تاریخ: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۱:۲۰
بازدید: ۳۱۷
کد خبر: ۲۹۹۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
اسماعیلی:

صنایع معدنی، رشد نکند از بازوی نظارتی مجلس استفاده می‌کنیم

می متالز - رئیس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که دولت اجازه ندهند صنایع معدنی رشد کند از بازوی نظارتی مجلس استفاده می‌کنیم.
صنایع معدنی، رشد نکند از بازوی نظارتی مجلس استفاده می‌کنیم

به گزارش می متالز، داریوش اسماعیلی با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه معدن، گفت: درآمدهای معدنی می تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود اما این اقدام، شروطی دارد.

وی در تشریح این شروط، گفت: باید به اکتشاف توجه جدی کرد، تا به امروز هر معدنی که کشف شده یا در حال بهره برداری است مربوط به ژئوفیزیک هوایی است که قبل از انقلاب انجام شده است  یا اکتشافاتی که در نواحی سطحی انجام می‌شود و دارای عمق نیست.

رئیس کمیته معدن مجلس تصریح کرد: در بخش اکتشافی به ویژه ژئوفیزیک هوایی که وجود کانسرها را در اعماق زمین مشخص می کند باید اقداماتی جدی انجام شود تا میزان بهره برداری مواد معدنی افزایش یابد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: تا زمانی که دولت دست از تصدی گری معادن برنداشته و معادن را به طور کامل به بخش خصوصی نسپرده و خود مشغول اکتشاف و بهره برداری است نمی توان درآمدهای معدنی را جایگزین درآمدهای نفتی کرد.

وی تصریح کرد: معادن کشور باید طبق ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید و نقشه راه معادن و صنایع معدنی به صورت صد درصدی، خصوصی سازی شود.

این نماینده مجلس، ایجاد صنایع معدنی را امری مهم خواند و گفت: برای جایگزین کردن درآمدهای معدنی به جای درآمدهای نفتی باید صنایع معدنی ایجاد شده  و از خام فروشی جلوگیری شود.

اسماعیلی، مجموعه گل گهر سیرجان و معددن چادرملو را دو نمونه موفق خصوصی سازی معادن و حضور صنایع معدنی خواند و گفت: متاسفانه مجموعه معادن بزرگ سنگال که مدیریت آن در دست دولت است در سال‌های گذشته ضررده بوده است؛ بسیار تاسف آور است که معدنی که از آن سنگ آهن با عیار ۵۵ درصد برداشت می‌شود ضررده باشد. این امر نتیجه مدیریت دولتی است.

وی با بیان اینکه نیازی به قانونگذاری در این امر نیست، تصریح کرد: قوانین مهمی در مورد خصوصی سازی معادن وجود دارد.

رئیس فراکسیون صنایع معدنی مجلس تاکید کرد: در صورتی که دولت با توجه به شرایط اقتصادی  جدید و تحریم ها، قانون را اجرا نکند و اجازه ندهند صنایع معدنی رشد کند از بازوی نظارتی مجلس استفاده کرده و در قالب گزارش های ماده ۲۳۴ و ماده ۴۹ آئین نامه داخلی ورود خواهیم کرد.

عناوین برگزیده