تاریخ: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۳۱
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۲۹۴۰۲۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

تحقق خودکفایی در فولاد خوزستان/ اثرات مهم ۱۵۶۰ قطعه‌ای که بومی شدند

تحقق خودکفایی در فولاد خوزستان/ اثرات مهم ۱۵۶۰ قطعه‌ای که بومی شدند
‌می‌متالز - فولاد خوزستان به عنوان اولین صادرکننده این صنعت از مهمترین دستاورد خود یعنی بومی سازی ۱۵۶۰ قطعه استراتژیک در دو سال اخیر رونمایی کرد که البته برخی از قطعات برای اولین بار در دنیا به دست متخصصان این شرکت ساخته شده است. برنامه این شرکت برای تحقق این هدف بزرگ نقش مهمی در کاهش ارزبری صنعت فولاد کشور دارد.

به گزارش می‌متالز، نهضت ساخت داخل در سال‌های اخیر توانست صنعت فولاد را از وابستگی به واردات بی نیاز کرده و منجر به صرفه جویی ارزی شود.

اهمیت این موضوع تا جایی پیش رفت که انجمن تولیدکنندگان فولاد به کمک شرکت‌های بزرگ فولادی به سراغ برگزاری نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد رفت تا اقدامات انجام شده در این زمینه را به نمایش بگذارد.

در این میان یکی از شرکت‌هایی که در این دوره از جشنواره با قدرت دستاورد‌های خود را به نمایش گذاشت فولاد خوزستان بود.

فولاد خوزستان با ظرفیت ۳میلیون و ۸۰۰‌هزار تن فولاد، دومین تولیدکننده فولاد در کشور و نخستین صادرکننده فولاد است در نتیجه حرکت در مسیر ساخت داخل می‌تواند در سوددهی و صرفه جویی ارزی این شرکت نقش مهمی داشته باشد.

برنامه ریزی صورت گرفته برای افق ۱۴۰۴ در این مجموعه دستیابی به ظرفیت ۶ میلیون تنی است که در ادامه در ۱۴۱۰ به ۱۳.۶ میلیون تن برسد. همین نقشه راه حاکی از آن است که فولاد خوزستان باید به سمت سرمایه گذاری بیشتر و ارتقای تکنولوژی‌های مورد نیاز خود برود.

شاید همین برنامه اصلی‌ترین دلیل برای توسعه بومی سازی در این مجموعه باشد. موضوعی که باعث شد فولاد خوزستان در سال جاری و سال ۱۴۰۰ موفق به بومی سازی ۱۵۶۰ قطعه شود که برخی از آن‌ها از تجهیزات استراتژیک محسوب می‌شوند.

در این بین دستگاه اندازه گیری میزان آهن کل و فلزی در آهن اسفنجی نیز برای اولین بار در دنیا به دست متخصصان فولاد خوزستان ساخته شده است که موفقیتی بزرگ برای این مجموعه خواهد بود. این قطعات نتیجه ۴۱۴۹سفارش بومی سازی قطعات به شرکت‌های دانش بنیان است که باعث شده سطح تعاملات بین فولاد خوزستان و شرکت‌های دانش بنیان افزایش پیدا کند.

هدف گذاری فولاد خوزستان برای بومی سازی این قطعات منجر به ۳۷میلیون یورو صرفه جویی ارزی شد.

برنامه فولاد خوزستان در بحث بومی سازی نشان می‌دهد این مجموعه گام مهمی در توسعه صنعت فولاد برداشته است که در ادامه همکاری‌های دیگری را شکل می‌دهد.

درواقع براساس این برنامه ریزی فولاد خوزستان جایگاه خود را در تولید نه تنها تثبیت بلکه تقویت خواهد کرد و می‌تواند در بحث صادرات میزان وزنی و ارزی را افزایش دهد.

درواقع در پی صرفه جویی ارزی رخ داده فولاد خورستان طرح‌های توسعه‌ای خود را با سرعت بیشتری جلو می‌برد که می‌تواند در افزایش سهم صادراتی این مجموعه تاثیر گذار باشد.

اما در گام بعدی قطعات بومی شده در این مجموعه که تعدادی از آن‌ها برای اولین بار در دنیا در فولاد خوزستان ساخته شده است می‌تواند باب همکاری را با فولادسازان داخلی و یا حتی صادرات را باز کرده و به نوعی این فولادساز نیاز سایر شرکت‌های فولادی را تامین کند.

درواقع نه تنها نیاز فولاد خوزستان تامین می‌شود بلکه این مجموعه وارد بیزینسی خواهد شد که در خودکفایی صنعت فولاد نقش مهمی دارد. در کنار آن فولاد خوزستان در تلاش است در شرایط تحریمی و ذخایر ارزی کشور با ساخت تجهیزات استراتژیک، نیاز به واردات را کاهش دهد. در حال حاضر ۷۳ درصد از نیاز این شرکت در داخل کشور تامین می‌شود که در شرایط فعلی بازار ارز و نوسانات شدید آن یک حرکت بسیار مهم تلقی می‌شود.

درواقع فولاد خوزستان ثابت کرده است که با تعامل هرچه بیشتر میان دانشگاه و صنعت و همچنین شرکت‌های دانش بنیان می‌توان وابستگی به واردات را کاهش داد و به صرفه جویی ارزی چشمگیری رسید.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت