تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۴
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۲۹۵۷۳۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بهبود تقاضای چین به کمک بهای سنگ‌ آهن شتافت

زمستان داغ سنگ‌ آهن

زمستان داغ سنگ‌ آهن
‌می‌متالز - امیدواری به تداوم رشد اقتصادی در چین و در نتیجه آن بهبود تقاضا برای کامودیتی‌ها موجب شده است تا بهای سنگ‌ آهن از انتهای ماه میلادی گذشته تاکنون روند صعودی را در پیش بگیرد.

به گزارش می‌متالز، همچنین بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که تولید محصولات فولادی در ماه مارس افزایش چشمگیری داشته است و پیش‌بینی می‌شود که این افزایش در تولید ادامه‌دار باشد. در نتیجه احتمال اینکه تقاضا برای سنگ آهن بیش از این شود وجود دارد. البته با وجود اینکه دولتمردان چینی به دنبال افزایش رشد اقتصادی خود هستند، بررسی اخبار نشان می‌دهد که نگران جهش قیمت‌ها در بازار فولاد به‌خصوص سنگ آهن هستند؛ در نتیجه به دنبال دخالت در معاملات این کامودیتی بوده و اعلام کرده اند که روند این بازار را به‌دقت دنبال می‌کنند تا از هرگونه فعالیت سفته‌بازی در این معاملات جلوگیری کنند.

بهای سنگ آهن نزدیک به سقف قیمت هشت‌ماهه

بهبود تقاضا در کوتاه‌مدت موجب شده است تا بهای سنگ آهن از انتهای ماه میلادی گذشته تاکنون روند صعودی را در پیش گیرد. روز گذشته بهای سنگ آهن برای تحویل به بندر تیانجین در شمال چین به ۱۳۰ دلار به ازای هر تن رسید و بازده مثبت هفتگی ۴ درصدی را به ثبت رساند. با این حال قیمت این کامودیتی همچنان از اوج قیمتی ۹ ماهه که در اواسط فوریه تجربه کرد، بیشتر از ۳ دلار کمتر است. بررسی داده‌های موسسه مطالعاتی My Steel نشان می‌دهد که تولید پنج‌محصول فولادی در چین شامل میلگرد، مفتول، کلاف نورد گرم، کلاف نورد سرد و ورق با ۴۹‌هزار تن افزایش نسبت به هفته ابتدایی ماه میلادی جاری به حدود ۹ میلیون و ۵۲‌هزار تن تا ۹ مارس رسیده است.

پو چن، تحلیلگر ارشد این موسسه معتقد است، تقاضا برای محصولات فولاد پایین‌دستی به طور پیوسته در حال بهبود است و در کوتاه‌مدت افزایش تولید از بازار سنگ آهن حمایت می‌کند. همچنین می‌توان گفت که دلیل عمده رشد قیمت‌ها در روز‌های اخیر، بهبود چشمگیر تقاضا برای تولید میلگرد در این کشور بوده است. از طرفی برخی از تحلیلگران معتقدند که تولید فولاد تا انتهای ماه مارس روند صعودی را در پیش گرفته و تقاضا برای سنگ آهن بیش از این نیز افزایش خواهد یافت.

تاثیر رشد اقتصادی اژد‌های زرد

با وجود اینکه در سال گذشته پیش‌بینی‌ها از کاهش رشد اقتصادی چین حکایت داشت، به نظر می‌رسد تحلیلگران تحلیل خود را تغییر داده اند. مایک هنری، مدیرعامل شرکت معدنی BHP به‌تازگی اعلام کرده که کارشناسان این شرکت معتقدند رشد اقتصاد چین در سال میلادی جاری مثبت است و نسبت به رونق اقتصادی در این کشور خوش‌بین هستند. وجود چشم‌انداز مثبت نسبت به اقتصاد این کشور به معنای احتمال افزایش تقاضای جهانی برای بسیاری از کامودیتی‌ها از جمله سنگ آهن است؛ چرا که چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده سنگ آهن و فولاد در دنیاست.

با این حال در حالی که سیاستگذاران در هفته‌های گذشته خبر از تحقق رشد ۶ درصدی اقتصاد برای سال میلادی جاری می‌دادند، بررسی اخبار نشان می‌دهد؛ دولت چین در جلسه کنگره ملی خلق هدف‌گذاری خود را رشد ۵ درصدی اعلام کرده است که به میزان قبلی جاه‌طلبانه نیست. با این حال حتی این میزان تاییدشده نیز مهر تاییدی بر اجرای سیاست‌های مالی از طرف دولت این کشور است؛ چرا که تحقق رشد ۵ درصدی نیازمند تحریک بخش ساخت‌وساز و زیرساخت هاست. این برنامه محرکی قرار است علاوه بر طرح‌های حمایتی گذشته به رونق بازار املاک و مستغلات در چین یاری برساند. در پی این اقدامات نیز فروش خانه‌های نوساز در چین طی ماه فوریه برای اولین بار در ۲۰ ماه گذشته افزایش یافت.

درست است که هدف سیاستگذاران در چین رونق بازار کامودیتی‌ها و جلوگیری از رخداد رکود در این کشور است؛ اما دولتمردان این کشور اعلام کرده اند روند بازار‌های کالایی را به‌دقت دنبال می‌کنند و درصورت بروز هرگونه جهش قیمتی غیرمعمول و برای جلوگیری از سفته‌بازی در روند معاملات دخالت خواهند کرد.

دخالت مقامات در بازار سنگ آهن

بررسی اخبار نشان می‌دهد با اینکه مقامات چینی به دنبال رونق بازار‌های کالایی هستند، از افزایش قیمت‌ها در بازار‌های مختلف به‌خصوص سنگ آهن نیز نگران هستند. به گزارش رویترز، دولتمردان چینی اقدامات جدیدی را برای جلوگیری از احتکار سنگ آهن به جهت پیشگیری از افزایش قیمت‌ها انجام داده اند. مقامات در پکن از شرکت‌های تجاری تولید سنگ آهن خواسته اند که مقداری از محصول ذخیره‌شده خود در انبار‌ها را در بازار به فروش برسانند. همچنین اعلام کرده اند که در حال بررسی تصویب طرحی برای افزایش هزینه ذخیره محصولات در بنادر انبار‌ها هستند.

این اقدامات نشان دهنده آخرین تلاش‌های چین برای جلوگیری از تورم کالایی‌ها در ماه‌های اخیر است؛ چرا که اقتصاد این کشور پس از کاهش محدودیت‌های کرونایی به‌سرعت در مسیر رشد قدم برداشته است. البته مقامات دولتی مدت هاست که به دنبال راهی برای نفوذ بیشتر در بازار سنگ آهن هستند؛ چرا که مصرف‌کنندگان سنگ آهن در این کشور به دلیل مصرف بالا به‌شدت به واردات از تعداد محدودی از شرکت‌های معدنی جهانی وابسته هستند. افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت سنگ آهن از اکتبر تاکنون باعث شده است تا بورس کالای دالیان در مورد جهش قیمت‌ها هشدار دهد و به‌منظور مقابله با سفته‌بازی در این بازار سقفی برای قرارداد‌های آتی اعمال کند.

هفته گذشته، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی، نهاد ارشد برنامه‌ریزی اقتصادی در چین، جلساتی را با کارشناسان صنعت برگزار کرد تا راه‌های محدود کردن افزایش‌های «بیش از حد سریع» قیمت‌ها را بررسی کنند. طبق اخبار منابع آگاه این هفته نیز مذاکرات با شرکت‌های مختلف در مورد کنترل قیمت سنگ آهن ادامه دارد. همچنین دولت چین سال گذشته شرکت دولتی جدیدی به نام گروه منابع معدنی چین را تاسیس کرد تا بتواند قدرت چانه‌زنی خود را در معاملات سنگ آهن با شرکت‌های خارجی افزایش دهد؛ چرا که وجود یک شرکت بزرگ که تمام سنگ آهن موردنیاز این کشور را می‌خرد می‌تواند با ایجاد انحصار، قدرتی برای قیمت‌گذاری پیدا کند. با این حال به‌رغم تمام هشدار‌ها و فعالیت‌های اخیر بهای سنگ آهن نزیک به رکورد قیمتی هشت‌ماهه خود قرار گرفته است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده