به گزارش می متالز، تعلل در تصمیمگیری را میتوان به آگاهی مراجع تصمیمگیر نسبت به احتمال تلاطم دوباره بازارها با انتشار سیگنال غیراقتصادی مرتبط دانست. با این حال تردید ادامهدار در اعلام تصمیم نهایی در این خصوص عقبنشینی نرخ را از سقف روزانه به دنبال داشت.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد فعالان اقتصادی بیش از آنکه به اثرات اقتصادی FATF بر اقتصاد کشور توجه داشته باشند، سیگنالهای غیر اقتصادی و برآیند از آینده دیپلماسی کشور را در نتیجه تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام ملاک تصمیمگیری قرار دادهاند.
نرخ هر دلار آمریکا در ساعات نخستین معاملات امروز با رشد حدود 300 تومانی به 13700 رسید. قیمت سکه نیز در مرز 4 میلیون و 700 هزار تومان معامله شد. همچنان دلالان ارزی احتمال رد شدن لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام را بهانهای برای داغ کردن نرخ دلار در بستر بیمار اقتصاد کشور قرار دادهاند. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد FATF در شرایط کنونی بیش از آنکه از نظر اقتصادی و اثرات آن بر درآمد ارزی کشور (تجار بزرگ و همچنین مدیران اقتصادی کشور بر الزام پذیرفتن لوایح مرتبط با FATF به خصوص با وضعیت خطیر کنونی اقتصادی تاکید کردهاند) مورد توجه باشد به معیاری برای ارزیابی رفتار بینالمللی کشور تبدیل شده است. البته در این خصوص نیز به نظر میرسد اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام آگاهی نسبی را یافتهاند و بر این اساس از اظهارنظر صریح و سریع در این خصوص خودداری میکردند. با این حال طی روزهای بر تعداد نظرات مخالف در مجمع افزوده شده است و علنی شدن این نظرات احتمال رد شدن این لوایح را افزایش داده است. اعلام همین نظرات از سوی برخی از اعضای مجمع رشد دلار را به دنبال داشت.
با این حال در جلسه امروز نیز از اعلام نظر نهایی در مجمع خودداری شد. این موضوع به هراس مرجع تصمیمگیر از احتمال تلاطم دوباره بازار به خصوص ارز اشاره دارد. در چنین شرایطی که به نظر میرسد آگاهی نسبی به عواقب مخالفت با این لوایح ایجاد شده است باید در انتظار ماند که آیا در جلسه بعدی بررسی این لوایح که سال آینده برگزار میشود همچنان مخالفتهای ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر؟
در فضای تردید دلار نیز نوسانات اندکی را پس از ثبت رشد تجربه کرده است و آخرین نرخها عقبنشینی از سقف قیمتی روزانه را نشان میدهد.