به گزارش میمتالز، این کارگاه با همکاری کمیسیون ملی یونسکو، سازمان منطقه آزاد قشم و سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار شد و ۳۲ نفر از جوانان فعال و همیار در عرصه ژئوپارک از ژئوپارک جهانی قشم و ژئوپارکهای پیشنهادی ارس و طبس حضور داشتند.
مراسم افتتاحیه این نشست، با حضور علیرضا امریکاظمی مدیر ژئوپارک جهانی قشم، سارای لوباتو معاون اجتماعی دفتر منطقهای یونسکو، دکتر مریم سلطانزاده سرپرست دفتر منطقهای یونسکو و نمایندگان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه پس از سخنرانی مدیریت ژئوپارک جهانی قشم، بیتا میرزاپور به ایراد سخنرانی در زمینه فعالیتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و سابقه اجرایی این سازمان در زمینه ژئوپارک پرداخت و در خلال برگزاری کارگاههای تخصصی، نازنین بدری کارشناس میراث زمینشناسی سازمان به تدریس پنل تخصصی در زمینه مفاهیم و اصول حفاظت میراث زمینشناختی (ژئوکانزرویشن) در ژئوپارکها و حنانه حامیمطلق به تدریس پنل تخصصی در زمینه نقش جوانان در کاهش مخاطرات طبیعی در ژئوپارکها پرداختند.
در این کارگاه جوانانی از قشم، ارس و طبس شرکت داشته و موضوعاتی از جمله اصول و مفاهیم حفاظت زمینشناختی در ژئوپارکها، فرصتهای شغلی برای جوانان در ژئوپارکها، تنوع زیستی و توسعه پایدار در ژئوپارکها، نقش جوانان در کاهش اثرات بلایای طبیعی، صنایع سبز، گردشگری پایدار با مشارکت جوانان در ژئوپارکها و جوانان، تغییر اقلیم و میراث فرهنگی ناملموس بررسی شد.
در روز پایانی نیز حاضران به بازدید صحرایی از ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی قشم پرداختند و علیرضا امریکاظمی مدیر ژئوپارک قشم به نحوه مدیریت در هر یک از ژئوسایتها پرداخت.
ژئوپارک جهانی قشم با داشتن ژئوسایتهایی همانند طولانیترین غار نمکی جهان، دره تندیسها، بام قشم، تنگه و دره چاهکوه، جزایرناز، دره ستارهها، خلیج دلفینها، جنگل حرا یکی از زیباترین نقاط دیدنی ایران در جنوب کشور است.