئیس اتاق کرمان گفت: توسعه صنعت الکترونیک در اندونزی و توسعه صنایع فولاد و صنایع پایین دستی آن در کرمان می‌تواند زمینه‌های همکاری مناسبی بین دو استان کرمان و جاوه غربی اندونزی باشد.

به گزارش می‌متالز، سید مهدی طبیب زاده در نشست مجازی جمعی از فعالان اقتصادی استان با معاون سفیر ایران در اندونزی و رئیس اتاق بازرگانی جاوه غربی اظهار کرد: غذا، نوشیدنی ها، خرما، پسته، قالی، مهندسی ارتباطات، تجهیزات پزشکی، تکنولوژی پهباد برای کشاورزی، نانو تکنولوژی و توربین‌های تولید انرژی از سایر حوزه‌های همکاری بین دو کشور است.

وی ادامه داد: کرمان بزرگترین استان کشور از نظر مساحت، ثروتمندترین استان معدنی، متنوع‌ترین استان از نظر اقلیم آب و هوایی و جذاب‌ترین استان گردشگری ایران است و عزم خود را برای محور قرار دادن صادرات جزم کرده است.

طبیب زاده، با اشاره به اینکه در حال مذاکره با کشور‌های موفق در زمینه توسعه صادرات هستیم، تصریح کرد: تجربه‌های کشور‌های جنوب شرقی آسیا در این حوزه به ویژه اندونزی می‌تواند الگوی خوبی برای ما باشد.

کرمان تا ۲ سال آینده قطب تولید فولاد کشور می‌شود

رئیس اتاق کرمان گفت: استان کرمان تا دو سال آینده با تولید ۱۰ میلیون تن قطب تولید فولاد کشور خواهد شد و همچنین برنامه تولید یک میلیون تن کاتد مس را در برنامه دارد.

وی اظهار کرد: امیدواریم با کمک سفارت ایران در اندونزی بتوان حرکت بزرگی را در زمینه صادرات آغاز و رقم‌های مبادله دو طرف را افزایش داد.

همچنین رئیس انجمن ملی خرما در این نشست گفت: اندونزی از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون هر ساله (به جز یک سال شیوع کرونا) رشد ۵ درصدی داشته و قاعدتا استان جاوه غربی نیز رشد خوبی را تجربه کرده است.

محسن رشیدفرخی، افزود: کرمان، ششمین کشور صادرکننده خرما به اندونزی و جاوه غربی است که این رتبه قابل قبول نیست و مبادلات تجاری می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

وی افزود: صادرات خرما به اندونزی می‌تواند تا ۱۰۰ میلیون دلار افزایش یابد که این ظرفیت در هر دو استان کرمان و جاوه غربی وجود دارد و در مقابل می‌توان چای، برنج و کود‌های شیمیایی را وارد کرد.

در ادامه این نشست معاون سفارت ایران در اندونزی گفت: استان کرمان با ظرفیت‌های مناسب، فرصت خوبی برای همکاری با جاوه غربی اندونزی است که حوزه‌های صنعتی و معدنی می‌تواند از مهمترین مبادلات تجاری دو طرف باشد.

تامین بخشی از نیاز سالانه خرمای مورد نیاز اندوزی از کرمان

رونق، با اشاره به اینکه اندونزی نیاز سالانه خرمای خود را از ایران و بخشی از استان کرمان تامین می‌کند، اظهار کرد: در حال حاضر در اندونزی فرصت خوبی در زمینه تکمیل زیرساخت‌ها وجود دارد که کرمان می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

وی بیان کرد: اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری در کرمان و اندونزی می‌تواند به شناخت و مراودات بیشتر دو طرف کمک کند و در همه زمینه‌ها سفارت ایران در جاکارتا آمادگی خود را برای همکاری با کرمان اعلام می‌کند.

رئیس بخش توسعه تجارت اتاق بازرگانی جاوه غربی نیز در ادامه این نشست گفت: جاوه غربی یک ششم جمعیت و ۶۰ درصد صنایع مختلف اندونزی از جمله کارخانجات ساخت خودرو، موتورسیکلت، قطعات هواپیما، سایر وسایل حمل و نقل و زیرساخت‌ها را دارد.

هادی کوکرودیمجو، با بیان اینکه در جاوه غربی ۱۶ کارخانه خودروسازی، ۲۰ کارخانه تولید موتورسیکلت و کارخانه‌های تولید باطری‌های ماشین‌های الکترونیکی، سایر صنایع مخابراتی، دریایی، تجهیزات نظامی و بسته بندی کشاورزی فعال هستند، افزود: ۱۰۸ منطقه ویژه اقتصادی در اندونزی وجود دارد که ۳۵ منطقه آن در جاوه غربی فعال بوده و یا در حال احداث است.

وی خاطرنشان کرد: جاوه غربی به دلیل اینکه سهم قابل توجهی در اقتصاد اندونزی دارد و یک پنجم سرمایه گذاری‌های خارجی اندونزی در این استان سرمایه گذاری می‌شود، از سرمایه گذاری خارجی در حوزه‌های مختلف به ویژه زیرساخت‌ها استقبال می‌کند.

وی ادامه داد: جاوه غربی ۱۸.۶ درصد در صادرات اندونزی مشارکت دارد و در حوزه‌های انرژی‌های سبز، بهداشت و درمان، تجهیزات بیمارستانی، مدیریت پسماند‌ها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی آماده جذب سرمایه گذار و همکاری با ایران و کرمان است.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده