تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۳۹
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۲۹۱۹۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
اسدالله عسگراولادی:

نمی‌توانم ارز را از طریق نیما به کشور بازگردانم /ارز حاصل از صادرات را به وارد کننده دادم

می متالز - رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه خریدار کالاهای صادراتی سامانه نیما را نمی‌شناسد، گفت: صادرات را به دلیل عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات متوقف کرده‌ام.
نمی‌توانم ارز را از طریق نیما به کشور بازگردانم /ارز حاصل از صادرات را به وارد کننده دادم

به گزارش می متالز، اسدالله عسگر اولادی امروز در نشست خبری خود با اشاره به بیانیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مورد عدم بازگشت 16.6 میلیون یورو ارز حاصل از صادرات توسط وی به کشور، گفت: حدود 67 سال است که فعالیت تجاری و صادراتی دارم و این در حالی است بانک مرکزی 64 سال پیش در کشور تاسیس شد و من در آن زمان که بانک مرکزی تاسیس شد، صادرات می‌کردم.

وی با بیان اینکه از آن زمان تاکنون یک بار هم نشده است که ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازنگردانم، افزود: این حرف بانک مرکزی که من 16.6 میلیون دلار ارز حاصل از صادرات خود را به کشور باز نگردانده‌ام، نادرست است. 

رئیس اتاق مشترک ایران و چین با تاکید بر اینکه در 6 ماه اول سال صادرات من یک میلیون یورو هم نبوده است، گفت: این را می‌توانم اثبات کنم. 

وی با انتقاد از اینکه چرا بانک مرکزی باید اسرار یک تاجر را بر ملا کند،  بیان داشت: قرار بر این بود که ارز حاصل از صادرات را به وارد کننده بدهیم که این کار را انجام داده‌ام. 

عسگر اولادی گفت: من این آمادگی را دارم که تمام اسنادم در زمینه صادرات به مراجع صالح ارائه دهم.

 عسگراولادی با بیان اینکه ارز حاصل از صادرات را نمی‌تواند به سامانه نیما بیاورد، گفت: خریدار کالای صادراتی حاضر نیست واریز ارز را به این سامانه داشته باشد و سامانه نیما برای خریداری خارجی شناخته شده نیست، خارجی‌ها از من می‌خواهند که به آن‌ها بانک معرفی کنیم، بنابراین بانک مرکزی باید این وضعیت را درک کند. 

وی افزود: بانک مرکزی با من لجبازی بی‌جا دارد و رئیس بانک مرکزی روز قبل از ریاستش با من ملاقات داشت و قرار بود که سفیر ما در چین شود. 

رئیس اتاق مشترک ایران و چین بیان داشت: من صادراتم را متوقف کرده‌ام زیرا نمی‌توانم ارز را از طریق نیما به کشور بازگردانم. 

عسگراولادی با بیان اینکه در ارتباط تجاری با چین برنامه‌های ما بلند مدت است، گفت:  نگاه ما به چین به عنوان یک هدف دراز مدت اقتصادی است، اما با توجه به شرایط این مسائل قابل بیان نیست. 

وی با بیان اینکه گله‌گذاری‌های که در مورد یکی از بانک‌های چین است ما در آن مقصر هستیم نه چینی‌ها،  اظهار داشت: هر 40 یا 50 روز یک بار یک هیئت تجاری به ایران سفر می‌کند.

* تشکیل اتاق فکر جنگ اقتصادی ضرورت فعلی اقتصاد کشور

در این نشست مجید رضا حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: اقتصاد کشور در شرایط ویژه‌ای به سر می‌برد و با توجه به تحریم‌های پیش رو شرایط عادی را سپری نمی‌کند. 

وی با بیان اینکه البته این شرایط به معنای آن نیست که برای آن راهکاری وجود ندارد، گفت: قطعا بخش خصوصی این شرایط را می‌تواند مدیریت کند. 

حریری با تاکید بر اینکه شرایط فعلی اقتصاد مرد جنگی می‌طلبد، بیان داشت: اگر معتقد به آن هستیم که در جنگ اقتصادی با آمریکا قرار داریم، باید اتاق فکر دوره جنگ اقتصادی تشکیل شود و مردان جنگی را در آن به کار بگماریم. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین اظهار داشت: من این باور و اعتقاد را داریم که ظرف چند ماه آینده و براساس تحلیل‌های اقتصادی حتما شرایط اقتصادی کشور بهبود می‌یابد. 

حریری با اشاره به رتبه‌بندی اتاق بازرگانی ایران و چین و ایران و عراق بیان داشت: در دو سال گذشته این دو اتاق رتبه اول و دوم تشکل‌ها و اتاق ‌های مشترک را با فاصله زیاد با اتاق‌های دیگر داشته‌اند. 

وی بیان داشت: در سه ماه گذشته و به ویژه در یک ماه اخیر به شواهد دوستان در وزارت امور خارجه و مجلس  شورای اسلامی نقش اتاق بازرگانی ایران و چین در از بین رفتن یک سری از مشکلات بسیار مهم بوده و در شرایط جدید اتاق ایران و چین به عنوان نمایندگان بخش خصوصی و به عنوان چشم نظام حرف‌هایی دارد که غیر قابل گزارش است. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه گفتن بعضی از اقدامات با توجه به رصد دشمن به صلاح نیست، اظهار داشت: علیرغم تبلیغاتی که در فضای مجازی علیه چین صورت می‌گیرد، این کشور همچنان شریک مالی ما به لحاظ صادرات و واردات است و حدود 25 درصد از مبادلات فرامرزی ما با چین انجام می‌شود. 

* اقتصاد هوشمند از دام تله‌‌های اقتصادی در امان خواهد ماند

در ادامه این نشست  سید حمید حسینی دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق اظهار داشت: اتاق‌های بازرگانی مشترک نقش به سزایی  در مدیریت فضای کنونی دارند که براساس آن ما هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق تلاش می‌کنیم تا شرایط را به گونه‌ای رقم بزنیم که اقتصاد ایران با کشورهای همسایه در تعامل جدی باشد. 

وی افزود: شبکه سازی و بازارسازی یکی از ضروریت امروز اقتصاد کشور است در حالی که اتاق‌های بازرگانی و اتاق‌های مشترک در این مورد کمک نکرده‌اند، اتاق مشترک به تنهایی توان حل مشکلات تجاری بین کشورها را ندارد. 

حسینی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های گام دوم انقلاب از سوی رهبر انقلاب اظهار داشت: اقتصاد هوشمند از دام تله‌های اقتصادی در امان خواهد بود و ما نیز تلاش خواهیم کرد که این نقش را از سوی بخش خصوصی ایفا کنیم. 

بعد از انتقاد عسکراولادی از سامانه نیما و درخواست حذف آن و این که به خاطر سخت‌گیری بانک مرکزی امسال نتوانسته صادرات کند، بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای ضمن اعلام اینکه وی 16.5 میلیون یورو در سال97 صادرات داشته، از عدم انتقال این درآمد ارزی به داخل کشور خبر داد و سپس به نقد اظهارات و عملکرد وی پرداخت.

عناوین برگزیده